Никога не се местете в друг град или в чужбина преди да сте посетили мястото! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Никога не се местете в друг град или в чужбина преди да сте посетили мястото!
преди: 3 месеца, 13 дни, прочетена 577 пъти
От много обикаляне и живот по чужбина и в няколко града в България, мога да Ви дам само 1 съвет - никога, ама никога не отивайте да учите или работите в български град или друга страна, където не сте съпвали!

Да, някои казват, че като турист е едно, а да живеш друго, но пък човек много бързо може да прецени дали съответното място е тотално "Не" за него от 3-4 дни до седмица. Ако знаеш, че харесваш големи градове, а ще учиш на село, това че ще е в чужбина няма да те спаси от скуката например. Или ако обичаш планини да се забиеш в най-равния град в БГ Добрич или подобне в чужбина няма да е хубаво. На мен Германия например винаги ми е противна, още от летището усещам една сивкава и лоша атмосфера. Неприятна страна. Посещавал съм я два пъти и всеки път едно и също.

Много бързо аз мога да преценя атмосферата на даден град или страна. Всяка си носи своя енергия, още от момента в който автобусът, влакът или самолетът премине в нея/над нея ще усетите ако имате поне малко интуиция.

Аз за да преценя ми трябва само да вляза в някой местен супермаркет например или пък да се кача на влак или градски транспорт и да се смеся с местните. Запитвам се "Виждам ли се да живея сред тези хора? ". Много ми хвалеха Германия, много нещо, два пъти в различни години ходих там, в различни провинции и не е моето. Та не случайте другите, а сърцето си, то знае! Същото го казвам и за БГ градовете. Въпреки, че в София има работа, ако не се чувствате добре тук не се мъчете. Аз се мъча, защото за мен София не е хубав град, въпреки, че съм роден тук. Само защото имам семейство тук и не плащам наем. Ако трябваше да плащам наем отдавна да съм заминал в друг БГ град или в чужбина!

Само в 3 от 10 страни, където съм бил турист (7) или съм живял (3) бих си помислил да си търся работа. 3/10 е само 30% шанс да попаднеш на място, в което се чувстваш като у дома си. Ако трябва да говоря само за тези, в които съм живял, те са 3 и бих се върнал само в 1 от тях. Това е 33, 33%.

Считайте колко е трудно да намериш подходящ град или страна за живот! И затова повечето хора в чужбина и дошли в София без да са били тук се оплакват - тръгват да гонят дивото щото на Пенчо му било хубаво там.

По-добре да дадеш пари за екскурзии до 5 страни / 2-3 града в БГ, но да си знаеш кои ти допадат и кои не предварително, а не да пръснеш пари по преместване, нерви по търсене на квартили и да разбереш след месец или недай си Боже след година, че си на грешното място и трябва пак да се местиш. И тук всеки съветва "научи езика предварително" за чужбина. Да, добре, но ако знаеш, че като отидеш в Италия например и душата ти сякаш лети. А не щото си чул, че някъде заплатите са големи, ама не си стъпвал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e773d91924
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Има зрънце и истина, но и в голямата си част това са глупости. Толкова много условности има, че няма как да прецениш за седмица. Дори да ти хареса отначало, като поживееш там, може да се окаже съвсем различно. Зависи и с каква нагласа отиваш. Да не говорим, че няма място, на което всичко да ти харесва или да не ти харесва. Винаги има неща, които ти харесват и не ти харесват. Ти виждаш само едни улици и хора и видиш ли, вече преценяваш. Това са твои предразсъдъци. Може хората да са калпави, ама да си намериш среда. Или професията ти да се котира много добре и да живееш добре. Или да намериш правилната жена точно там. Толкова много неща има, че няма как да прецениш, ако не си живял там поне 1-2-3 г. Лично познавам хора, които са ходили в чужбина и не им харесало и са се връщали. После по стечение на обстоятелствата отиват в същата държава след време и попадат в съвсем друга среда, на друго работно място и т. н. и я преоткриват по коренно различен начин.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 010b628d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ти си оня с езиците дето дава заповедни съвети, добре че си ти...

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 9e131011cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Това е рецепта за теб, но не и за други.
Отидох да живея в чужбина, именно в Германия, бях преди това в Дюселдорф, Франкфурт на Майн, Фрайбург, Нюрнберг, Мюнхен, Аугсбург. В някои от тях за лятна работа, но
заминах за Берлин, без преди това да съм го посещавала и живях там няколко години.
Имах близки приятели там, на чиято преценка можех да се доверя.
Берлин е много по-различен град от всички други германски градове, в които съм била. Космополитен град с хора от цял свят и коренна противоположност на закостенелия Мюнхен например.
Не случайно в Берлин наричат мюнхенчани "Кафявите", жаргон за фашисти.
Не съжалявам за решението си, а и човек невинаги има пари за експерименти.
Била

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 6f6db2b56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз си живея в родния ми град.
Един човек наскоро оперирали го в София, искали му 30 лв за смяна на памперс.
В нашата болница е задължение на санитарите и е безплатно.
Аз в София не бих живяла.
Предпочитам малко населено място.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 7f6780335b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Живея в Германия и разликата е огромна между източна и западна Германия, града и селото. Противно ти е, и на мен така като видя киселите физиономии на българското летище, тоалетната, която смърди и мизерията, да не говорим за въздуха. В Германия лятото цветя, чисто, красиви сгради... кое ти е противно. Едно е да се тръшкаме, друго е реалността.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: c28f44d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1 ами тогава ти на първа среща като видиш откровени червени флагове у един човек даваш ли му/й шанс за втора среща? Предполагам не! А аз на всичкото отгоре сред като бях в депресиращия и потискащ Дрезден през 2018 година през 2023-та отидох в Аугсбург. Посетих и Мюнхен и Улм. Ами доста тегава атмосфера хем беше по времето на Октоберфест.

Когато за първи път бях сам в една друга държава и се сачих на метрото едно местно момиче постоянно ми хвърляше погледи и се усмихваше. В Мюнхен като се качих на метрото и застанаха на метър до едно момиче без да съм направил нищо лошо оная като направи една сцена, па като се дръпна с погнуса. Егати демонстрациите! Щом в България и в онази страна с жени по-красиви от германкити ви се случва да ми хвърлят влюбени погледи не знам какъв й беше проблема. И въобще немците са яко пасивно агресивна нация. Много често съм го зобелязвал, че се държат гадно с хората по един такъв начин. Рядко ще те обидят открито, но ще ти покажат демонстрация тип сещай се.

Отвратителен народ са, но арабите ще им видят сметката на грозната държава. Те нямат и хубава природа за разлика от Австрия където има прекрасна природа.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: c28f44d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 в немски влак никога не ми се е случвало някой да ме заговори. А като пътувах от Словакия до Чехия с влак като почна един словак да ми говори и не спряхме да говорим чак до Прага. Немец или дори чех никога няма да те заговори освен ако не е изгубила се баба да пита на кой перон е влака за еди къде си. Реален случай. Това беше единственият човек, която ме заговори в Германия. Във влаковете дори с други германци не се заговарят. Разлики в манталитета.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b463174c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Усеща се къде е твоето място, чувстваш се добре, развиваш се, когато успяваш в живота личи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: c28f44d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   3 да отидеш да живееш и учиш/работиш в държава, в която не си стъпвал е точно като това да се ожениш за някой, с който не си излизал на среща.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: c28f44d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   5 ами не бих нарекъл физиономиите на немските летища не кисели. Същите са като тези на летището в София. Тотален игнор. Докато във Виена например ме посрещнаха с усмивка, хем и те не обичат източно европейци.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 6918008d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   6, затова казах, че има зрънце истина. И все пак нещата не са черни и бели. Може хората да са гадни, но пък да е добре за кариера ПРИМЕРНО конкретно с твоята професия и умения. Ама това са неща, които не можеш да прецениш за седмица и дори месец. Да не говрим, че много зависи и в каква среда ще попаднеш. Това, че една ти е направила панаир, не означава, че всички са такива или че ти конкретно ще попаднеш в среда с такива джофри.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: c28f44d81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   11 абе определено от ден първи се усеща ще го бъде ли в един град или държава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker