Колебания за живот в Гърция. Грешка ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Колебания за живот в Гърция. Грешка ли е?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 784 пъти
От известно време много ме тегли да живея в Гърция, но все не мога да си намеря работа. Или само откази или само от кол центрове ми предлагат и то на заплати, които са просто смешни. 1000-1100 Евро. То в София може да се извадят толкова, че и повече, да не говорим, че в Унгария печелих повече от това още 2017-та г. И въпреки това ме влече като любов, която знаеш, че ще ти навреди, човек, който знаеш, че не е за теб и ще те нарани, но сърцето не пита разума.

Ето какво ми харесва в Гърция:
- древната история, морето, старинните сгради като Акропола, храната

И какво ме кара да се запъвам:
- балкански манталитет, музика като чалга, доста ниски заплати спрямо стандарта, лятото е прекалено горещо, няма много зеленина, край морето действително е хубаво, но малко навътре са само невзрачни чукари, почти няма равнини, почти няма пълноводни реки и езера, ако се установиш там и детето ти е местен гражданин ще трябва да ходи в казарма и едва ли не да се кълне пред гръцко знаме, не са мой тип като визия хора, мързеливи са, но като българин ще юркат мен да им върша всичко.

Май минусите лично за мен са много повече. Но не знам защо толкова ме влече. Тя реално е страна, която не става за живот вече, а само за туризъм, осебено на местна заплата - абсурд. Става за купон, но за сериозна кариера не е мястото.

Аз като цяло харесвам Древна Елада и всичко свързано с античния им период, но съвременна Гърция не ми харесва освен храната и старинните неща и местата, които са си реално остатък от древната Елада. Много ме е страх, че ще се разочаровам, само като им видя многото църкви във византийски стил и... ами ако още вярваха в старите си богове и строяха старите си светилища повече щеше да е моето място. Може да е правилно място, но времето, ерата е грешната.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: f6a57ca7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Да живееш в Гърция е в пъти по-добре, отколкото в България.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4d020c9c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Грешка е! Боклуци са. Мразят българи. Не ходи там!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e4aa5ad37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1 може да е с по-хубави древни останки, по-хубаво море и храна, но в Гърция трябва да учиш гръцки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e4aa5ad37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   2 е защо толкова ни мразят?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e4aa5ad37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Странното е, че въпреки, че изпитвам влечение и преклонени към Атина като място, толкова силно не мога да понасям гърците като хора и народ. Ако вярвах в минали животи щях да кажа, че това е знак, че съвременните гърци нямат нищо общо с древните гърци. Ама то май и си е точно така.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1238ba9b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами авторке, откакто тръгнахме свободно българските туристи повечето женички се "влюбиха" в Италия, научиха се на "средиземноморска кухня", розе и т. н. , а мъжленцата им на узо и дзадзики хаха. Няма лошо, но покрай това и т. н. инфлуенсъри всички искат бизнес, който сам да се развива, а те професия Турист хахаха Много са като теб. Само, че не разбирам като не харесваш гърците с кого ги сравняваш? Ние тук нали сме едни "прекрасни" хора българите... едни добри сме помежду си. С думи не се описва. Като искаш море и не искаш в Гърция. Заживей на нашето Черноморие! Особено Бургас, Несебър, Приморско. Едни хубави Мутри, само дето не ме набиха, че се снимах ДО джета на един такъв. Отидеш да живееш на село - мизерия, безработица, в града работа и пак мизерия. Хората завистливи и злобари навсякъде в Бг. Относно заплатите в Гърция- и там има добре платени хора, но като не сме с някакво специално образование ни третират като помощен персонал. На времето като се записвах да уча никой не искаше да учи за инженер. Нямаше работа за тях. Сега се търсят, но ни е късно за преквалификация. В Бг така преподават математика, че повечето хора я мразят, а може да бъде интересна и много полезна наука. Като цяло обаче Гърция, Италия, Португалия не са богати страни, но си ни влече към тях. И като кажат, че там все ще си чужденец, тук какъв си като нямаш връзки и пари? Където и да потърсих работа по специалността ми дадоха да разбера, че или роднина, или любовница наемат. Затова като емигрирам и си взема семейството нищо няма да ми липсва от тук.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e4aa5ad37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   6, кой е казал, че искам море? Аз съм от София, а в БГ идеален град ми е Пловдив, само че не мога да издържам на такива големи жеги като там. Обичам си полето, равнините и простора, който дават. Да, такъв има и на морето, но открито море ме влудява. И на много студ не мога, затова не мога да отида и в Скандинавия...

Град на голяма река като Марица или Дунав ми е идеален, хем си на вода, хем не си на море. Но в Русе и Видин реално реката не се използва качествено, някак градовете са край реката, а не НА нея и достъпа до тях е по-труден от колкото в градове от типа на Пловдив, Ямбол и Будапеща. А особено нашите морски градове са на открито море, не е като в Истанбул и Атина отсреща да виждаш суша.

И съм мъж, не жена. Съответно няма нужда да казвам какво мисля за "красивите" византиики. Поне в това отношение българките са класи над тях.
От избронетие само Португалия и Испанските острови ми харесват, но и там живеят по цигански. Изобщо не ме влече да живея сред диваци от Южна Европа. И да, смятам гърците за по-големи диваци от нас. Иначе си прав/а че у нас без връзки не става, но точно пък в Южна Европа трябва да си богат или на Северноевропейска заплата за да живееш, с местна заплата не става работата.

И да не казвам, че в Гърция са с матови кожи, абе все едно си в някоя циганска махала, личи си им северноафриканския ген.

Да, Атина като място ме влече, но като хора, манталитет и култура ми е толкова противна, че направо ми става лоша като се замисля за тях, органически не мога да ги понасям. Те са по-турбо диви Балканци и Ганьовци от нас!!!

Даже, срам не срам, по едно време кълнях Атина да вземе да се срути в морето и да изчезне като опция за мен... Да, толкова ги ненавиждам! А и нали имаше предсказание на Ванга или Слава С., че България един ден щяла да има излаз на Бяло море без да увеличим територията си, тоест Гърция щяла да потъне под вода...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker