Историята без заглавие..! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Историята без заглавие..!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3532 пъти
Здравейте!
Знам, че ще има много грешки, но историята е писана от телефона защото по различни причини днес нямам време за компютъра.

Накратко искам да попитам относно законите за закрила на детето и съдебния кодекс.
Момче на 18 години съм, завърил в чужбина и вече 8 месеца със сериозна и добре платена работа извън България. Взимам средно 1500 евро на месец и съм доволен от това. Работата ми няма нищо общо с това което съм учил 12 години, но това е нормално в днешно време. Толкова за мен, сега към въпросите.

Имам връзка със момиче което е само на 14 години, виждали сме се много пъти, но тя замина в друга държава и изгубихме жив контакт. Обичам я, сигурен съм във това.. Тя може да е само на 14, но е страшно развита (умствено и физически). Никой нормен човек не би предположил, че тя е на 14 години.

Моето момиче има проблем с родителите си, както всяко дете във пубертета.
Много пъти сме си говорили за това как ще се чувства по-добре ако е до мен, как иска да се съберем, как силно ме обича и т. н.

Аз също имам същите желания като нейните. Ще съм спокоен ако е при мен, ще се грижа за нея, а тя ще си продължи образованието. Девствена е и никога не съм я използвал заради секса, изчаквам я колкото е нужно, постъпвам като мъж на място :-) Сега когато е далеч, нещо ми липсва и това е тя. Решението е да избяга от вкъщи и да дойде при мен. Аз ще отива да я взема с колата, имам собствена квартира във която ще живеем, имам средства да издържам двама човека съвсем нормално без лишения от нищо! Сериозната работа ми дава възможност да си работя да си издържам двама ни, тя да си продължи образованието без нищо да и липсва (даже ще има в повече).

Питам се обаче дали ще ме съдят? Дали ще имам проблеми със закона ако по собствено желание тя заживее със мен? Това ме притеснява. Практически нищо не ме спира, колата ми е под ръка, а парите в джоба.. Отивам взимам я и заживяваме заедно. Записва се да учи в града в който съм аз и продължаваме напред.. Само не знам със закона какво ще правим.. Аз на сила не я карам да идва, тя предложи, а дори го желае повече и от мен.. Хиляди минути и раговори на вечер и все темите са около събирането ни.. Моите приятели ме подкрепят, защото знаят и виждат как се чувствам без нея и как се промених когато тя се измести. Не знам хора.. Искам тя да е до мен, да имам стимул да живея и работя, вечер след работа да знам че някой ме чака вкъщи.. Да не прекарвам нощите сам...
Кажете ми какво мислите..? Знаете ли какво може да де случи? Любовта в толкова силна, че съм готов да направя всичко за нея.. Любовта няма граници, нали така?

Е, има ли запознати със закона..?

Извинявам се отново за грешките!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0608043a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти. И аз вярвам, че за любовта няма и не бива да има граници, но ти си имаш работа тук с малолетно момиче.

Не, не сексът ти е проблем - в България, а и в повечето европейски страни той е позволен с лица, навършили 14 г. (има и изключения, трябва да се внимава, в Германия например са 16 г. ), проблемът ти е, че не можеш да изземеш едно 14-годишно дете от родителите му, с идеята да ти стане домашна прислужница и компания за леглото. Не става така.

До 18 годишна възраст момичето си има настойници - неговите родители. То няма право да прави, каквото и да е без тяхното разрешение. Формално дири и хляб няма право да купи, защото това е вид сделка - договор.

Може да имаш кола и пари, но няма да можеш да я изведеш извън границите на страната, без изричното пълномощно на ДВАМАТА родители.

Иначе ставаш похитител и можеш да бъдеш съден за отвличане.

Опитай се да поговориш с родителите на момичето, както и да поддържате връзка по скайп, опитай се да се върнеш в България, ако искаш да си близо до нея - остават ви 4 години. Можеш в това време да запишеш някакво висше, да се опиташ да направиш нещо от себе си, работата няма да ти избяга.

Ти решаваш. Или работата в чужбина, или момичето. Понякога не можем да имаме всичко.
Освен това си доста егоистичен. Мислиш само за себе си, своето си бъдеще, своите си вечери, а какво става с нея???

Тя нито ще знае езика, нито нравите, нито е подготвена РЕАЛНО да се отдели от родителите си, които до сега са взимали всички решения за нея. Мислиш ли, че ще може да завърши добре НЯКАКВО изобщо средно там, мислиш ли, че ще може да следва, да се развива така???

Виж, не случайно законът защитава децата, но и им е отнел правата на възрастните. Може момичето да ти изглежда много порастнало, но не е. Личи си, че и ти не си. Може да си на 18, но определено още не си възрастен, който може да поеме отговорността за такова едно дете.

Решението е твое...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ab459bddc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отговарям за България - престъпление описано в Наказателния кодекс. Имайки предвид, че ние преписваме просто чуждите кодекси и закони, най-вероятно и в чужбина да е така.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5a02311c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   По принцип ако е навършила 16 с декларация подписана от родителите й можеш да се ожениш за нея и да си я вземеш. Но преди 16 си е чисто отвличане независимо, че тя е инициатор.
В Бг има тайни "производители" на паспорти, който могат да й направят фалшив и да я криеш, но не съм наясно. Обаче в такъв случай госпожицата не може да учи.
Затова изчакайте да навърши 16.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8b50abeb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе пич, ти имаш проблем в главата! Ква сериозна работа на 18, кви 5 лв те гонят? Не те знам в коя държава живееш и дали сам или при вашите, но с 1500 евро не е толкова лесно да се издържат двама човека абсолютно самостоятелно, от собствен опит говоря. Да не говорим, че това трудно може да се нарече "стабилна" работа.

И изобщо как може да ти хрумне на 18 да заживяваш с момиче на 14? !? Баща ли ще й ставаш, кво? Аз съм последния, който е привърженик на някакви възрастови граници във връзките или в сексуално отношение, но тук не става дума за това да сте заедно или да правите секс - чукайте си се колкото искате. Става дума, че ограбваш нормалното развитие на момичето, то има нужда от родителите си, дори да не се разбира с тях. Има нужда от средата си, от приятелите си. Това, че е навита да дойде при тебе нищо не значи, тя е навита, защото иска да е с тебе, а не си дава сметка за тия неща, които говоря по-горе. Колкото и напред в развитието си да е, не може на 14 да е готова да води самостоятелен живот.

А това, че на тебе изобщо ти минават такива неща през главата, значи, че за разлика от нея си доста назад в развитието си за 18 годишен...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dd270fd212
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И според мен й е раничко още, за да взима такива сериозни решения... При мен е подобно, но аз съм на 17 и тази година ставам пълнолетна. Имам си сериозен приятел който е в БГ а аз в чужбина, но той е на 22 и може да ми дойде на гости или пък аз като си ходя през няколко месеца и така, всичко с времето си, трябва търпение... Твойта ситуация е доста по-лоша но няма как, освен ти да отидеш при нея... Иначе, ако я вземеш без съгласието на родителите, те направо ще си се побъркат. Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e5d5218fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интерпол.
И аз съм си имала занимавка с по-възрастен от мен, знам какво е горе-долу.
Въпреки, че аз бях по-голяма от момичето ти бях непълнолетна, а мъжът с кото се виждах беше със завършено висше образование и доста години практика - т. е. доста по-възрастен от мен.
Какво ни стана - не знам, но и двамата луднахме - той искаше да се изнесе от българия, аз - също, но нали знаеш - родителите са против.
Може да говориш с нея - да я вразумиш, че така само ще си навлечеш присъда и забрана да я виждаш - може да говори с нейните да ти идва на гости отвреме-навреме, ако те наистина я обичат и ако те познават като свестен човек - ще я пускат.
Пък вие двамата си се обичайте. Ако любовта ви е толкова силна ще изчакате известно време. Не забравяй, че момичето колкото и да е зряло, очевидно не е достатъчно щом обмисля бягство, нито пък ти щом се замисляш над това. Тя е още малка, може наистина да те обича, но може и да иска да го направи толкова много, защото е забранено - кой знае. Недей да го правиш. Най-малкото ако нещо се обърка (не дай си боже се скарате или нещо подобно) какво ще правите?
Мисли за последствията.
Успех!
:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 11faf1303d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дядо Кубрат както винаги знае кой от какво има нужда:) Знае и кой е напред и кой назад, сред 18-годишните.
Аз ще ти кажа друго: Ти изобщо не Я познаваш, нито тя теб. И това не е заради годините ви, твоите и нейните. Докато не поживееш с една жена поне няколко месеца, заедно, да спите в едно легло, със секс и всичко друго, просто не познаваш жената. А за да живееш с някого, за да си решиш това, трябва да го познаваш човека.
Знам, че няма да ти хареса какво ти казвам. Когато човек е влюбен, иска и е сигурен, че ще стане. Провери и тогава решавай. Почакай, колкото трябва, истинските чувства са търпеливи.

Y D

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ddbeda74af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какви ви сериозни обвързвания на тези години бе деца? Уф божеее на тази възраст сте толкова изменчиви. Нищо, че ти си отговорен, тя зряла за възрастта си ще си омръзнете набързо. Сега вие сладко, защото сте далеч един от друг, но ако евентуално изпълните плана си след 2-3 месеца ще ви писне един от друг. В момента сигурно не общуваш с други момичета, нямаш избор, но когато се появи някое по-голямо, по-интересно момиче какво ще правиш с малката?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 92fba53f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей младо влюбено момче,

Може да се повтарм, като ти кажа, че взависимост в коя държава си закона е различен, но винаги е на страната на непълнотетните. А в случайя, като твоята приятелката няма никакви легални права да взима решения и следователно нейните родители могат да си извъртят нещата, само и само да си получат детето обратно или изобщо не я искат (нещо, което от разказа ти се подразбира, че не е така).

Относно любовта, която има между вас, никoй не може да ви съди дали е детско изживяване или любовта на живота ви. Има всякакви случаи. Но само знай, че не можеш да познаваш един човек напълно докато не заживееш с нея.

За нещо като съвет ще ти разкажа моята история. Когато бях на 16, почти 17 заживях в чужбина (със съгласието на родителите ми) c момчето, с което бяхме страшно влюбени. Разликата ни беше 3 години. Той, както и ти работеше и въпреки, че заплатата му не бе толко висока пак се справяхме. Беше красиво, но кратко. Трудно ми беше докато науча езика, а той се забъркваше с други проблеми, вместо да ми помага. Все пак неговая идея беше, но това, което в началото твърдеше че ще ми помагал и прочие бързо го забрави. Постепенно започнахме да се караме повече и повече, проблемите ставаха все по-сериозни. Но най-лошото беше, че аз нямаше къде да ида, ако трябваше да се разделим, той знаеше това и го използваше като коз. Въпреки всичко го обичax и продължавах да се измъчвам с него. Но като не върви, не върви. В голямо чудо се видях, когато по-късно реших да го оставя. Беше ми много трудно. Всяка монета има две страни. Трябва внимателно да се преценят и двете страни, не само "розовата част"!

Ако все още имаш нужда от съвет и/или подкрепа, ще се радвам ако мога да ти помогна. Знай, стига да искаш нещо можеш да достигнеш всичко, стига наистина да го искаш и каузата да си заслужава! Но бъди разумен!!!

Никол

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f90b9f8177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако трябва да бъдем реалисти
1 во За да я изкараш от БГ трябва паспорт и не само трябва и бележка от родителите мисля / нещо такова /
После тя е само на 14 а ти на 18. Обичате се ама всичко може да стане / не дай боже/ ако те изгонят от работа с 14 годишно момиче оставате на улицата. В общи линии съвета ми е да помислите малко да изчакате и това е :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker