Неуспехи в любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Неуспехи в любовта
преди: 3 години, 6 дни, прочетена 2004 пъти
Здравейте.
Накратко за мен. Мъж на 24 години съм. Имам перспективна професия. Обличам се добре, спортувам доста и имам хубаво тяло. Не съм мързелив. Обичам да пътувам. Имам се за сравнително интелигентен. Имам кола. Не съм грозен. Висок съм. Мога да готвя. Отделен съм от родителите си. Имам приятели. Общо взето мисля че притежавам качествата които търси една жена.
Моногамен съм и предпочитам да имам човек до себе си, не си падам по "наживяването".
Имах три годишна връзка която приключи преди повече от година. От както се разделих с нея, съм излизал с повече от 15 момичета на среща и все нещо не достига. В повечето случай ми казват че съм готин, но просто не са го усетили или че са приключили тежка връзка и им е рано да се впускат в нова. Срещите според мен протичат добре, няма неловки паузи. Все нещо не достига. Въобще не знам защо се получава така. Все си мисля че ако не бях тип на първата или втората щях да си пасна с третата. Не бях суеверен, но вече започвам да мисля че съм урочасан по някакъв начин. Обичам да се осъвършенствам, но как да променя нещо което не мога да самоанализирам като свой недостатък? Сега както е пандемия е по-трудно защото работя от вкъщи и реално нямам много социален контакт.
Не пиша това за да търся съчувствие, ами да кажете дали наистина може да съм урочасан или си втълпявам? Къде е подходящо за завързване на нови контакти при положение че повечето колективни спортове в момента са замръзени и всички курсове са онлайн.
Гледам да не мисля много за това и да се развивам в другите сфери на живота, но това ми тежи и искам да намеря човек до себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 дни
hash: 8ee2ad6ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   "Осъвършенстваш се", но не можеш да пишеш на правилен български.
Може би си страхотен човек, но може и да има неща, които не можеш да видиш сам като свои грешки. По правило мъжете нямате навика да се самоанализирате добре, затова и обикновено все другата страна е грешната.
В твоя случай може жените,с които си имал среща просто да са усетили нещо в теб. Аз не продължавам напред с мъже, които не са преодоляли връзките си, например. Ако си дал сигнал, че все още мислиш за бившата си, това е червен сигнал за жената отсреща, че ще бъде използвана да ти излекува мъката и после ще я захвърлиш да си тичаш по някоя друга.
Знам ли.. Иска ми се да ти помогна със съвет, но от написаното само разбирам, че имаш добро самомнение (което е супер), нищо друго.
А за другото...
Не си урочасан, просто си в кофти период.
Имай положителна нагласа и ще се случат нещата, рано или късно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 56ded3836f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Отиди на врачка .. или ми пиши . Успех !

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: dc08acc8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   2 думи първо: сайтове за запознанства. Второ, авторът, виждам, че си готин и стойностен човек, затова няма място да се отчайваш. 1 година не е нищо, предвид пр., че аз се влюбвам средно през 4 години и хората седят сами с години. Малко търпение. Те са ти го казали, готин си, но просто не си човека, в който ще се влюбя. Докато някоя ще го усети.
Ж34

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: 7b7c325210
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Някъде бях чела че, жените когато се оглеждаме в огледало, търсим да видим недостатъците си, а мъжете само виждат позитивте си, другото игнорират. Наблюдавала съм дали е така и май да :)
Няма защо да променяш в себе си нещо по изкуствен начин само за да се харесаш на друг човек. Няма да е твоята истинска същност и с времето когато смъкнеш маската и се окаже, че не те харесват такъв какъвто си следват сълзи и сополи, бесове заради загубено време т.н. Типичната драма на много хора които не могат да бъдат откровени нито със себе си, нито с другите.
В настоящата ситуация вече е и по- трудна физическа комуникация, но си има и добрата страна. Ето, ти сам си изпробвал колко бързо вече се отсява без да се губи време. И това също е ок, по- добре ли щеше да ти е да загубиш няколко месеца време, но и вложени емоции и илюзия за продължение?!

Предложения за неангажиращ запознанства с възможност за опознаване, а не бърза реакция по първи впечатления само:
Търси или пък ти сам създай група за каквото ти харесва- планинарство, къмпинг, каране на колелета, спорт на открито, дори танци на открито, оборки/почистване на някоя зона, благотворителна дейност и т.н.
Като го няма елемента "среща с очаквания" ще сте много по- спокойни всички и ще се държите естествено. Ще можете да общувате като просто познати по общо хоби или кауза, без изнервящото "ще ме хареса ли/харесвам ли/ ще стане ли нещо"
Но, бъди си ти!

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 5f21fb698e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз така, но вече съм на 30. Добра професия, готвя, висок съм, атлетичен, кола, а-у. Ама явно съм уручасан. Не, всъщност не съм, разбира се. Аз си осъзнавам моите проблеми и работя по тях. Въпросът е ти да си осъзнаеш твоите. Мислиш ли, че някое от тези 15 момичета, с които си излизал, е наистина подходящо за сериозна връзка? Най-вероятно не. Ако беше наистина подходящо за връзка с теб щяхте да сте във връзка. Тоест, не си намерил твоето момиче. Продължавай да търсиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 36c510f95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще намериш жена, не се притеснявай. По описанието звучиш като свестен младеж, оправЕн, нищо ти няма. Всяко нещо с времето си.
Аз съм жена на 23 и също нямам човек до себе си в момента. Когато стане (ако стане), тогава, гледам да не се отчайвам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 4cf8a216ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Съгласна съм с номер 1, но със сигурност имам добавки, които биха ти били от полза – нека да се фокусираме първо над това как си се описал тук, да го анализираме; именно чрез това ти описание прозират твоите ценности и вярвания, а те са достатъчно ключови, за да предопределят с кого ще се получи и с кого не е възможно да се.

Първото ти изречение относно теб (извън тривиалностите за възрастта) е: „Имам перспективна професия.“ – следователно, смяташ, че този факт е твоят най-голям плюс, когато стане дума за завързване на контакт с жена. Това би могло да създаде грешни впечатления във времената, в които се намираме – зад „перспективната работа“ стоят желанията за финансови облаги и предубедеността, че жените се възхищават именно на такива мъже – с професия, съответно и с пари. Твоята първа най-основна „привилегия“ не е лично качество – не си споделил, че ти се смяташ за перспективен и амбициозен човек. Споделил си за работата си – идентифицираш се чрез нея. Сигурен ли си, че подъзнателно или несъзнателно не считаш, че жените искат най-вече това – не отношение, качества и любов, а професионалното ти развитие и парите в портфейла ти?

„Обличам се добре, спортувам и имам много хубаво тяло.“ – вторият ти приоритет е външният ти вид, така изглежда. Ти не заявяваш например, че обичаш да спортуваш и това е едно от любимите ти занимания – заявяваш ни, че поставяш като важен и външния си вид; че смяташ, че чрез него също можеш да впечатлиш. Това вероятно разкрива не вътрешната нужда да бъдеш красив и поддържан заради себе си;според мен илюстрира, че в теб се крие вярването, че една жена е също главно заинтересована от обвивката ти, а не от това, което съдържаш вътре. Предполагам, че ще ти бъде трудно да признаеш, но не се вглеждаш особено дълбоко в околните също; търсиш ли ценни качества или по-скоро физическото привличане е от значение?

„Имам се за сравнително интелигентен." – за пръв път от началото на този тескт научихме нещо по-съществено; нещо, което е по-скоро свързано с твое лично качество, с твоите вътрешни характеристики. Това е хубава, но как бихме могли да го разбираме в контекста на останалото? Ти поставяш вътрешно качество след професия, след външен вид. Мислиш ли, че това е от съществено значение? Интелигентен ли си или смяташ, че ако го кажеш, то това ще впечатли средностатистическата жена?

„Не съм мързелив. Обичам да пътувам.“ – отново индиректно се връщаш към професията от първи план; какви предположения бихме могли да направим? Щом не си мързелив, то това означава, че работиш, а щом работиш перспективно, то тогава жената ще смята, че финансите ти са на едно стабилно ниво. Относно пътуванията – смятам, че са една доста интересна вметка измежду всичките ти приоритети; сигурен ли си, че обичаш да пътуваш или го написа, за да не изглеждаш прекалено вгледан в себе си и в тоза колко „перфектен“ можеш да бъдеш във всяко едно отношение според стандартите, които си си заложил?

„Имам кола. Не съм грозен. Висок съм.“ – отново едно поредно връщане към материалното, към обвивката. Посланието тук е: „Щом имам кола, значи съм напреднал и съм една крачка пред други кандидати; жените обичат коли, те заради това са с някого, не по любов. Тяхната любов се получава чрез външност, чрез пари.“ – струва ми се, че наистина фокусът ти, за съжаление, е такъв. И защо смяташ, че да си висок е преимущество и това желаят жените? Всичко ми звучи като заучен от социалните мрежи модел, който често наблюдаваме – жените търсят пари, търсят красота, търсят коли и високи, а не ниски мъже. В реалния свят, според зрелите жени, това са абсолютно неправилни разсъждения на един недостатъчно узрял индивид.

Накрая завършваш с думи за приятели, семейство, колко си отдаден и на човека до себе си, и на фамилията си, но всичко това е буквално сложено на последно място. Вероятно е да няма общо с реалността, но да го казваш само защото са такива вярванията – че за пред жените са нужни и подобни разяснения, просто между другото. Иначе, връзка с теб няма да имат.

Мнението ми като психолог за теб, поне от прочетеното, е, че нямаш добре изградена себестойност. Ти не си себе си, ти си това, което смяташ, че се очаква от другите да бъдеш. Това се усеща и всъщност мисля, че и в това е проблемът – всяка разбира на някакво ниво, че ти не мислиш, че заслужаваш любов заради себе си, заради твоята вътрешна насоченост. Ти смяташ, че тази любов е длъжна да дойде, защото се вписваш преднамерено в конкретно изграден социален образ или модел. Мъжът с финанси, който е оправен и красив. Имам съмненията и мога да направя спекулацията, че разговорите ти с жени преминават през всички тези изречения, които си изписал тук – като една реклама. Ти не ни показваш какъв си реално, не ни позволяваш да разберем сами, изстрелваш го. Ако се дистанцирам от мнението си на психолог, то ще кажа, че и аз не бих била впечатлена от теб – няма да ми позволиш да разбера самостоятелно, ще говориш нонстоп за професията си, за колата си. Пред теб ще се почувствам като евтина стока, която трябва да бъде закупена и спечелена на някакъв изкривен пазр. Да не говорим, че „търсиш любов“, една единствена, защото си моногамен, а вече си минал през 15 срещи с различни хора. Бих си помислила, че си на ръба на отчаянието и за пореден път да осъзная, че за теб съм стока, продукт. Не съм просто един човек, в когото да се влюбиш, даже вероятно няма и да съм специална или впечатлила те, а поредната, обърнала ти внимание. Бих била убедена, че ако се впусна в такива взаимоотношения с теб още след първата среща, ти ще си съгласен от първата секунда. Независимо дали ме познаваш, дали не ме – просто толкова искаш жена до себе си.

Не те познавам, но си мисля, че проблемите са ти такива. И като психолог, и като жена. Поработи – научи се да показваш себе си чрез друго, а не чрез директни рекламиращи те твърдения. Научи се да искаш да бъдеш видян като това, което си и да смяташ, че всъщност то е ценно. Излез от позицията, в която жената е съмнителен субект, търсещ финансови облаги, коли и красота. Усеща се и е отблъскващо. Не си урочасан, просто не си достатъчно наясно кой си всъщност, какво желаеш и как се достига до желаното.

Относно въпросът за контактите – онлайн винаги е вариант. Вече има стотици приложения, които са разразботени с такава цел – Тиндър е най-известен. Опитай там.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 572995f34b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ама те жените не търсят стойностни мъже мойка. Те искат да си пълната противоположност и да ги чукаш като курви.
Всичко останало е бонус. А това, че си моногамен хептен ги кара да те смятат като добре момче.
Почни да се държи като селяк с жените и да видиш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 4d01fb14c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 8 е до някъде прав просто го казва малко по грубо. Проблемът ти както и на много мъже е че не знаете как да ги играете жените. Трябва да ги бъзикаш, да флиртуваш да се правиш на недостъпен, да не изглеждаш перфектен, понякога да ги поставяш на мястото им абе да ги доминираш. То ти е играта, без значение какво работи или как изглежда братле, трябва да ги играеш мацките. Естествено с всяка различно се държиш. Ако е по нахакана, бъди брутален с нея, ако е по скромна една идея по леко го карай. Трябва да им създадеш някаква драма, иначе им става скучно. Не бъди скучен, ако трябва ги лъжи нещо.

Сигурно за коментара много женски хейт ще отнеса ама ти казвам как седят нещата, точно момче си и няма да останеш без мацка. Научи се да флиртуваш с мацките, наблюдавай някой добър с жените и се учи от тях. Успех братле.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: ce4d2d8d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз лично най много се впечталих от номер 7 - чудя се на търпението на такива като нея. Твърде детайлен анализ за една толкова тривиална ситуация със съвсем тривиални персонажи. От друга страна, тя е психоложка, та да речем, че го прави по навик , при това съвсем безплатно :) Което е разбираемо де - ти си мокрият сън на всеки един психолог :) И понеже съм сигурен, че нема да схванеш намека - кажи й едно "мерси" най малкото заради отделеното време:)

Пич, нищо лично ама поне думичката "усъвършенствам" можеше да се научиш да пишеш правилно щом е толкова важна за теб. Не искам да издребнявам като онези читанки които много обичат да ти натриват в носа изпуснатите запетайки, тотално изпускайки есенцията на това което всъщност казваш, ама тази малка грешка си е доста показателна. "Качествата си" дето си ги изброил, показват, че имаш, как да го кажем - твърде стандартни разбирания за света , хората, и даже себе си. Някои "дами" биха употребили думата "скучен". Е, ако трябва да сме честни, едва ли биха го направили пред теб :) Ама ти поне тва си го знаеш вече:) Нека те светна за "неуспехите ти в любовта" - все си попадал на жени които са приключили връзка която по всяка вероятност ги е задушавала със своята сивота , "прагматичност" и "преспективност". Все неща за които явно "не са били готови". Та това което са искали те е да си "поживеят малко", сиреч да се позавабляват , да правят "лудориики". Което на прост български език значи да правят див секс с лоши момчета. Накратко - нещо което да овкуси техният безвкусен живот. Колкото по "нездравословни игрички" , толкова по добре :)

Очевидно е, че ти не влизаш в тази категория. "Нормалните" момичета които търсиш, са мисия невъзможна, особено на вашите години. Манталитета на вашето поколение е "светът е създаден за наше удоволствие и ние ще пием с пълни шепи от всичко което има да ни предложи". Което не е безкрайно лошо нещо, всички сме били млади и сме правили горе долу точно това. В крайна сметка ще осъзнаеш, че всичко е въпрос на лична гледна точка и приоритети. Всеки си гледа света през неговия калейдоскоп. Цаката на тази игра наречена с простичкото име "живот", е да намериш "твоя калейдоскоп" а не този който са ти набутали насила пред очите. Нерядко излиза, че и ти самият си помогнал за тази илюзия, макар че не си го осъзнавал. Затва като пътуваш из метрото, е пълно с жени които четат книги озаглавени "Как да открием себе си" или от сорта.

Но наистина наблегни на граматиката и по срещите не се самоизтъквай по толкова тривиален начин. Един истински "успял" (тва в кавички щото е един тъп израз, който днешно време е общоприет и който няма нищо общо с нещата които всъщност накрая ни карат да се чувстваме "успели") и уверен мъж не се самоизтъква така. А когато го прави, нашепва за несигурност и комплекси. И не на последно място - обижда събеседника ти - неговите наблюдателност, нюх и интелект. Ако се хванеш, че обесняваш на жена колко си готин, значи, че тя е твърде тъпа за да го види а ти си си заврял твърде дълбоко главичката във вирнотото и дупе или деколте. Или ти се иска, ама го правиш с неправилната главичка :)

Все пак - късмет ти желая във твоята мисия щото занапред няма тенденция да се нормализират човешките взаимоотношения със тези откровено глупави стериотипи в които попадат все повече млади хора. Подозирам, че все по често ще четем подобни тъжни истории.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 2153a0b04b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От автора.

До номер 1 - Не виня момичетата че са ме отрязали. Също като излизам с тях не говоря с бивши и не ги сравнявам по никакъв начин с тях. Не смятам че на първа среща разговори за бивши са много уместни.

До номер 3 - Пробвал съм няколко от приложенията за запознанство. Няколко от срещите ми са били следствие от запознанство в тях.

До номер 4 - Определено по-добрият вариант е да ми го кажат в очите вместо да си губим времето. Това което не ми е ясно, примерно когато излизам с момиче дори нещо в нея да не ми хареса, не мога да преценя от една среща дали е за мен или не е и когато те ме отрежат още след първата се замислям дали поведението ми не е много далеч от нормалното.
Реално това с хобитата което написа вече съм го направил. Имаме компания с която ходим да караме колела, обикаляме по планините, ходим на палатки. Там обаче повечето са обвързани и е нещо като затворена. Реално ако аз не доведа нови хора в нея, едва ли ще се появят. Идеята ми харесва за среща различна от стандартната разходка и кафе. Бях го пробвал с едно от момиче, бяхме ходили на една красива екопътека. Тогава нещата не потръгнаха и сметнах за по-добре да не правя големи инвестиции за първа среща. Може и да е грешка.

До номер 5 - В две от момичетата се бях влюбил истински, с тях поддържахме известно време комуникация преди да се видим. Вследствие едната започна да ме използва. Търсеше ме само когато ѝ скимнеше. Отменяше уговорките в последния момент. Постоянно ми говореше за бившия си. Изобщо не се интересуваше от мен, използваше ме като слушател за всичко, да има на кого да сподели. Останалите също ми бяха допаднали, дори някоя с нещо да не ми хареса, както написах по-горе не мога да я опозная изцяло от една среща, за да мога да преценя дали е за мен.

До номер 7 - Честно казано не знам защо професията съм я сложил на първо място в описанието. Било е без да се замисля, може би наистина на подсъзнателно ниво я смятам като някакъв плюс. Реално като съм на среща не се хваля, не питам с какво се занимават за да мога да кажа и аз. Ако ме питат разказвам в какво се състои без да си придавам важност. Смятам че има жени които предпочитат парите пред любовта и че има и такива които вярват в истинската любов, аз търся вторите.
Тренирам от преди да започна да се занимавам с жени. Докато го правя, чувствам как се разтоварвам от излишните мисли и нерви. Харесва ми да го правя заради самият мен. Ако беше заради жените, щях да се назобя да хвана някоя и след два месеца да спра да тренирам. Също така не отричам, че за мен е важен външният вид на една жена. Опаковката. Ако не почувствам привличане във външният вид, никога няма да разбера колко стойностен човек е.
Като става въпрос за впечатляване, това което съм правил не е да им обяснявам с какво се откроявам от останалите, ами с малки жестове. Да им подаря цвете. Да ги пазя от колите. Ако имат нужда от помощ с нещо да им помогна. Дори един приятел ми беше казвал че много скромно говоря за себе си. Даде ми за пример "лаладжий" дето не са постигнали нещо кой знае какво, но като ги слушаш без да ги познаваш, ще си кажеш че са много успели.
Колата не е нещо особено, върши ми работа, в един момент мислех да я сменям, точно защото си мислех че ще съм една идея "по-вървежен", но след това си дадох сметка, че жените които търся не трябва да бъдат впечатлени от това ами от поведение.
Определено разговорите ми с момичета не протичат по начина който си описала. Не обичам да се хваля. Харесва ми да обсъждаме различни теми, да видя как разсъждават.
Ще се опитам да поработя върху това да бъда себе си.

Благодаря на всички коментирали. Много се радвам, че има не само такива които пишат истории, ами и хора които им помагат да превъзмогнат проблемите си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 038b9db6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не си урочасан,но ако мислиш,че има отрицателна енергия около теб,може да отидеш в черква на четвъртък да ти четът Киприанови молитви,които са против магии.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 36b7b8f6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не достига любов, авторе, така мисля. А любовта идва , когато не я чакаш и не я търсиш. Ако толкова вярваш в неща като уроки, иди на църква, поговори с някой отец.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 5f21fb698e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   до 8 и 9: На колко сте? Щото едно е жена на 20, друго е на 30. На 20 може и да искат яко тръпки и драми, но с възрастта поумняват.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 1518806295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съгласна съм с номер 8 и номер 9. Колкото и да не ми се иска да го призная те са си напълно прави. Момичетата докато не си изпатят от няколко играча не осъзнават и не могат да оценят свестни те мъже. Казвам ти го като жена, аз уж едни качества търся в един мъж, а все се впускам във връзки с мъже, които ме нараняват. Тази психоложка хубаво е описал как стоят нещата, ама хайде да бъдем честни. Коя жена не иска висок поддържан мъж, с кола и хубава професия? Особено пък в днешно време, малко са тези, които се примиряват с малкото. Да моят мъж е красив и има кола, ама колко съм страдала и плакала. Просто той ме държи в ръцете си, защото знае как. Винаги е крачка пред мен и това е. Бъди смел, дори леко надменен и недостъпен. Тръгнеш ли да им угаждат за всичко бързо им омръзва, няма значение дали си мъж или жена.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 дни
hash: fc00405ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен, това е знак от съдбата, че трябва да постъпиш в манастир и по цял ден да се молиш за спасението на душата си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 74fadc793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пише жена, с две години по-малка от теб.
Имам същия проблем - и аз не мога да си намеря приятел. Излязох на адски много срещи в последните месеци. Всички до тук са били само първи и последни. От моя опит мога да категоризирам ситуациите до 3 - ти не харесваш другия, той не харесва теб или случайно се харесвате в началото и после разбирате, че не си пасвате.
Адски е изморително и натоварващо. Постоянно се питаш къде бъркаш, какво си казал, че не се е харесало. Срещите в 95% от случаите са загуба на време.
Може би проблемът на хора като мен и теб е, че много се фокусираме върху това, което нямаме. Реално погледнато за повечето хора е много трудно да си намерят човек. Всеки е строго индивидуален и различен, тъй че може би е нормално.
Единственото, което мога да кажа е горе главата. Работи над себе си и някой ден ще намериш твоя човек!

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 2153a0b04b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора.
До 9, благодаря за подкрепата. Също така и до 8 и 10. Предполагам, че съм започнал да мисля много логично и се опитвам да го пренеса и върху жените, които са емоционални същества. Ще започна да експериментирам, да ги карам малко да ревнуват, повече да се шегувам, да вкарам малко драма в отношенията с тях, да си налагам своето мнение. Остава да се науча и да го правя както трябва.
Благодаря на всички за анализите, като цяло не сте далеч от реалността.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 868f2baabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Нарича се нерелистични представи пич... Такава е пропагандата днес - всяка жена е принцеса и не заслужава по-малко от принц...

Това да отиде на среща, и да ти каже, че не е превъзмогнала стара връзка, нали сам се сещаш значи също, че не го е "усетила". В животинското царство (където се връщаме), женските го "усещат" с 10-20% от мъжките... Реалността е, че не си от тях. Може на практика всичко да ти е наред, но разбери че в днешно време се конкурираш с музиканти, футболисти, интернет знаменитости и т. н. Жените се ровят из инстаграм, фейсбук и сам се сещаш по какви фото-икони въздишат. Това е разбира се абсолютно нереалистично, но в тяхната представа, те си казват, че искат точно такъв мъж. Да ти е всичко наред като мъж в днешно време не е достатъчно. Ако си забелязал, такива ходят с ниски, дебели, прости жени. Нормалните жени прекарват времето си фантазирайки за принцове, или когато го "усетят", то е обикновено с някой тотален галфо (или много по-възрастен). Но това е то инстинкта... Те си го обясняват като "магия", и повечето търсят повторение, нищо че резултатът след него е бил плачевен.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: db411b5ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   15 момичета? Вече ти се носи славата, няма начин... сега си представи жена да излезе с 15 НОВИ момчета за година, разбра ме, мисля и да, това се усеща, тази масовост

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 36b7b8f6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20 - Те тези срещи май ги правят повече като интервюта за работа. И все не могат да намерят точния човек за предлаганото място. Като минат някоя - друга година и интересът и притокът от кандидат(к)и намалеят с тенденция съвсем да секнат, голяма част от изискванията ще отпаднат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: ce4d2d8d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторът изглежда свястно момче, и по принцип явно предпочита да се осланя на логика вместо на някакви "емоционални пориви" които той сам си признава, че може би не разбира и не може да си обясни. Но се опасявам, че самотата и разни съвети от такива като номер 15, ще го тласнат още повече в затворения кръг където мъжете трябва да са "алфи", "играчи", "надмени", а жените - "принцеси".

Съветвам авторът много добре да прочете и да помисли над това което е казал 19. После пък , да седне и да прочете пак много добре номер 15. Ще разбере, че 19 говори точно за такива като номер 15. И тя самата си го казва - "не знам защо така се получава, че все съм привлечена от лошите момчета които ме нараняват". И "текущия ми е красив и има кола , и ме държи на ръце".

С други думи, имаме си типичен представител на днешната модерна кифла. Поведението и интересите й се вписват на 100% в стериотипа за който ти говоря аз и 19. Единствената причина поради която тя е все още с "текущия си", е защото не се е появил някой по "красив, с по хубава кола", и който да се "държи по надмено" и да я "носи на по силни ръце". Когато това се случи, ти гарантирам, че тази сладурана ще се наконти и със добре заучени чупки в ханша ще тръгне към новия принц който поставя на още по висок пиедестал своята нова принцеса. Е, поне за известно време. Докато не се появи някоя по млада и по кръшна от нея, но тя още не го знае. Като стане на 35, ще го разбере :)

Ето това имах предвид когато казах, че днешното общество и порядки ви налагат едни изключително повърхностни стериотипи в които вие някак си твърде охотно влизате.

Конкретно ме притесни как ти самият казваш, че "занапред ще се опиташ да "вкарваш драма". Което значи да прилагаш женските номерца тип "ти гониш". Малък съвет - не го прави. Да, това ще ти дигне акциите пред такива като номер 15, но подозирам, че не такъв тип жена търсиш. Не ставай един от тези "лаладжии", както ти се изрази.

Винаги когато излизаш на среща, си задавай въпросът "Това ли е жената с която искам да прекарам остатъка от живота си?". И "Това ли искам да е бъдещата майка на детето ми?". И ако и за момент видиш малки сигнали от които ти светват червените лампички в главичката, усмихни се учтиво, плати сметката и пожелай попътен вятър.

Рано или късно ще осъзнаеш, че една трайна връзка с бъдещата ти жена ще трябва да се базира на взаимно уважение, открито и честно отношение един към друг. Без изкуствено драматизиране и слагане на маски , т.е. - роли които хората все се опитват да играят защото обществото им е казало , че така ще са по вървежни. За да издържи вашата връзка теста на времето, вие ще трябва да "играете себе си" и ако се харесате, чак тогава ще разберете какво е да имаш онова тихо и спокойно щастие в което ще се прибереш вкъщи и ще можеш да се отпуснеш и да бъдеш себе си а жената отсреща да вижда точно теб, самия и да те е приела такъв какъвто си. И това да е двустранно.

Защото това което не знаеш все още е, че е страшно изморително през цялото време да носиш маска само защото първоначално си я сложил и жената отсреща излиза, че е влюбила в тази маска, а не в това което си ти всъщност. Рано или късно тази маска се пропуква и резултатът след това не е много красив или пък приятен , и за двама ви.

Животът е твърде кратък за да играеш такива глупави игрички които те карат да вкарваш изкуствена драма само за да се изкараш по интересен. Нима подобни тактики не се използват от децата? Иронията е, че дори и възрастните се оказва, че трябва да играят такива недорасли игри в които излиза, че трябва да се правим на такива каквито не сме. Затова и се пръкнаха толкова много психолози които все трябва да ни помагат да "откриваме себе си".

Все си мисля, че не ти трябва психолог за да седнеш сам и да си помислиш следните работи - "Добре, що точно си купих по лъскава кола? Защото така ще привлека по "добра" жена? А кво праим когато я повозя тази сладурана в лъскавата ми количка, тя се подмокри, ние се обесним в любов и нещата станат малко по сериозни, родим си детенце, и излезем на улицата и покрай изръмжи по лъскава количка а от вътре строго гледа през скъпите си очилца някакво копие на "транспортера" (да речем)? Моята веднага ще почне да въздиша по новия играч и от там насетне е въпрос на време да се превърнем в част от статиските с неуспелите бракове и деца които растат с разведени родители".

Дори и този развой да ти се струва малко краен и далечен, не можеш да отречеш, че всички предпоставки и фактори са налице и голата статистика сочи , че това е много вероятен развой при тези условия и роли.

Пак натъртвам - застани открито пред огледалото, хубавичко се вгледай в себе си и се запитай какъв тип мъж искаш да бъдеш. И чак като си отговориш на този въпрос, ще знаеш приоритетите си. Ще осъзнаеш какво всъщност искаш. Ще разбереш кой си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 6f2609128a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 22 много грешно тълкуваш това което четеш. Аз съм номер 15 и въобще не съм никаква кифла, нито пък златорърсачка. Това което казах е, че жените харесваме такива мъже, които не тичат след нас. Такива които не ни угаждат, както и мъжете искате такива жени. Моля ти се като даваш съвет другия път недей да намесваш чужди мнения и да коментираш неща, които даже не си успял/а да разбереш. Окей айде сега си яж супата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker