Обрязването - искрено и лично - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Обрязването - искрено и лично
преди: 3 месеца, 13 дни, прочетена 1945 пъти
Здравейте! Реших да напиша тази тема, понеже самият аз се подложих на процедура по лазерно обрязване преди около година и половина. По пътя докато взема окончателно решение съм слушал и чел доста противоречиви мнения както в едната, така и в другата посока. Идеята ми е искрено и лично да споделя какви са плюсовете, минусите, впечатленията и като цяло мнението ми за процедурата. Аз не съм човек, който чул от някой приятел нещо в подкрепа или на контра на обрязването, а всичко което ще пиша е лично преживяно. Не подтиквам никой да го прави, всеки си има глава на раменете.

Да започна първо със себе си. Аз съм мъж на 26 години. По произход съм етнически българин. Не съм религиозен и дълбоко презирам всички религии. Умишлено споменавам произход и вяра, по-нататък ще разберете защо.

Мислил съм в продължение на половин година да се подложа на процедурата и в крайна сметка реших да го направя. Самата процедура протича първо с първоначален преглед при уролог, който се занимава с обрязване. Препоръчвам да изберете най-добрата опция в града си, дори и да се изръсите малко повече. Все пак не е нещо маловажно и без значение как ще изглежда естетически. Също така препоръчвам на 100% да изберете лазерното обрязване пред обрязването със скалпел. По-бързо, безболезнено и безкръвно протича процедурата и се възстановявате. На мен всичко ми струва около 1000 лева, като в това влиза самата манипулация, лекарства, прегледи и т. н. След като споделих с доктора какво искам той ми каза да си направя изследвания и ми запази дата, на която да протече процедурата. Също така ме попита поради каква причина го правя, аз обясних че съм случал хубави неща и съм взел такова решение, като по никакъв начин не се интересувам от религии и чужди мнения. Дойде деня за процедурата, биха ми упойка на няколко места в зоната и започнаха да работят. Най-болезненото нещо беше поставянето на упойката и шевовете накрая, но не е нещо кой знае какво. Процедурата продължава около 1 час, след което ако сте ок ставате и си тръгвате. Нарочно пиша това, за да знаете как протича ако решите да правите нещо такова.

МИНУСИ:
Тук ги разделям на краткотсрочни и постоянни.
Краткосрочните минуси са:

- естествено самата идея да отидеш да ти направят процедурата, да изпиташ малко болка, да пребориш страха
- около 1 седмица след това ще имате кървене и ще изпитвате дискомфорт, трябва да се избягва физическа активност
- след като мине първата седмица влизате в период на въстановяване, който протича около 1 месец. През този един месец трябва ежедневно да поддържате хигиена, да се миете със специални сапуни и да се мажете със специални кремове.
- През този един месец е абсолютно забранено да имате каквито и да е сексуални действия - секс, докосване, мастурбация и т. н.. Това за мен беше най-трудното нещо от всички минуси и със сигурност едно от най-трудните в живота ми. След това бях като развързан бик и изкъртих булката :D

По-дългосрочните минуси:

- Като цяло сте напълно възстановени след около 1-2 месеца, но докато видите окончателния естетически резултат ще ви трябват между 6 и 10 месеца, а може и година. През този период кожата ви става нормална, гладка и еластична, защото до преди това е леко сбръчкана, подута, тъмна и по ръба на белега твърда.
- Има някакво такова мнение, че щом си рязан си евреин, арабин, турчин и като цяло мюсюлманин. На мен това лично ми е изключително смешно, защото аз абсолютно презирам религиите и по абсолютно никакъв начин не са имали отношение за взетото ми решение. Хората, които правят такива коментари са посредствени и примитивни и няма как да са около мен, защото аз подбирам само стойностни и качествени хора. Просто да си знаете, че реално това е единствения минус ако мога така да го нарека, който остава за постоянно след като мине болката и мъката.

Като цяло това са минусите, които съм изпитал. В заключение всички белези, болки, подувания и травми минават, остава само простотията на някои примитивни и нещастни душици. Сега е ред на плюсовете, които са перманентни за разлика от минусите. Както се вика трай моме за хубост.

ПЛЮСОВЕ:
Ще ги разделя на плюсове, които лично съм изпитал и такива, за които се говори че съществуват.

Лично изпитани плюсове:

- Хигиената няма абсолютно никаква база за сравнение. Необрязаните колкото и да се мием си остават бактериите в кожичката, както и ароматът. Миенето преди интимност беше абсолютно задължително за да й е ок и на мацката. Сега след като се обрязах няма абсолютно никакъв аромат на нищо, както и няма как да се образува смегма, просто няма технически как да се образува като я няма кожата. Колкото и да се мием пичове много добре знаем, че аромата и бактериите са си там. Обрязването ми ги реши категорично. Сега примерно сме излезли някъде с колата и като реша че искам френска нямам абсолютно никакви притеснения, както и булката, преди това беше немислимо. Преди и на нея не й беше много ок, на мен също. Знам че започвам да звуча като реклама на бюджетни и непотребни стоки, но има и още неща :D

- Външния вид. Лично мен, а и нея ни кефи много повече. Освен това не знам дали знаете, но някои мъже имат късо гемче и при по-груб секс може да се скъса и да шурне една кръв... това вече няма как да се случи. Наистина изглежда доста по-добре, а и над линията на белега се образува една по-светла линия кожа, която ни кефи много. Сега това за външния вид вече си е до лично предпочитание и някои хора може и да не харесат резултата, затова да го обмислят. На мен примерно ми е сравнително дълъг и най-вече доста дебел с около 40% над средното за обиколка ако средното е 12 см и изглежда много готино.

- Издръжливост. Това е нещото, за което категорично не вярвах че ще се появи и че е по-скоро мит ама бях шокиран. Преди издържах около 20 минути секс със голям зор, сега мога да издържам два пъти повече и то си е логично. Кожата и най-вече гемчето са основния стимулатор и дразнител, заради който свършваме. След като ги няма е логично да има подобрена издръжливост. Важно е обаче да знаете, че може и изобщо да изгубите усещане като при мен. Аз почти нищо не усещам от самото проникване все едно съм се напръскал със спрей с лидокаин. За някои хора може да е плюс, за други минус. Аз лично го тълкувам като плюс, тъй като издържам двойно повече. Под липса на чувствителност разбирайте че аз не съм стимулиран при търкане и не изпитвам дразнене, парене и т. н. Наистина за мен това е плюс, но за някои може да е минус.

- Много по-лесно се поставя презерватив.

- На приятелката ми така й харесва повече.

Плюсове, за които съм чувал но не съм изпитвал:

-Говори се, че обрязването сериозно намаля рисквоете от редица полово предавани болести. Естествено аз няма как да тествам това и вярвам на науката. Не съм имал никакви проблеми, ама аз и преди това не съм имал.



Та като цяло това са минусите и плюсовете, които съм изпитал искрено без да лъжа. Някои хора след като се обрежат може да се притесняват от чужди коментари че били турци, мюсюлмани и така нататък, може и да се притеснят като виждат че свършват по-трудно и имат намалена чувствителност, така че вие си преценявате, имате глави на раменете. Аз за себе си мога да кажа на 100%, че взех правилното решение и не изпитвам никакви минуси от него, а само плюсове. Чуждите мнения не ме вълнуват, а и те са предмно на майтап от приятели и познати по време на тренировки.

Лично препоръчвам да се замислите и да проучите, а защо не и да се обрежете. Няма нищо лошо, странно, няма да станете турчин, евреин и всякакви подобни простотии. Със сигурност един ден като имам синове ще ги обрежам още от бебета, за да не се налага да се занимават по-нататък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: a5b2137a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Едно време се подигравахте на турците, че се обрязват, а сега се образвяте и вие. Щом в религията не е измислено случайно. Има си причини за това и ти си описал част от тях.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: f5fe020043
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз съм жена. Имала съм няколко партньора през живота си. Трима от тях бяха обрязани. Другите не.
Със сегашният ми приятел сме говорили на тази тема. Той каза, че също е мислил за обрязване по същите причини. Християнин е и доста чистоплътен.
Според мен авторът има право за нещата, които казва. За хигиената и болестите е логично. За усещанията, мъжете могат да кажат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 72860f8127
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   След 10г може да се оглеждаш за някой мъжага, който да ти го набие отзад. Няма да си чувствителен и ще търсиш начин за възбуда. Нищо де, както не си мюсюлманин, така ще добавиш после, че не си и педал.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 465f5e5f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не посягай на децата си ако Господ реши да те дари с такива някога!!!
Атеист съм не по-малко от теб. Поназнайвам за повечето религии основни неща.
Обрязах се на около 40 години. Имах специфичен проблем, който уролозите не ми решаваха. До извода и решението стигнах сам. И се оказа правилно. Проблемът изчезна. Но! Не го препоръчвам само заради модата и хвалебствията (като твоите)!
Нищо не казваш за чикията? Не си правиш такава? Не си и пробвал?
А за минета? Преди и след?
Все пак ти си имал някаква фимоза?

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b21a32121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   3, не съм автора, но какво не е наред с теб?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 2c439d6ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От автора.
До 4.
Мастурбирането си е по абсолютно същия начин, няма разлика. Нито използвам лубриканти, нито имам някакви проблеми. Същата работа и със свирката. Нещо не мога да те разбера какво точно се опитваш да кажеш тук... За усещането, за удобството, за болка ли за какво говориш не разбирам, понеже нямам някакви оплаквания, по които да се ориентирам. Единственото нещо, което определям като потенциален минус, което въпреки всичко аз тълкувам като огромен плюс е чувствителността. Между другото хем намекваш че си атеист, хем добавяш и бог по-нататък, интересно :D То не е мода, а си е все още табу в България поне. Не, не съм имал никаква фимоза, отидох и го направих по лични убеждения без абсолютно никакви оплаквания. Ти какви проблеми имаш, че ми е интересно?

До 3. Единственото нещо, което ненавиждам повече от религиозни коне с капаци са онези на левия бряг, тъй че вероятността за това закръглена към цяло число е равна на 0 приятел. Отново, слушал си някакви работи и си мислиш че са истина, не са. Още малко и ще ми кажеш, че като се намажеш с някакво кремче ще ти порасне с 5 сантиметра за една седмица :D

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 227d8eb81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Извинявай, ама темата ти е:

бла, бла бла...
"На приятелката ми така й харесва повече. "

Сам ли искаш да се убедиш нещо друго, не знам... Фактите са много прости - природата изключително рядко създава нещо което не е нужно, и трябва да ходиш на доктор да ти го отреже... Примерно, повечето не си мислят... абе 5 пръста са ми много, ще отида да отрежа единия... Има такъв случай, един се прави на извънземно с 3 пръста, та отряза 2... Ама повечето хора, ако не им втълпиш някаква външна мисъл, не си мислят - ще е супер яко да си отрежа еди коя част от тялото...

Реално става въпрос за отрязване на кожа. Биологичен факт е, че целта да имаш кожа е да предпази други тъкани от нараняване. Няма как да си отрежеш кожата където и да е, и да си "по-предпазен" и "по-здрав". Някакси... как да кажа, близко до умът е, и човек трябва да слуша други хора, и да повярва в техните аргументи, за да си обърне естественото мнение. Ще ти кажа каква е единствената разлика на тази кожа, с друга кожа по тялото ти - повечето мъже НЕ Я МИЯТ.

Просто е, като отидеш в тоалетната, както си миеш кожата на ръцете, така трябва да измиеш и другата. Живеем в век на тоалетни с постоянно течаща вода - топла, студена, каквато ти душа иска. Някакси е просто да се сетиш да ИЗМИЕШ нещо, не да го отрежеш, за да поддържаш хигиена. Бактерии моето момче винаги има, те са навсякъде около и вътре в нас. Проблемът не са бактериите, а когато липсва хигиена и те започнат да унищожават боклуците които събираш.

Сега да си дойдем на думата. Мен ако жена ми каже - предпочитам рязани... щото е по-хигиенично, вярвай ми, аз като жена много разбирам от мъжки п... Това би ми направило лично на мен лошо впечатление... що за жена е, какви е имала преди мен. Какво правя с моето тяло, си е мой избор, както е нейн какво тя прави с нейното. Там дето ти ще си... ползваш инструмента, няма ли бактерии? Питаш ли я колко преди теб е имало там? Защото, пак ти казвам, за твоя инструмент е просто - отиваш на чешмата, хигиенизираш, мислиш преди да го вреш... По-опасната част е жената, от нея трябва да се притесняваш, не от собствената ти кожа... Може преди 2000 години тя да е била проблем в Близкия изток, ама днес са други проблемите...

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: b4314fffa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6:
“ Още малко и ще ми кажеш, че като се намажеш с някакво кремче ще ти порасне с 5 сантиметра за една седмица :D”

Тук ме уби, брат! :D
Понеже като малък го пробвах това, а сега ми е толкова смешно от постъпката ми..

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 465f5e5f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторът (6), не е обрязан! Поне не и на такава възраст. Ако е кръчнат като малък е нормално да не знае за разликата при чикията и свирката. Чикията няма нищо общо с преди обрязването. Хода на ръката с кожа е съвсем къс. И е само по ствола. Преди обрязването при фрикцията се покрива и главичката и се усеща почти като, когато влиза във вагина.
Свирката почти не се усеща. Ако има някакво чувство на удоволствие, то е много далеч от преди това.
За визията и хигиената - на много по добро ниво са.
Самия секс... Ако си свършвал бързо, има вероятност да издържаш повече, понеже главичката ти е почти безчувствена. Може обаче причината да е на специфична психическа основа и въпреки обрязването да не започнеш да издържаш много повече.
Ще се повторя: при медицинско предписание - не се колебайте, заслужава си; заради "идеята" - не го правете!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 часа
hash: 53296b58e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ако се обрежеш, губиш чувствителността на главичката, и пишката ти бързо омеква по време на секс. Не питай старило - ами патило. От опит ти го казвам, наложи ми се поради вторична фимоза. Оттогава не съм същия какъвто бях.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 5a86e0e3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Като жена, която е била с обрязан мога да кажа, че при свирка не можа да свърши. Изтръпна ми устата 20 минути и нищо. Със сегашния ми приятел, който не е обрязан му стигат 5 минути и е готов. Що се отнася до миризмата - стига да спазва елементарна хигиена за мен няма никакъв проблем. Половите органи си миришат специфично и така трябва, точно това е възбуждащото.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: aa3aa8bb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До автора на темата.
Може ли за един мейл, ако не възразяваш. Имам едни лични питания относно процедурата. Ако ли не, ще те питам тук.
Аз съм мъж, по голям съм от теб, но при мен случаят е такъв, че имам проблем, който трябва да се отстрани чрез обрязване. Страхувам се, и затова не съм го направил до сега, а трябва.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 58b465cb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, трудна работа е да ти се даде мейл тук.
От друга страна - нали е абсолютно анонимно. Има вероятност да получиш повече мнения.
Аз самият се обрязах поради медицински проблеми. Факт е, че години наред лекарите ме "лекуваха" от разни неща (уж), но не ми го препоръчваха. Решението накрая си го взех сам и се оправих. Е, има едни други (д)ефекти, но са за предпочитане пред проблема ми, който беше.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: aa3aa8bb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 15, аз съм 14.
Добре, ще питам тогава.
Имам фимоза от край време, и се страхувам от тази интервенция, не зная защо, но ме е страх.
Моите въпроси са :
Самото обрязване колко трае, има ли опасност, крие ли риск от хирургическата процедура или да се насоча към лазер.
Когато се обреже ненужната кожа, пениса увеличавали се откъм см, защото сега моят като е в ерекция не може да се увеличи напълно, защото го спъва тази събрана кожа ( т. нат. пръстен ).
Мит ли е, че ерекцията се увеличава, а оттам и издръжливостта, не че ме вълнува това, даже никак, просто питам.
Минава ли по каса всичко това.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 79fb7dfca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз съм 15, но за съжаление няма да мога да ти отговоря на всички въпроси.
Просто не се страхувай. На много хора се налагат много, много по-сериозни интервенции по какви ли не поводи. Опасността да пострадаш от ПТП е много пъти по-голяма, от колкото риска от усложнения при тази операция.
За лазер не мога да ти кажа нищо - моята беше "конвенционална". Ако имаш възможност за лазер - направи я с лазер. Би трябвало да мине всичко значително по-леко. Но финансово... не знам. Аз не плащах нищо, но... Отидох в Транспортна болница (работех в транспорта). Не знам защо, но консултиралият ме уролог беше въодушевен от желанието ми да се обрежа. Май ми поискаха някаква клинична пътека от личния лекар. Бяха ме завели с фимоза, макар че аз изобщо нямах такава. Имах друг проблем, който се реши така.
Вземи си направление от личния лекар за уролог. Можеш да кажеш, че имаш проблеми при уриниране, пари ти, често ти се ходи по малка нужда... На уролога си директно заявяваш, че искаш консултация за обрязване поради фимоза.
Следва поредният ми (не)отговор - не мога да ти кажа дали ще получиш допълнителни сантиметри. Моят си се забелваше свободно. Все пак визията му се подобри категорично. Беше ми кривичък и се поизправи доста след това.
Издръжливостта се увеличава поради намаляване чувствителността на главичката. При положение, че твойта не се забелва, не мисля, че ще се прояви този (д)ефект при теб.
Толкова от мен. Аз не съм автора. Предполагам ще се включи и той. А може би и други, които са били точно с фимоза.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 68155f4919
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз съм рязан от дете и определено изглежда по-добре. Дори често с това съм печелил секс партньори, все имат интерес да видят как е с обрязан.. :Д Минус е само, че не е толкова чувствителен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 0ed0fddeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Един от моите бивши се обряза, но не поради медицински причини, а защото гледал порно с обрязан и му станало фикс идея да се обреже. Голям комплексар, нищо че е доктор. Имаше голяма разлика. Члена му изглеждаше по-малък и доста грозен отколкото когато беше необрязан.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker