Все повече млади напускат България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Все повече млади напускат България
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 2650 пъти
Прави ми впечатление, че все повече млади хора и мои набори (на 28 съм) са в процес на напускане или са напуснали България. Имам широк кръг от познати в различни възрастови групи и социални прослойки и виждам как хора без конкретно образование (само със средно) напускат към Западна Европа. Куцо, кьораво и сакато се е изнесло. Аз самият съм магистър и си стягам куфарите за Западна Европа тази година. Двама мои познати като разбраха, че ще заминавам, ме помолиха да ги взема с тях и ми реват, че едвам докарват 700-800 лв заплата, които не стигат за никъде, а са с коли и приятелки….. А това са образовани момчета с амбиции, не някои мързеливци. Кой адекватен с образование ще се хване на 1000-1500 лв заплата? Как се купува жилище, кола, ходи на почивки и глези от време на време приятелка с такива пари? Това са 500-700 евро и 2024та ще ни отвори очите.
Имам усещане, че тук само мамините татковчета с бизнеси и малък процент работещи в аутсорсинга докарват приличен доход за страната. Другите адекватни хора напускат и тук ще останат основно измекяри. 2024 година като въведем еврото цените на услугите ще се повишат според мен и ни очаква трус след транзиторния период от една година. 2025 ще е още по-зле.
За последните 40 години БГ се е стопила с 2,5 милиона души т.е ако тенденцията продължи с тези темпове до няма и 80 години тука ще останат има-няма 2-3 милиона души пенсионери с гурбетчийски пенсии и цветни братовчеди-бразилци. Бягайте от БГ и се спасявайте ми е съветът. Животът е прекалена кратък да живеем в калта.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 50f28c2e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Всичко си е напълно естествено. Лошо е, и на много хора не ни харесва, но е така. Българите само се затриха чрез своята алчност и това е бумеранг, който ще удари всички. Ти хубаво си се освинил (не говоря за теб авторе, а по принцип), но нали за да ти построят къща, апартамент или каквото е трябва да имаш живи хора. То чисто и просто в държавата няма хора вече. Много сме малко, а бизнесите все още са повече.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 9c6120342b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ти не си наясно какви българи живеят в Западна Европа, гледайки от България си мислиш, че са някакви невероятни таланти, всъщност масата са много зле. А това, че си магистър няма кой знае какво значение, особено нашите български дипломи. Аз имам няколко и след 6 години най-накрая вече имах шанса да попадна и да работя в офис, водещото беше езика, опита от България и накрая дипломите.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: aba9298eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   На запад има и читави българи, но предимно на 70% са нискоквалифицирани - ресторантьори, общаци, берачи, хамали. Не че има нещо срамно да работиш тези неща, няма срамна професия, но професията, която практикуваш малко или много показва колко акъл, какви амбиции имаш и какъв човек си. Хората в чужбина, особено по-младите са от тези, които в един етап осъзнават, че нищо не знаят, нищо не могат и че не стават за някаква сериозна работа, затова избират по-лесното - в чужбина. Аз защо нямам такива проблеми и не рева за заплати? Защото от малък съм учил, имал съм визия за това какво искам да работя и съм отделял достатъчно време, усилия, нерви, докато не се е получило. Масата мои набори нямат този манталитет, а искат всичко сега, на момента, колкото може повече без да има какво да предложат насреща. Сори, ама не 4 години да играеш кючеци по дискотеките вместо да учиш и след това да ревеш, че нямало работа...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 06b650a64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Авторе, хайде първо замини, па, после плюй България.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 93c0d3fcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   До Номер 3, Сори ама много ги бъркаш нещата приятел. Знам голяма маса народ, която е направила същото като теб, че и повече и накрая не само, че не им вдигат заплатата или не ги повишават, ами се прави всичко възможно, за да се изгонят от работното място или от това, с което се занимват. В България кадърния, възпитания и интелигентния винаги ще е трън в очите на селските и пропаднали бизнИсмени и винаги ще ги дразни. Те си харесват послушни, но за сметка на това тотално накдърни и мързеливи служители и тях си къткат и повишават. Доста хора се изнесоха заради подобно поведение от страна на работодателите. С очите си съм се нагледал на такива съботажи от страна на шеф на фирма към изключително кадърни и умни колеги, изгонени и натопени пред по-високото ръководство, само защото не му харесват.

А и процентите, които посочваш всъщност са си доста добри. Ако са 30 от 1 милион, това са 300 000 човека... Ако са 30% от 2 милиона, са 600 000 човека. Да, останалите неквалифицирани - няма как, все някой трябва да е чистач, мияч и разносвач. Не може всички да са мега квалифицирани. И трябва да имаш еднакво уважение към всички.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И университетските преподаватели в чужбина са по-добре платени. Тук дори в БАН получаваш колкото касиерка в магазин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0b93a07c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Който каквото иска да говори, като по-горните гурута, мързеливи сме били, такива сме били, онакива сме били, а те с връзки се хванали някъде или работят за чуждестранна компания, ако не друго. Който, както и да суче, проблема е корупцията и ниските заплати в България, изгнилото образование, здравеопазване и сигурност. Знаеш ли защо всички бягат? Защото с нискоквалифициран труд в чужбина можеш да живееш нормално, а тук дори с квалифициран е трудно. Защото нискоквалифицирания труд там е по-добре платен от висококвалифицирания тук. Имам роднина на моите години (22), още като завърши замина за Германия, пакетира домати там (най-обикновената работа) и взима 2200-2400 ЕВРО, не знам как харчи и какви са сметките и цените, но на въпроса "Как е? По-добре ли е от тук? " беше категорична, че е 1000 пъти по-добре, успява да спестява, купи си кола (която за там не е нещо специално, но за тук си е добре, става въпрос за Мазда 6-ца 2014 година), праща пари на техните всеки месец, отделно казва, че не се лишава нито от храна, нито от дрехи. Цените в магазина са горе-долу като нашите, някой неща като алкохол и цигари за по-скъпи, но за храни и дрехи пък дори е по-евтино. Та, питам те аз, ако обърнем всичко в една обща валута, наречи ги БайГаньоКойн, то тя живее 2, до 3 пъти по-добре (чисто като заплата), тъй като тук за подобна работа щеше да взима 800-1000 БайГаньоКойнове, а там 2200-2400.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0b93a07c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   А, да добавя и още нещо от реалния живот. Преди седмица една фирма дойде, трябваше да ни правят изпитание на системата. Пичовете, които дойдоха и двамата бяха с висше, инженерна специалност и наистина си разбираха от работата (иначе няма как да я вършат). Работата им е не само тежка (физически), но и психически, тъй като трябва да знаят много, да знаят кое, как, какво, къде и прочие, а това, че ги пече цял ден слънцето и им се е*ава мамата няма да го коментираме. Та, в Европа за подобна работа ще взимат може би 4000-5000 евро (не лева, евро). Питам ги колко взимат, първо ме майтапи и ми казва 3000 лева, и аз започват нали, то за вашата работа и това, което се изисква направо е малко, макар, че за България нали е добре и почвам така да увъртам нещо и накрая пича знаеш ли какво ми вика, а ако ти кажа, че взимаме по две по-малко това ? Аз направо останах като гръмнат. И го запитах, защо нали не ходят към Европа, не на 100 ми на 1000% съм сигурен, че веднага ще ги грабнат и то както казах с по 4000-5000 евро заплати, той ми отговори, че целият им живот е тук, всичко им е устроено, приятели, семейство и не са първа младост (и двамата бяха около 50) и просто е късно за промени, гледат си внуците хората и им стигат парите поне за сега. За съжаление не е само тази работа така, в Европа дават по 5 пъти отгоре, тук трохите. Докато пиша това се сетих и за вуйчо ми, топ професионалист по ел. системи (като ти казвам топ професионалист, разбирай, че преди години е проектирал част от схемите на този скоростния реактор в церн, където сблъскват частиците), та работеше също в Германия, беше повече от добре платен и доволен, но далеч от дом, семейство, пряители и всичко, а бе мъка. Реши да се върне тук в България, назначиха го за главен началник какъв се води да ръководи изграждането на токовете в София, на метрото. Изкара има-няма половин година и се махна, замина отново за Германия. Като го питах защо, какво е положението направо ми каза да не питам.. Заплащането е по 3 по-малко оттам, но това не е бил най-големия проблем, направо започна да се смее като ми разказваше как е трябвало да направи всичко с 70% от отпуснатия бюджет и за капак даже са му казвали кое-как трябва да стане (и то разна бюрокрация), главния архитект или там както се води, който трябва да проектира всичко и да го измисли, то да му казват как да стане :D Капака бил, когато той им казал, че няма как да стане за толкова пари без главоломно да се реже от нещо и те му казали да реже от защитите и безопасността. То и затова онова момче бог да прости, където го шибна тока на шахтата, най-вероятно е заради такава глупост.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   В БГ трябва да си или връзкар, или политик, или в сенчестия бизнес, или ако искаш да си честен ИТ програмист. Други опции няма, един човек от БАН получава по-малко от касиерка.

Но то тук остават само разни мутри наркомани и политици магнати и дори ИТ-тата ще започнат да напускат като видят колко опасно е станало. Когато някоя мутра тип Динко тръгне да те бие само защото не ти е харесал колата например или падне тухла от небезопасен камион и ти счупи колата ще ти се прииска да отидеш в страна, където тези неща не се случват толкова често.

Цяло чудо е, че още няма сгазени хора с тротинетки или че няма блъснати пешеходци от хора на тротинетки у нас.

Аз съм с две висшета от чужбина, 2 чужди езика и работя за 1300 чисто в София. Като платя наема какво ми остава според вас?

Та започвам да се преквалифицирам на ИТ и пак с цел чужбина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: ff410574a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Малко ще допълня номер 9. Да, младите хора масово напускат страната и така е от много години, а още по-лошото е, че няма изглед за промяна. Другото лошо е, че това се прави абсолютно целенасочено от управляващите държавата ни ченгета. На тях интелигентни хора не им трабяват, защото ако се задържат у нас, ще се вдигнат и ще повлекат целия народ. На тях им трябват роби, които да работят мръсна, вредна и тежка работа в техните фабрики и които за две кебапчета, бира и кючек на центъра веднъж на 4 години ще са супер доволни да гласуват и най-важното - да търпят всичко. А хубавите позиции са запазени за отрочетата на партийните членове, ченгетата от ДС, както и мрежата им от доносници. 95% от ръководните позиции в частните компании, целия държавен и общински апарат са запазени само за тях. Има ги дори в ИТ сектора. Схемата винаги е една и съща - пчеличките отдолу вършат абсолютно всичко, а "нашето" момче или момиче, завършило едва-едва или в много случаи изобщо незавършило, взима 5-10 пъти повече, като даже и не се появява на работа. Докато не се създаде широка обществена нетърпимост спрямо тази прослойка и хората не се надигнат, нещата никога няма да се оправят. Ще дам само един пример, въпреки че лично съм виждал десетки. Отроче от номенклатурата започва на мениджърска позиция в международна компания, но с много малка дейност в България. Веднага получава огромна заплата и служебен автомобил на стойност около 70 хил. лева. Четири години по-късно човек без врзъки кандидатства за подобна позция, пак в международна компания, но поне 10 пъти по-голяма от първата, с много сериозна дейност у нас. Освен отговорностите, съпътстващи позицията, под нея са включени и още няколко ключови отдела. Заплатата след 4 години във втората компания е двойно по-малка. Служебен автомобил няма никакъв. Няма изобщо никакъв социален пакет, освен ваучери за храна. За едните е едно, а за другите - съвсем друго.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d198fcdece
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   До 5. Не смятам, че ги бъркам. Поне 70% от хората не стават за сериозна работа. Айде остави работата. Поне 70% от хората нямат сериозно образование, а са минавали е така между капките. Нямат сериозни амбиции, а се носят по течението и карат ден за ден. Нямат критично мислене и всеки ги манипулира както си искат, като започнем от политици и стигнем до шефове. Нямат качества като търпение, труд, постоянство, непримиримост, чест, всеки гледа в паницата на другия и гледа как да го прецака. Хората не търсят проблемите в себе си и не осъзнават, че те са причината за своето нещастие, а дори и да ги осъзнават просто искат да мразят успелите. Хората масово са комплексирани и неграмотни, моля те отвори някоя по-широка група във Фейсбук и чети какво пишат. Неграмотните не са само млади, а са по-скоро предимно възрастни хора 35-40 . Ние сме една изчезваща държава и въобще не смятам, че греша с нещо, написано по-горе. Дори съм много мек. Естествено ще се намерят философи, които да ми набият единиците, да ми кажат, че съм нарцистичен пе*ал и ще отидат да си пият ракията и ще си кажат ох какъв кеф. За съжаление тва ни е обществото на 70%. Ти ми казваш, че 30% читави не са малко, което е така. Аз обаче те питам на фона на тези 70% не са ли малко? Въпрос на гледна точка май.

До 9. Има едно много полезно устройство, което привежда в безпомощност на момента всякакви батки, биячи, ганьовци и примати. Не е само едно, но всички се сещаме за него. Нося го с идеята да се защитя себе си/семейството си при нужда, а не да стоя и да гледам как ме пребиват и ограбват. При това не е чак толкова трудно да се сдобиеш с него легално, стига да си адекватен, а не някакъв филмиран пубер. Настроен съм с идеята, че ако го извадя ще стрелям, за да се защитя, а не да се правя на гангстер. Иначе има много алтернативи - спрейове, електрошокове, ножове... Силно агитирам да сте готови за самозащита, защото тва в днешно време си е направо задължително. Бойните спортове помагат, но докато 3 мургавелковци не ти изкарат нож :)

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e606337ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Братле 2 пъти бях в Лондон за по 6 месеца(1 година общо) на гурбет и реалността е грозна. Аз имах хубава чиста работа, работих във ВИП салон на 5 звезден хотел и бях айляка. Добри пари изкарах, НО... Запознах се с много емигранти българи. С години влачат и са на едно и също място. Не са дръпнали и грам. Може би над 90% са такива. Никакъв социален живот, на работа и вкъщи. 1-2 пъти почивка в годината и пълните торби с храна от супера. Тъжен живот е емигрантския. По - добре отиди за няколко месеца и изкарай някой лев , ама за живот там не е работа. В момента работя на Летище в България и тия кадърни българи дето ги описваш са над 70-80% мургави дето и български не знаят. Всички самолети са пълни с цигани за Германия. За Англия са по - бели, но те изязаха от ЕС и вече е ташак. Много хора се подлъгват за "хубавата" чужбина и като отидат там виждат мизерията. После ги е срам да се приберат и седят там на гърча, защото видиш ли хората щели да кажат че са се провалили. Връщат се от чужбина и лъжат колко хубаво им било, и аз като кажа че и аз бях там и че е пълна мизерия си свиват сармите набързо и млъкват. Като го видиш от първа ръка, тогава си вади изводи за България. Иначе отиди, изкарват се пари ама до там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0fed5579e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз живея в Германия, работя в офице и изкарвам добри пари.

Но аз съм завършила там, така че дипломата ми има друга тежест. Не е лесно, но има достатъчно опции за социален живот, сига да иска човек. Добре ми е и не мога да си преставя да се боря с цялата бюрокрация и връзкарщина, нито да общувам с хора, които даже не си хвърлят боклука в коша, а на улицата *което е основата).

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12 аз пък отидох в бивша соц страна и повече ходих по купони и събирания с приятели от колкото в България.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   11 и смяташ за нормално да трябва да носиш оръжие вместо те просто да не те нападат?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 021a7fad22
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   До 11, ама аз пак ти казвам, че до високо квалифицирания ти офис, искаш да пристигне високо квалифицирана пица и после по високо квалифициран начин да ти бъде чисто всичко нали?

Да си ниско квалифициран служител или работник изобщо не е лошо, дори напротив. Ако не ти се занимава с развитие е много хубаво да работиш ниско квалифицирана работа, защото ти е ясно какво правиш и не си губиш времето. Аз също съм като теб, но имам уважение към чистачите и миячите. Ако не са те, ще си сереш и ядеш върху лайната. Ако на някой мияч му е кеф да си пие ракията след работа, на теб какъв ти е проблема и защо ти гледаш в чуждите паници в случая? Така им е кеф на хората и така им се е развил живота. Ако някой го кефи да си отвори бита след тежък работен ден на обекта, теб кво те бърка.

Много от продавачите, миячите, сервитьроите някога са имали мечти, но по един или друг начин живота им се е стекал така и все нещо трябва да бачкат.

И аз съм на добра заплата и с висока квалификация, но имам представа къде се намирам. По начинът по който разсъждаваш, предполагам си на не повече от 25. Много си малък да говориш и да генерализираш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 14e290f905
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   проблема са безработицата, ниските заплати

вярно е че много хора по регионите на страната нямат бизнес обучение и ноу хау но все пак имат бизнес с служители

относно ниските заплати това е много общо поняние

за да плучава човек добри пари и да му стигат да се издържа
трябва да има добро, търсено умение, талант, трюдолюбие и опит

програмиране, ИТ, стартъпи - това е бъдещето
ниско ниво за влизане - 6-12 месеца обучение и ще получавате за начало поне 1к и нещо

с ръст 2-3-6к а за най опитните 10к нагоре

просто търсете нещо което е доходоностно, постепенно се обучавайте(100-200лв на месец за бизнес книги, програмиране, етс)

ходете на курсове, семинари, събития
там ще се срещата с нови хора, хора с опит или начинаещи
не знаете кои човек от дадено събитие е милионер след няколко години, или поне човек с висок доход - може да ви помогне, да ви дръпне при него и така :)

запишете се на някакъв спорт - за здраве, навици
пак ще се запознаете с хора

правете това което ви харесва - но се обучавайте с модерно кноу хау(четете в интернет за повече знания )

това е от мен за сега :)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0f9351fbb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Наскоро посетих Бг след 10г. Ми същото гето си е. Ода по улицата, смръди ми на изгорели газове от коли. Спомних си за 90-тте, бех отвикнал на тая воня (сигурно немат контрол на емисиите). Насекаде пушачи пушат баш като у гетото. Озеленяването обрасло безконтролно, се едно подивело, надраскано, занемарено, абе същата липса на поддържка.
Викам си, абе пак може да се живее - отиваш у затворен комплекс и насам-натам само с колата. Ама после се сещам - па то така се едно не си у България.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   И аз искам да напусна но не знам къде. Или по-точно не знам дали ще срещна пак толкова много прекрасни хора каквито срещнах в една държава в чужбина. Бях и в други две държави преди/след нея и особено в едната беше ад, по-зле от в България. А тази страна ми беше сякаш позната от преди... като дежа ву. Там се чувствах по на мястото си от колкото в БГ дори.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7ce5d5cb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Авторе пълни глупости говориш. Ако все повече хора емигрираха нямаше където и да започна работа всичките да са под 35 години. Това е пълна лъжа и промиване на мозъци, че младите бягат. Я отиди в някой офис да видиш колко бягат даже 40 годишни не можеш да видиш всичко под 35!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   20 но тези в офисите са обезверени и на ниски заплати ако не са ИТ. БГ има смисъл само ако си ИТ или политик.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5e8359a295
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   До 20 - И аз си мисля, вкеи път, когато съм пред синегогата в София, че в България има много евреи, ама видиш ли, нема и 1500 човека в странта.

Живея от 10 години в чужбинте и нека ти кажа следното - Преди 7-8 години, чат пат бъгларин по уиверситети, сега има по трима-чеериам в група. Всеки втори познавал някой българин, имал колега българин или нещо подобно. Поне двойно пвоече сме, където съм аз, спрамо преди. Фейбук групата ни беше 2000 човека, а сега всеки ден влзиат по 50-60 нови, маосово под 25 години. На улиците чувам родна реч по няколко пъти на ден, а перди чувах по няколко пъти на година.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22 за коя страна става въпрос?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c7d9ff479d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   По повод българите в чужбина, масово вече идват и в по-късно на години не са образувани, не знаят език и да намират си работа, влизат в разни проблеми от незнание на езика и не приемане, че са в чужбина. Чудя се как се оправят повечето, но е факт, че са там. Работи се, изкарват се пари, лично мен ме боли, че контактите ми особено около пандемия доста се ограничиха, а българите с които общуват искам просто да ги няма. Истината е, че нивото е много ниско. Давам си сметка, че връщане към България няма и там е зле, а и пари няма, контактите ми в България също с годините намаляха. Доста се затворих в себе си, разочарование, лични проблеми и нежелание за контакт на такова ниво.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8623540ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Аз вече 30г живея на запад, завърших западен университет и работя по специалността си, извоювах си определен стандарт на живот, бавно, но славно - семейство, деца - студенти, собствен дом, тесен кръг от верни приятели.
Всеки е в правото си да си опита късмета.
Но определено не е лъжица за всяка уста.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 51e9b47d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Е какво да правят хората тук. Една причина не виждам и аз да остана. С тази разлика, че аз изобщо смятам да се махна и от Европа. Ориентирала съм се към Бразилия, но да видим. Ще продам апартамента и къщата тук и с парите ще си купя нещо в Рио или Сао Пауло. Като гледам там само, който не е уникално тъп не е успял.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1a91d735b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   23 за Северна Македония

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e4d92f02a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   72 моля, че те по-зле и от нас, какво правиш точно там? ! Поне като е славянска държава да беше избрал някоя по-цивилизована.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3dec2d626a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   от 72 до 28 заради жена ми съм тук :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f6b3b8f687
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз напуснах България на 21г. Млад зелен и неопитен. Да кажем, че имам повече трудов стаж в чужбина, отколкото в България. Тръгнах сам, работя, плащам си сметките, да социалния живот на запад е мираж, но пък човек живее спокойно. Човек има повече шанс, ако е извън България, за съжаление скоро обмислям да се откажа от българското си гражданство, нищо няма да загубя.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ef3fff88fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Разправиите между служители и бизнесмени не свършват никога. В крайна сметка губещите са бизнесите.

Ако човек има бизнес в тези времена е хубаво да цени хората си, защото гладът за кадри тепърва започва дори и в тази криза. Айде намери някой наистина добър специалист? !? ! Има да... Но или са ги оценили и си ги пазят, или да се предали и си кютат колкото да не е без хич и не се вживяват... Познавам много разочаровани хора....

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 800186e00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   До 30 - Не съм съгласен, че "социалният живот е мираж".

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cb6d11db80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   До 30,
Вече над 3 години не съм стъпвал в Бъглария. И аз обмислям да се откажа от българското си гражданство, но за съжаление не става по електронен път, а се изискват и доста документи. Ще се радвам, ако някой сподели опита си в тази насока.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 02190557fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   За да се откажеш от бг гражданство ти требе друго не може просто отказ хаха дилетанти
филмари... Аз съм на 33 и съм живял и работил в 12 държави и продължавам...
Имам 2 висши и бачкам всеки ден и се връщам и в Бг. Успял ли си, навсякъде си има тънкости и бизнеси. Българите сте 99% дебили прости и в3наги друг е виновен

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d86a6bc41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   България се обезлюдява - всяка една статистика го доказва. Остават само богати наследници, връзкари и хора, работещи в аутсорсингов сектор за някоя чуждестранна фирма с български клон. Работа, за която навън ще получават повече пари.
Погледнете качеството на населението, което е останало - все повече цветнокожи братовчеди и по-малко етнически българи. Във Варна например човек ако се разходи вечер из центъра и морска гара половината ще са бразилци. В по-малките градове не ми се говори. Търговище и Попово например - основно турци и цигани. Това е бъдещето ма България. Накрая тази територия ще се анексира от Турция както Русия направи с украински територии заради етническото руско население - първо ще се започне от Кърджали и лека полека половин България. Ашколсун!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 51e9b47d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   35 Хич не ми се вярва да са бразилци. Та какво да правят тук? Ще оставят една от най-бързо развиващите се икономики, за да дойдат да студуват тук.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 92d698eb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   36, за цигани иде реч.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d86a6bc41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Към 36, просто съм политкоректен, всъщност далечни братовчеди на индийците, подвизаващи се под името на известна напитка с 3 букви.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d86a6bc41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Попаднах на официална статистика, че до 2050-та година 22. 5% от населението в България ще се е стопило и от 6. 9 милиона ще станем 5. 4 милиона като значителна част от тях ще са пенсионери и безработни и по-малко ученици. Две са причините за демографската криза: ниска раждаемост и висока емиграция на млади работоспособни хора в чужбина, а причината за тях е най-вече икономическа - ниски заплати.
Пенсионната възраст ще се е вдигнала до 70 години и един работещ ще издържа трима пенсионери (изключвайки допълнителните пенсионни стълбове). Сами си правете сметката какво я очаква България и дали да вярвате на политиците, които открито ви лъжат в очите, че сме щели са настигнем средните европейски доходи до 20 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker