Виза за работа в Китай и Южна Корея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Виза за работа в Китай и Южна Корея
преди: 3 месеца, 3 дни, прочетена 348 пъти
Здравейте,

Бих искал да попитам някой с информация и опит в емигрирането в страни от БРИКС.
Работя в голям китайски проект оттук и получих предложение от една от главните китайски мениджърки за работа в компанията им, но в офиса им в Шанхай.

Бихте ли споделили каква е процедурата за получаване на китайска виза за работа, колко време отнема, каква подготовка е необходима и т. н.
Едно от нещата, които проучих е, че трябва вече да имаш осигурен работодател там, който аз имам!

Моля, без мнения от сорта как съм се решил на такава голяма крачка в подобна страна и че животът там няма да ми хареса или не е за мен...

Другата ми опция е в Сеул, но там нямам нищо подсигурено откъм работа и общо взето ще отида "по долни гащи".

И не, не търся чак по-добър стандарт на живот там. Искам да се махна от тази вече адски токсична за мен среда!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 18f7af7ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Надявам се си получил оферта за заплата от типа на $10, 000. Иначе си се прецакал здраво. Ще разбереш на място.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 13ee81d68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей, работил съм в Китай 2. 5 години

1. Подписваш договор за работа. Аз моя го подписах на място. Бях там с туристическа виза и работа си търсех на място.. Предполагам че твоя обаче ще ти го пращат по пощата с DHL. Да подпишеш и върнеш.

2. Работодателя ти трябва да попълни едни документи и да регистрира желание в държавните служби де те дръпне там. Това са неща при него. Той много добре знае как да започне процедурата.. След това ще получиш онлайн тест за китайската култура. Елементарни въпроси са. На английски.

2. Като минеш теста онлайн ти се издава сертификат (изкочи ми името в момента), че си годен да живееш там. По мое време трябваше да го чакам по пощата. Сега сигурно е вече онлайн.

3. С този сертификат отиваш в посолството в София. Намира се до външното министерство в Гео Милев. Там го даваш, мисля че им даваш и договора си работа (не си спомням вече), оставяш си и паспорта и чакаш две седмици Да сложат работна виза в паспорта ти.

4. В посолство ти искат самолетния билет, които предварително тряба да купиш. Или работодателя ти да го купи и да ти прати интенарито.
Евентуално и къде ще останеш да спиш. Не знам дали работодателя ти осигурява квартирата, но за първата седмица би трябвало да имаш регистриран хотел.

* В Китай не всеки хотел може да приема чужденци. Само тези със лиценз за това. Трудно ще ти в на теб да си резервираш хотел. Това е пак нещо коетомъе тряба да направят. На мен никой ми е искал резервация защото това са автоматични онлайн процедури вече.

5. Като пристигнеш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има някой да те чака, ако не говориш китайски. Ако го владееш само с учене от България - значи нищо не владееш. Ако пък го говориш да можеш да се оправяш значи вече си бил там и нямаше да питаш тук.
Този човек ще ти е лепка и навсякъде ще те оправя.
Ще идете първо до имигрантското да се регистрираш.
Във всеки по-голям град има такова. Мисля че беше 2 седмици срока. После ще трябва да се настаниш в квартира. После да
си извадиш адресна регистрация в полицията, за квартирата. Там отиваш с дпгора за наем.
Да си вземеш телефонен номер на договор. Банкова сметка. А у.

Тези които вкарват чужденци, като тесни специалисти знаят много добре каква е процедурата. Ако са много голяма фирма най вероятно имат и Guan Xi ( връзки ) с партията. Т. е. знаят всичко правила и вратички, ще те чакат, ще те правят, настанят и ще те носят на ръце като писано яйце.

-----
Корея и Япония нямат нищо общо с Китай. За западно ориентирани държави като тях процедурата е като навсякъде. Бих ти препоръчал да идеш в една от двете. Но ГОРЕЩО не ти препоръчвам да ходиш в Китай..
Недей!
Послушай ме. Ще се разболееш завинаги. Ще се депресираш завинаги.
Повече няма да можеш да изпитваш щастие в живота, защото там се вижда как на планетата й остават още 15ина години живот..
Изобщо не преувеличавам, нито се шегувам.
Ако си мислиш че се махаш от една токсична среда, там е още по токсична. Буквално токсична! Няма да можеш да дишаш...

Няма да се впускам в обяснения.. Тук имаше един пич (потърси темата) и той така беше мераклия. Не ме слушаше, като му говорех в този форум. Отиде, върна се, отказа се на първата половина година и каза че България е най-големия рай на земята. Нещо с което съм съгласен.
Ако е за да разбереш какво означава ада - иди. Но бъди внимателен. Повече от година не стой. Не се лъжи да подписваш договор за повече.. Ще се хванеш в чудо.

Питай ако има нещо. Ще се радвам да съм от полза.

М. В.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 31265bffc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам какво разбираш под токсичност, но Китай си е мега токсичен в най-прекия смисъл на думата, най-вече Шанхай, а китайците като цяло са потресаващи ганьовци, особено по големите градове. Та ако тук ти е токсично, в Китай ще си режеш вените на втория месец.

Корея и Япония ми допадат повече, но там животът е само работа, работа, работа.

Струва си ако имаш сериозен интерес към местната култура или искаш да научиш/усъвършенстваш език, иначе не ти я препоръчвам особено тази авантюра.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: fd3e9090ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз съм 2 и напълно подкрепям но. 3, освен може би часта че е само работа в Корея и Япония. Но все пак в двете държави съм бил за по няколко седмици всяка. Не мога да кажа как е откъм работа, и не мога да споря. Японците работят здраво, не съм сигурен за гайджин обаче. Япония ми е любимата страна в света (бил съм в над 40) и не познавам човек, който да е бил там и да не иска да се върне пак там..
Колкото до Корея, все пак ти за там питаш, ще се учудиш ако то кажа че манталитета им е досущ като българския. Ама едно към едно. Доста земни хора са и много хомогенен народ. С тази разлика, че са полудяли да си правят пластични операции. Традиционно обаче ще се чувстваш като у дома, още повече, че са на същата географска ширина и климата е същия, като нашия.
В Корея ако караш друг автомобил, различен от Киа или Хюндай комшиите почват да те гледат лошо. Слуша се предимно корейска музика навсякъде. Женят се с традиционни одежди. Правят си културни фестивали. Имат наклонност да следват религии (таоизъм, християнство, будизъм ). Освен това в Корея е пълно с руснаци, които учат в Сеул, с които доста добре ще си паснеш. Особено рускините там са на пиедестал. Местните корейци са много комплексирани и ги е срам да се запознават. В резултат рускините като видят бял и му се качват на врата, все едно се познават от 10 години.
Корейците мразят американците открито. Даже ти препоръчвам да не дружиш с американци докато си там, че може да закачиш и ти. Спокойно могат да те върнат в бар, клуб или ресторант само да те видят с американец.
Да, за Южна Корея говоря. В Сеул има американски квартал, направен от войниците, от корейската война, които са буквално репресирани, добре че се в смесени бракове с корейки.
----
За Китай мога да говоря с часове. Ще ти кажа само две неща.
1. Получавах $2500 на месец (за Пекин и Шанхай може да вземаш и четворно, при макс двоен разход). Осигурена квартира (двустаен апартамент), която ми беше плюс в договора за работа. Сметки за ток и вода - 30ина лв на месец. Билетчето за градския автобус е 40ст. Успявах да спестя 80% от заплатата си. Върнах се с купища пари.
2. Там се разболях от едно автоимунно заболяване, което няма лечение. Освен това от химическа пневмония, която ми промени живота. Камъни в бъбреците, заради МИНЕРАЛИЗИРАНАТА вода, с която трябва да готвиш и пиеш, тъй като тази от чешмата даже за къпане не е годна.
Ти си направи сметката кое е по важно за теб. Аз парите от там ги изхарчих за 2 години, останаха ми болестите.

М. В.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker