Стоките в чужбина пъти по евтини от Б-я. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Стоките в чужбина пъти по евтини от Б-я.
преди: 3 години, 6 дни, прочетена 3009 пъти
Хора, това нормално ли е?

Днес се поразходих в Била и разгледах цените.

Цените на козметика, парфюми, дезодоранти, душ-гелове и пр. е нереално висока на фона на мин.работна заплата в България.

Един душ-гел Loreal 8,20лв., а в Австрия същият съм го виждал за 2,70 евро.

Ролков дезодорант Нивеа 7лв, в Германия 2,50евро.

Банани 2,50лв, Германия 0,99 евро.

Покупателната способност в България е много слаба.

В Германия за 1 месец с неквалифицирана може да си купиш най-новият Iphone, докато в България това са ти около 4/5 минимални заплати.
За цени на лаптопи няма да навлизам.......

Храните пак същото положение.
В Германия за 100евро пълниш кошницата, в България за 100лв. НИЩО.

Ходя на фитнес, и цените на залите в Г-я са много по евтини, както и хранителните добавки.
Дрехите в New York примерно пак са по евтини......

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 дни
hash: 5c8a46e7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Нямам обяснение. Отдавам го на това, че България е малък пазар и се печели повече от висока надценка, а не от количество. В Германия дори с минимална надценка може би правят по-големи печалби заради по-големите количества, които продават. Отделно може би в България пазара е по-монополизиран. А може би и защото нямаме производство и всичко е внос, което допълнително оскъпява стоките.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 7bc1531b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Потвърждавам същото и за Испания.
А и в края на всеки сезон има ИСТИНСКИ намаления на цените, реални а не като в Бг първо да ти ги качват още повече за да изглеждат после намалени.
Отделно два пъти в годината- февруари и август са огромните намаления когато за смешни пари можеш да си напазаруваш гардероба за цялата година.
За храни и козметика съм се изумявали на цените в България!
Пазарувайте на едро по веднъж в месеца в съседни държави и ще видите как ще ги принудите да си оправят цените или да затварят!

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 40cc6e9892
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Живея в Англия от 5-6 години и тук е по-евтино.
Два-три пъти в годината, с жена ми купуваме една камара перилни препарати, омекотители, дезодоранти и кремове и ги пращаме за България на нашите родители и роднини.
Наясно си вече и за цените на хранителните продукти.
В Англия пазарувам от Асда, но доста често и от Алди и Лидъл.
В БГ тоя Лидъл никакъв Лидъл не е, доста са им скъпи стоките.
Ясно, икономика, покупко продажба, транспорт и тн. Но имам чувството, че някои неща в БГ са изкуствено доста надути.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6f52ccb438
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Но услугите са в пъти по-скъпи.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: d05129d595
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Потвърждавам същото и за Дания - уж една от страните с най-висок стандарт на живот в света, а храна, дрехи, козметика и изобщо неща от първа необходимост са по-евтини от България. Да не говорим, че и постоянно има промоции и ако ги следиш, още повече спестяваш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 дни
hash: dd110c724e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Така е, но има неща, които са доста по-скъпи. Например наеми, фризьорски услуги, зъболекари, автоуслуги, застраховка гражданска отговорност, паркиране, всякакви строителни и ремонтни услуги, градски транспорт, таксита, ресторнати, дискотеки, заведения, цигари. Като теглим чертата, все пак в чужбина идва по-скъп живота може би с 50-200% в зависимост от града и начина на живот. Друг е въпроса, че там качеството е по-добро. Но все пак зависи и от човека - дали пуши, дали има кола, дали обича да излиза по-често, дали има собствено жилище, дали все още го изплаща, дали дели наема с друг... Защото ако решиш да изплащаш апартамент в хубав на Франкфурт например, тя вноската само ще е поне 2500 евро, докато в София с около 700 евро може да се изплащаш доста прилично жилище. Но като цяло съм съгласен, че в България покупателната сила е доста ниска в сравнение с Европа. И все пак далеч не сме на последните места, има и дсота по-зле от нас. В световен мащаб сме около средата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 24c717ab90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Н 6, да, според бг заплащането обаче. За местните са пак по ниски цените.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: dd110c724e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, точно - ако средно предвид всички стоки и услуги живота в чужбина е двойно по-скъп, то заплатите са 4 пъти по-високи, т.е. покупателната сила пак е 2 пъти по-голяма. Което разбира се си е голяма разлика. Това е все едно в България при тия цени, заплатата ти да е двойно по-висока - естествено, че ще живееш много по-добре. Т.е. ако сега взимаш например 1200 лв, от утре да започнеш да взимаш 2400 лв или все едно едно семейство да има същия стандарт с един работещ, какъвто има сега с двама работещи. Разликата си е голяма.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: ea64154d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И в Чехия и Словакия така беше. Тук 50 лв карта още тогава, там - 24 евро и нещо, т.е. същото. Но там взимах 1300 евро, тук 1200 лева. Минус бяха наемите в Прага, заради туристите и американците балонът е огромен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46e4d8ae4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз пък забелязвам че, в БГ цените са почти като в Европа, само че, умножени по 2. Т. е. , ако една стока струва 20 лева, то тя е около 8-10 евро. Малко по скъпо е в БГ, заради малкия пазар. Не знам как и защо хората от UK например, купуват перилни препарати от тук Аз съм в UK и изпращат на роднини, след като на един килограм стока, плащат по 1. 20 паунда на превозвач. Може да излиза малко по евтино, тогава когато, купуват от най - най евтини стоки, които е ясно, че и качеството не е добро. В масовия случай от UK за БГ се изпращат стоки купени от магазини втора употреба или от неделни пазари по поляни, където се правят разпродажби. Така наречените - карбути. Та за цените, като съм в БГ и пазарувам за 50 лева, почти същите продукти в UK ги плащаме за около 20 паунда. В чужбина има много и различни промоции, които в БГ не знам защо, ги няма. Мисля си, че скоро време това ще се изравни. Не искам да коментирам, начина по който аз мисля, че ще стане изравняването. Българският работодател не е съгласен да дава европейски заплати

В чужбина са високи услуги и държавни такси. Например, за да ти сменят цип на якето, ще ти струва най малко 15 паунда. Та, ти ще си купиш нова яке за тия пари.

Ние плащане наем паркиране на общината, но парко място не ти е гарантирано. Ако в БГ въведат, наем на общината за паркиране на автомобил , направо ще затворим магистралите.

Колко по стара е колата, толкова по висока е застраховката. Колата може да струва 500 паунда, а застраховката 1000. И, защото в БГ е изключително евтино подръжката на стари коли, затова няма място за паркиране и затова въздуха не е чист. Ще става по зле в тази насока в БГ.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7ccedd0030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 11, защо обръщаш във валути, ти там в Англия български лева ли ползваш ?

Ако за стока Х в Англия даваш 10 камъчета, тука за същата даваш 20 камъчета. За т'ва и не се пълни кошницата. 100 лв с/у 100 паунда ако се направи едно пазаруване, ще се изумиш. :)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46e4d8ae4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Няма каква да ме изумява. Няма как, да сравняваме цените на стоките 1:1. След време, пак няма е съвсем 1:1, защото има субективни причини за това. Дано в БГ са дойдат по добри времена, но с това гласуване в чужбина, много се съмнявам. Според мен, там където плащаш данъци, там гласувай, но кой ме пита мен?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f2fc2c90e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   14 и на теб ли българите в чужбина са ти виновни?
Я сравни за всяка от влезлите в парламента партии, колко гласове от чужбина са дошли и колко от страната... съотношението е 1 към 10. Но най-лесно да се насажда омраза и да се настройва българин срещу българина.

Имам двойно гражданство, гласувам и в страната и в чужбина и ще продължа да го правя. Имам собственост в страната, плащам данъци за нея, подпомагам роднини - естествено че ще гласувам. Мое право е. В чужбина работя, тук също плащам данъци и осигуровки, тук живея постоянно, тук също гласувам. От никого не съм откраднал, никого не съм измамил. Каквото съм постигнал съм постигнал с много труд. Защо братята ми в България ме смятат за втора ръка човек, който няма права? С какво им преча? В България близо 500 хилади души гласуваха за Слави, от чужбина са 40 хиляди - защо се твърди, че с нашите гласове е бил избран? Елементарната математика не излиза..
Защо се изопачава така истината? Кои има интерес да сее раздори между българите вън и вътре? Кои има интерес да сме слаби и да се мразим един друг?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fd4cd61c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   "Хора, това нормално ли е?"

Спрете да позлвате думата нормално. Да, това е нормата. По-добрата икономика и конкуренция, води до по-добри цени. Шоколад за 2 лева в България струва 1 лев в подобна странта, защото в България няма конкуренция, поради факта, че един чичо плаща на друг чичо, да не допуска други стоки на пазара, а всички задружно блеят.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ea64154d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   16 не сме ти братя. Или по-скоро всички на земята сме братя. Това, че с някои си роден в същата държава нищо не значи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46e4d8ae4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До N16. Пращаме пари в БГ по собствено желание, а не по задължение на държавата. А плащаш данъци в държавата където живееш по задължение. В БГ задължения - нямаш. Всичко, което плащаш е по желание. Пък, като сме такива родолюбци, изборите са прекрасна възможност да си дойдем до БГ, хем да гласуваме, хем да се видим с любими хора. Оправдания винаги има. Ама е по лесно, държавата да ни осигурява секции за гласуване, та ако може на всеки километър. Ей така, уж мислим за държавата, ама за нас точно - може да се правят безброй разходи. Нищо, че някой сънародници не говорят и български език, а за децата им, да не говорим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker