Кое да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Кое да избера?
преди: 3 месеца, 23 дни, прочетена 471 пъти
Здравейте,

имам нужда от съвет. Завърших психология бакалавър в Германия, след това си преместих в Австрия за магистратурата, отново психология с насоченост технология и икономика. Търся си работа от два месеца в Австрия, във Виена и засега имам насрочени интервюта само, но само откази получавам. В същото време ми п. едложиха от Германия и искат да потвърдя до другата седмица. Проблемът обаче е, че работата в Германия не е по специалността ми съвсем, а в Австрия е по специфична и съобразена със специалността ми. Да но изчаквам от Австрия все още, но в Германия искат да им потвърдя до петък и аз не знам какво на правя. Приятелят ми е в Германия и ако избера Германия ще ни е много по-лесно, ако избера Виена (макар че все още нямам предложение) ще е много трудно, нямаме квартира и нищо, а и ще ми е много трудно да пътувам до Виена от града в тойто съм в Австрия, а е там съм още малко в общежитието, да търся и за обзавеждам квартира и да работя и всичко това сама. Не съм много добре със здравето и не искам да си създавам допълнителен стрес, но пък на сърце ми е Виена и исках много там, ако се върна в Германия, вече няма връщане назад и не знам просто. Много съм объркана. Благодаря на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 23 дни
hash: d580950fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Какво значи няма връщане? Работиш две-три години, натрупваш опиш и се местиш на ново място. Дори ще ти е по-лесно, щото ще имаш стаж. Без драматизъм.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 794304f0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз бих продължила да настоявам за Виена, но аз съм си упорита до инат, пък и щом е на сърце съвсем не бих се отказала.
Но ти после подаваш като по-лесен, бърз и съобразен с приятелят ти и комфортно то удобство ако приемеш за Германия... Не изглежда много да си упорита и драпаш за каквото искаш, а е каквото обстоятелствата в момента предлагат.
В онези моменти от живота си, когато ти се предоставя възможност да ползваш правото си на свободна воля, което пък ще предна чертае живота ти занапред.
В краен случай можеш да приемеш в Германия като продължаваш да търсиш за Виена с условието за две седмици поне прозорец преди започване на работа там за да имаш реме за предупреждение за напускане. Нали знаеш, че в Германия ако напуснеш без предупреждение имат законно право да не ти платят последна заплата? !
Пък и ако приятелят ти е в Баварската част, нямаш чак толкова път до Австрия с влака или кола.
Пробвала ли си като временен трамплин в други градове- Залцбург, Инсбрук, около границата с Германия за по-лесно с приятелят ти в началото, докато излезе във Виена?

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 877d66880a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   За Виена можеш да наемеш нещо по-евтино в Братислава и да пътуваш с влака. Само 1 час е пътя до Виена, а наемите са доста по-ниски.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 0417c6e5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   С тези разсъждения сериозно ли си завършила психология? Колко св-та изпрати, 2, 5... хем не искаш да не си сама, хем да си с приятеля ти, хем да си във Виена. Кое ти е приоритет, елементарно. Май да не си сама, налягай си парцалите отивай при приятеля ти, пращай св-та, ползвай посреднически фирми, изпращай св-та по твоя инициатива. Естествено, че искат потвърждение до някакъв срок, а ти се похлъзваш на това и някак детинско разсъждаваш. Работа има навсякъде, но не навсякъде ще си сама.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 427704adb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потвърди в Германия. 100% в договора ти ще пише и Probezeit до 6 месеца, в които можеш да си дадеш Kündigung-a. Така че се застраховай поне с едната работа, че от 2 стола да не паднеш на земята.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 182daaf87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката до номер 1, не е толкова просто от едната държава да търсиш работа и квартира в друга. Ако нямаш работа не ти дават квартира, ако нямаш квартира и работа не можеш да намериш. До номер 2, напротив много съм упорита даже, завърших успешно в две чужди държави на немски и претърпях много лишения за да стигна до тук, но последните няколко месеца не съм добре здравословно и не искам допълнително да си усложнявам живота поне към момента и да съм съвсем сама. Бях сама достатъчно дълго време.
Номер 4, да завършила съм психология. Какво ми е на разсъжденията? Като не знаеш как стоят нещата в Австрия не говори много, подала съм много молби и както казах в момента чакам отговори, имам насрочени интервюта, но в Германия е по-лесно за момента, защото веднага са готови да ме вземат, а в Австрия не.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 0417c6e5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторке изкарваш нещата така, сякаш в Австрия има тази УНИКАЛНА работа, в Германия за друго си кандидатствала и за това са ти се обадили. Имаш много ограничаващи вярвания, нереалистични за човек завършил психология, който по-скоро трябва да е в позицията да напътства и дава насоки на други. Какво значи по-лесно в Германия? Просто там си подавала Lebenslauf, Bewerbungen... , не молби такова нещо няма и в България от 30 г. Защо подаваш, като не искаш да си там и се самопоставяш сама в такава ситуация. Хем полагаш усилия и кандидатстваш, и после ми не искам. Освен това при такива позиции съдействие за квартира можеш да получиш от работодателя, когато работодател търси за свой служител нещата са други.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 182daaf87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, истината е че кандидатствах в Германия защото получих хиляди откази заради липсата на стаж и от няма и къде, но после ми насрочиха интервюта и за Австрия и е въпрос на време да знам. Не казвам, че това в Германия е лошо, но предпочитам позицията в Австрия. И да точно Lebenslauf и Motivationsschreiben съм подала, казах молби просто така. Това, че съм завършила психология не означава че трябва на 100% да знам кое да избера и кое ще е по-добре като цяло, несигурността ми идва защото искам да избера по-доброто и като позиция и като условия и място и всичко. Не е редно да ми даваш квалификации, без да ме познаваш. А относно квартира няма да ми намери работодателят в Австрия, те ме питат дали живея вече във Виена, а аз живея на 2 часа път от там. Всеки ден да пътувам над 4 часа в двете посоки, без да знам кога и дали ще намеря квартира плюс обзавеждане и всичко, не е толкова просто. Нямам ограничени вярвания, просто съм реалистка и виждам как стоят нещата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: f2ca020369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако можеш да си позволиш да чакаш - търси си такава работа, която искаш. Не знам как е при психолозите, но човек - като започне работа и почва да сеспециализира в тясна област. Няма нужда да си губиш времето с нещо, което не ти харесва.

Ако не можеш да си го позволиш - естествено - избираш Германия и после или се развиваш на новата позиция, или продължаваш да търсиш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e01769095e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Германия баба Меркел я съсипа, пълно е с мюсюлмански емигранти от близкия изток и африка, които не искат да се интегрират и създават у асен живота където се заселят, изнасилванията, побоищата и стрелбите са ежедневие вече години на ред, там не става за живеене, даже имам познати които се връщат в България от там и в момента си купуват жилища в София, за да им живеят децата в една по-нормална и спокойна среда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker