Как да си намеря втора работа в Германия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да си намеря втора работа в Германия?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 16447 пъти
Здравейте, аз съм една 34 годишна жена в Германия. Живея в едно село на 15 минути с автобус до сравнително голям град. Тук съм отскоро и уча езика, работя за българска фирма, която не плаща особено, но хубавото е че поне е поела квартирните разходи. Търся в момента втора работа, но е доста трудно без език. Само с английски е трудно. На немеца трябва да му "шпрехаш" езика. Та така - обобщавам - работя по 5 часа на ден, уча език и се "сдухвам" от липса на социални контакти.
Та, идеята ми е да си намеря втора работа - само че как да стане това? Дали да се обърна към някоя трудова борса, апропо агенция или да изчакам да понапредна с езика? . Отворена съм за всякакви идеи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 817cd0a77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде Лола, Кубрат, А., вие сте...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a665c5fd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. В момента не живея в Германия, но съм завършила висше там и мисля, че мога да ти помогна.
Първо, научи езика. Не само немецът иска да му „шпрехаш“ езика, но и във всяка страна е така - опитай се в България без български да си намериш в българска фирма работа.
Второ, ако имаш право да работиш в страната, можеш да се обърнеш към т.н. JobCenter в града, който е близо до селото ти. Не ти знам квалификацията, но там са обявени работните места. Без немски обаче и с работа? Не вярвам да ти помогнат, но поне могат да те насочат или да ти дадат добър съвет.
Без Gewerbe (малка фирма) и съответните бюрокрации няма да стане. Не те съветвам да работиш на черно, ако те хванат последиците и за теб, и за работодателя ти са ужасни. (глоби в астрономически размери, за работодателя към 220 000 евро например)

Ще се съгласи ли българският ти работодател ?

В Германия има т.н. прогресивна стъпаловидна данъчна и осигурителна система. Ако те осигуряват в страната, може така да се получи, че всичко, което изкарваш допълнително да отива за данъци.
До 80% от брутото може да стигнат данъците и осигуровките. (като сума от дяловете на работник и работодател, говори се за т.н. втора месечна заплата, отиваща за държавата).
....
Аз лично на твое място бих наблегнала на езика и културата. Ако не ти харесва да го учиш, ако не ти харесва да се интегрираш, по-добре се върни в България.

След като си понаучила езика, можеш да си намериш работа при немски работодател, но аз мога да кажа от свои опит, че като жена, дори с перфектен (без акцент) немски + тяхно висше образование + живееща в най-богатия им град (не в село), съм видяла, че има дискреминация и плащат за същата позиция и образование поне 40% до 50% по-малко, отколкото на мъж-немец. (особено голяма е дискреминацията на млади, нераждали жени - можеш да отидеш в майчинство за 3++++++ години и да им отвориш голяма работа)
В Германия жените рядко работят на пълен работен ден, системата им не е направена за това. Данъците и осигуровките могат да направят допълнителната работа безсмислена, консултирай се със Steuerberater ПРЕДИ да си търсиш и намираш работа, защото можеш да се окажеш в положението да работиш, а да взимаш по-малко или същите пари!!!

За социалните контакти - препоръчвам ти да посещаваш немски курс в Volkshochschule - това е нещо като нашето читалище. Те предлагат всякакви курсове, там можеш да се запознаеш с всякакви хора. Има го 100% в твоето село. Дават и сертификати за езика, учителите са добри. Има и всякакви други курсове - от готварски, до джудо. Запиши се на някакъв спорт, фитнес, има курсове разни например "Bauch, Bein, Po", които се провеждат във физкултурните салони на училищата вечерно време и са за смешни пари...
Успех и умната!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ea2b829202
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако се хванеш като сервитьорка в ресторант би могла хем да упражняваш езика донякъде - но все пак това е добре, можеш да си сред хора и да научаваш нови неща и в същото време да печелиш. Питай из ресторантите за каквато и да е работа, почасова, когато имаш време.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fa62780843
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо научи езика, после създай контакти и от там ще намериш и работа. Всеки град си има едно безплатно вестниче с обяви, което можеш да прегледаш и да се обаждаш от време на време. Лошото е, че не винаги се получава, поне при мен докато следвах не се получи, получи се случайно, когато вече имах достатъчно сициални контакти и говорех разбираемо немси. Иначе А ти е дала добри идеи...
Лола
П. П. В момента наблягам на диалектите, много са ми сладки, особено южните и се завърта много сладък разговор, а и немците се радват и им става хубаво, когато видят, че някой иска да научи "тънкостите" на езика

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e510c9351e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Благодаря на всички ви, ще се възползвам от съветите. Междувременно пуснах по някой и мейл и на няколко посреднически агенции за работа поне да ме ориентират как стоят нещата със законодателство, възможности и прочие.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 507343edb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   В кой град си?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d3397c004a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, аз в момента искам да отида да уча в Германия, 11ти клас съм, но понеже няма кой да ме издържа, обмислям аз да работя.. то това е сигурно, но дали ще мога да се издържам сама, след като има ограничение на броя часове. Също да споделя искам да следвам право, а съм чувала, че е много трудно да се съвместява ученето и работата. Какво би ме посъветвала?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1f33793400
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   здр аз съм от Германия от 3 години живея тука.... Magi

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 611d6078d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами №7, то за това успелите да завършат навън са като процент малко, защото отиват, не им стигат парите или направо си нямат такива и започват да работят. Разбира се да работиш и да учиш са трудни за съчетаване и накрая само си остават да работят. А ти с това "право" направо забрави да работиш, защото по кълване само медицината го конкурира. Направи си изводите сама.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6055191e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Първо, няма никакъв смисъл да работиш на две места, защото така минаваш в Stеuerklasse VI и по-голямата част от това, което ще изкараш допълнително ще отиде за данъци. (казвам ти го от опит). Ще имаш двойно повече работа за символично по-голям нетен доход. Второ, без да говориш езика нямаш абсолютно никакъв шанс. Радвай се че въобще си се уредила на нещо и си трай, докато започнеш да общуваш нормално на немски. Трето, ако парите които получаваш в момента са малко, като гражданин на ЕС имаш право на Wohngeld (не е много, но кой ти го дава). Ако се задържиш 5 години постоянно в Германия, вече имаш право и на социални помощи.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 234e94757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравей те! Бихте ли ми помогнали да си намеря някаква работа в Германия. Тука съм от 6 месеца и попаднах на немска фирма с посредник, която не плаща добре. Не знам Немски език. Ще ви бъда много благодарен

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c2a841d443
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз работя в гермамия. соц. асистент. не съм доволна. нуждая се от повече пари. работя в улм. тежко ми е без семеиството. приемам съвети. тук няма с кого да общувам. за да уточня работя на 25км. от улм. в гр. ехи ген. моля помогнете със съвети

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7412322f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Защо не опиташ в Холандия - и без това си в съседната държава? В Амстердам, за разлика от Берлин или който и да било град в Германия, всички говорят английски. Има страшно много барове, магазини, хотели и все някъде ще те вземат. Освен това, холандския не е толкова противен език колкото немския и се учи малко по-лесно. Единствения проблем е, че в Холандия живота е 2 пъти по-скъп от Германия, но пък имаш доста по-големи шансове за работа само с английски. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 129fa162c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте! Ще ви помоля да ми кажете как мога да разбера дали в интернет рекламите за работа са верни в чужбина. Има много работа обаче ме е страх да не попадна на някакви лъжци. Има една фирма имат много работа ама не съм сигурна ,някой дали знае нещо по въпроса.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cdad7d4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Здравейте. със съпругата ми сме в мюнхен от 3 месеца. както и повечето българи дойдохме в германия с надеждата за по добър живот но наистина без език е ужасно трудно. двамата работим в една закусвалня но отношението е отвратително а заплащането малко. да знам че някои ще кажат-къде сте тръгнали без език но нали всички сме се пръснали по света не от хубаво. молбата ми е ако може да кажете някой сайт за работа
без език или идея къде можем да си потърсим такава. ще съм много благодарен на всички отзовали се.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9f4abf4581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Към номер 17,
Работил съм дълго време в Германия, последно набирах хора от бг за работа в Германия.

Това, което мога да кажа, е че без език си заникъде.
Вариантите са Arbeitsagentur, друго трудно, особено защото нищо няма да може да си разберете там.

Ако ми изпратите автобиографиите мога да ги изпратя на колегите в Германия. Те могат да ви предложат нещо в Бавария.

В момента в Röthlein търсят мотокаристи, в Лангенау работници за склад.(може и двойки)

Поздрави

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f3cfe79a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   До Номер 17:

Във Фейсбук има група на българите в Бавария и дори специално на тези в Мюнхен. Потърсете там и се включете към групата. Като член на групата ще може да питате там и ще получите по-компетентни отговори.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c605c6df62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не мога да ви разбера, без езици на някакви мизерни работи с, които едвам си плащате квартирните разходи и без социялни контакти. За какво изобщо сте заминали за чужда земя и се измъчвате там. ПО добре си седете в България. Там поне ще сте си у дома сред близки. Дори и да научите немски, недейте да очаквате, че ще имате кой знае колко по добра работа от сега. Хубавата работа немците си я разпределят по между си, а за чужденци строителство производство във фабриките, земеделска работа и така. Заслужавали си всички тези саможертви само за това?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9f4abf4581
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Към номер 20,
много точен коментар.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 331256e62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Към номер 20.
По-добре кюмюрджия в града,
отколкото кюмюрджия на село.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d16e8b5e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Тогава си кюмюрджийствайте в китайските общежития с хлебарките, на работа в дюнерджийницата на Ахмед бей, а ние тук в България ще се измъчваме в ужасните си собствени тристайни апартаменти и къщи с дворове.

Тук в българия няма кой да залепи плочките в банята за 25-30 лева кв. м, без да си остави ръцете, обаче са хукнали да живеят като скотове за 5 евро повече, които после отиват за самолетни билети.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker