Да се върна ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да се върна ли?
преди: 3 месеца, 11 дни, прочетена 634 пъти
От 14 годишна живея в Англия, баща ми е там от както съм била на 2 и с майка ми (която е в България) решиха, че ще е по-добре за мен и за моето бъдеще да отида при него. Първо беше докато завърша гимназия, после реших там да следвам, после пък останах докато си взема гражданството, после пък реших работа да си търся и общо взето 14 години вече съм все там. Идвам си до България често за по 2 седмици, цялото ми семейство (освен баща ми) са тук, имам и приятели останали тук и винаги когато трябва да се връщам в Англия ми е много тежко и болно на душата. Та от няколко седмици вече започвам да се замислям дали да се върна.. И в Англия имам живот и работа и приятели, буквално половината ми живот в минал в България, а другата половина, даже по-зрелия ми живот е минал там и понякога се чувствам и двете - хем българка, хем и англичанка до някъде. Странно е, не мога да го обясня. Но искам да чуя съвети на други хора, не питам семейство и приятели, защото малко или много ще се водят от чувствата си като ми отговарят, затова искам хора, които имат същия опит. Другото, което донякъде ме притеснява е самия зрял живот наново да го започна и то тук, където никога нито съм работила в България, нито нищо, ако някой ме разбира и знам, че самата промяна ще ми е доста трудна.
Третото, което е - в Англия работя с животни, не съм вет, но се занимавам с приюти, осиновяване и поведение на животни и другата ми мисъл е, дали ще намеря работа тук и ако намеря колко ще плаща? Знам, че приюти в България, почти няма и тези които има, за жалост са доста лоши и неподдържани?
Ако някой може да сподели съвет, поне на един от моите дилеми и въпроси, ще съм благодарна!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 1bcbe16f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Стой далеч от тази мутренска помия, ако искаш да си живееш добре. Те хората се чудят как да избягат, ти искаш да се връщаш..

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 55ec185a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Твърдиш, че живееш в Англия, а на няколко пъти говориш за Англия като "там", а за България като "тук". Последно къде живееш?

Иначе ако темата не е измислена, не се връщай, защото по твоята специалност няма какво да работиш. Я си намериш работа, я не, а и да си намериш, едва ще връзваш двата края. Едно е да си дойдеш тук на гости за малко, друго е да живееш постоянно, не бъркай двете неща. На всеки му е приятно, като отиде някъде на гости/почивка/ескурзия, но живеенето е съвсем друго нещо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 4a02ac264a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Намираш всички приюти в България и им пишеш, търсиш в областта и пишеш. Живеем в в време, в което това е на два клика. Не казваш на никоэза плановете си, защото ще чуеш куп простотии. Изпращаш си св и обясняваш коквоэискаш, а нещо моя приятелка св с англ. номер и хората да се чудят каквоэи е купата глава, ясно пишеш, че си отворен за разговор по желан от тях начин и желание да се върнеш и развиваш в България. Помисли за фондации в областта, варианти много, не чакай обява, а търси ти контакта, големи ветеринарни клиники, варианти за друга работа все пак си с отличен английски. Жцаси се на Адеко, Менпауър агенции които работят с големи рабогодатели. Не слушай главата си, а тялото ти, щом тялото ти показва със симптоми, че не иска в Англия, значи прави си изводите. И отвори това мислене и ограничаващи вярвания, по всяко време ако нещата не вървят можеш и в Англия да отидеш, да отидеш другаде по света повече гъвкавост, аз на 40 г. от нулата започнах в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 5bad22939f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Объркан сън - От колко годишна и от кога си там? Защото разбрах, че си от 14 годишна там, но си от 2 годишна там и си вече 14 години там.

Иначе към същината - Разбирам те напълно. От една страна си там от млада, имаш и живот. От дргата стрнаа имаш живот и в България. Аз съм на същото положение, макар че моята е по-лесна, признавам си.

И си права - промяната ще е турдно. Аз заминах на 19 в чужбинна и вече имах, така да се каже "реалистичен опит в българия", като през това съм се връщал чат-пат. Ако си змаинал на 14, а преди това баща ти е помагал яко с парите, ще мине известно време, преди да свикнеш. Буквално, може д амине цяла година, да се изредят празници, сезони и случки, докато се отпуснеш. Иначе, не мога да ти помогна за приятелите, освен да ти дам следният съвет - поддържай си връзките! Не само с чатове, ами с разговори и пътувай редовно. Полетите между Лондон и София са по-евтини на моменти, от цената на горивото между Стара Загора и София с кола. Даже ти предлагам, да ги каниш на гости. Това е за тези от англия. А тези в Бългрия, истината е, че ще са се променили доста и аз съм последния човек, когото трябва да питаш, как се правят "връзки с хора". Виж - контакти, любовници - там може да ти дам съвети, но не мисля, че това търсиш.

И работата - За съжаление, ако съдя по селското ни стопанство, не вярвам, че приютите ще са нещо святно. Ако намериш някаква организация от Англия, която да се занимава с такова нещо и търси, да разшири дейността си в Бъглария, може и да успееш, но иначе, ще се наложи да търсиш ОТ СЕГА конткатки, защото е вероятно, да не се получи нищо и ще ти трябва план Б. Даже и план В и Г.

Пробвай, да се върнеш за няколко седмици и да си потърсиш работа, да видиш, как е се усеща.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 2d0a09fba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Щом си свикнала в Англия, карай си живота там. Толкова като ти е приятно прибирането в БГ, ще си идваш всяка година. Върнеш ли се трайно, полека лека ще започнеш да разбираш разликите и на 35-40г ще осъзнаеш колко си се прецакала заради едните чувства, но ще е късно.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: cc7f12d5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 2 от автора - в Англия живея, когато писах темата бях в България :)

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: cc7f12d5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 4 от автора - от 14 годишна съм там и 14 години живея там, на 28 съм. Може от там да е станало объркване :д

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: ff9fe48e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всички са дали адекватни съвет без Н3. С твоето поприще нямаш абсолютно никакъв шанс за адекватна реализация в България. Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да не взимаш решения на база на емоция. Това се отнася за всяко нещо в живота особено за кариера и години напред живот.

Колкото и да не им се ще (някои ще ми набият единичните), тук освен в София нямаш абсолютно никакъв шанс за адекватно заплащане освен ако не си на свободна практика. Ще ти подскажа за един не лош вариант ако толкова искаш да живееш в България и той е следния: Изкарваш си английското гражданство, намираш си дистанционна работа на английски договор и на английска заплата и се местиш в България. Така направиха много западняци, които в момента са в БГ и другите източни европейски страни, та дори и азиатски. По този начин, ти ще усетиш наистина какво е да си западнячка. В София има общност на така наречените експати (по-хубавата дума за имигрант) и то не малка. Тези хора са едни от причините за безумните наеми и цени на имотите в София. За тях не е проблем 2к наем или 300к евро жилище на пъпа на София при положение, че са със заплати от сорта на 10к долара/евро от Америка или Англия. Те са така защото работят за тяхната си държава като техни поданици, а живеят дистанционно, капиш? Ако направиш това ще живееш царски в България щом толкова те дърпа към България, но не прави грешката да си пропиляваш английското гражданство защото то ще ти отвори много врати. Ако работиш в България на български трудов договор в някоя от международните фирми ще си на посредствени пари за страната вече от сорта на 2-3к лева и то в София, което не си заслужава при твоето положение. Малко хора ще вникнат в думите ми. Така че, емоциите на страни и гледай по-голямата картинка. Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 67d8e9f084
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Виж сега, авторке - не се чувстваш добре в Англия, защото тя в момента не е православна държава - там са католици и протестанти.

А тук сме православни християни, имаме прекрасни църкви и манастири, и православна духовност!
Разбира се духовността се отнася само за православните християни, които са въцърковени: посещават редовно Богослуженията, молят се на Бога, вършат добри дела - и въобще живеят Богоугодно и водят православен църковен и духовен живот.

И явно душата ти чувства това и затова ти е по-добре тук!

Моят съвет е ДА СЕ ВЪРНЕШ!

Но за работата - в приюти за животни - вероятно няма да стане! Тук има много малко такива и не знам дали повечето не са на доброволни начала.

Но след като знаеш английски - няма да има проблем да си намериш работа, свързана с езика!

Може и да учиш нещо допълнително - примерно за графичен дизайнер, за уеб разработчик...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 3c7aece6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Стой си в Англия, щом вече си живяла там и имаш някаква основа там. В България ще ти е много зле, ако си свикнала на живота в Англия. Не, че там е перфектно, но у нас е много зле.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 8444d23ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз се върнах, там ревях за България и т. н., а си имах повече приятели от тук и повече професионален успех. Наистина се прецаках, само си изгубих времето.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: eeb8f11c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Върнах се след Брекзит. Щастлив съм и съм по-спокоен, но нямам социален живот (всичките ми приятели бяха там) и се чувствам сякаш започвам от нулата отново. Не съжалявам, че се върнах и ми се иска да го бях направил по-рано, вместо да търпя. И аз имам чувството, че си загубих времето да уча в Шотландия, но поне го завърших и се връщам с британска диплома... Имах чувството, че тези, които се върнаха, бяха по-добре от мен, който се опитвах да остана, докато бях там. Истината е, че всичко се промени за един ден от добро на лошо след Брекзит и беше наистина трудно да остана, дори и да исках, а когато се върнах след лятната ми почивка след Брекзит, атмосферата просто не беше същата и беше по-враждебна.
Преди 7 години се върнах (за постоянно по принуда до някъде) и работя в България вместо в Шотландия...
Понякога хората ме питат защо не останах (предполагам, че тези хора не са били там и нямат представа какво е, тези, които са били и са се върнали, ме разбират) и на работодателите им е странно, защото щяха да ми платят по-висока заплата в Шотландия, но наистина нямам друг избор... Но срещнах други, които също се върнаха след като са учили там и работят в България, но се крият... Ако се върнеш, трябва да си готов да отговориш на въпроса защо не остана... хората ще те питат. Много биха се изненадали. Но всъщност не им дължите обяснение. Всеки има своите причини да се върне. Наистина ми беше трудно да намеря добра работа в България (повечето заплати са 700 лв), но в момента имам по-добре платена работа. Всеки сам си преценява. Навсякъде е трудно вече. В България поне не плащаш наем, имаш семейство и така нататък... направете списък с плюсове и минуси, ако трябва.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 15d9a15abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Не, не се връщай, това са временни замъглявания на мозъка. Ако се върнеш, бързо ще осъзнаеш грешката си.
Ж25, също в чужбина

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 6a29794401
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, какво си завършила и какво работиш в чужбина?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker