Престанете да съдите хората, след като не знаете причините поради, които говорят и мислят за тази алтернатива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Престанете да съдите хората, след като не знаете причините поради, които говорят и мислят за тази алтернатива
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3884 пъти
Преди време четох тук за няколко момичета, които искаха да работят като проститутки в чужбина. Имаше буквално дебати за това дали е хубаво и морално...
На скоро започнах да се замислям за това, как някой от хората в този съвет са толкова далеч от реалния свят, който ни заобикаля!

Момиче съм, на 22 и работя за 300 лева на месец! Ако нямах приятел с който да живея и да си делим разходите едва ли щях да смогвам с тези пари!

Според мен всички онези момичета, които се блазнят от лесно изкараните пари, просто не виждат друг начин да преживяват! Да знам, сега ще кажете, че който търси работа, намира такава, който учи, ще сполучи и тем подобни! Наясно ли сте обаче какви работодатели има в нашата мила родина? Наясно ли сте, че всеки гледа да ти даде колкото може по-малко пари а да му работиш повече часове? А за висше, даже не искам да коментирам, понеже цените са ненормално високи, и с 300 лева заплата кое по-напред да плащаш-семестрите си или квартирата си?

Истината е такава, че държавата ни затъва все повече и повече! Бях чела един коментар на някаква жена, която за един ден изкарвала някакви големи пари, и не и се налагало да лежи по гръб за да ги изкарва(пак в една от темите за проституцията)! Е, да ако е банкерка сигурно няма проблем с парите :)

Друг коментар беше на проститутка в Германия, която си купила апартамент, нямала сводник, живеела си добре... Честно казано не знам на кое от двете да вярвам! Не знам дали въобще да вярвам... Може би тази работа не е толкова лоша... в Холандия например проституцията си е съвсем законна, и жените си плащат данъци и всичко! Щом го правят значи си струва? И сега моралистите ще ме нападнат за тези думи, но според мен проституцията си е работа като работа, стига да имаш смелостта да го правиш и да превъзмогнеш задръжките си. Ако някой ден ножа опре до кокала ще стана проститутка и аз някъде в чужбина!

Лошото е, че го мисля наистина... в крайна сметка чалга певиците, манекенките и всички онези силиконови мацки правят абсолютно същото нещо без да се притесняват от това! Мисълта ми беше, че не е нужно да нападате момичетат, които избират да се прехранват по този начин, те едва ли го правят от хубаво. И не се правете, че не знаете цените на хляба, на месото, на горивото, на квартирите, дори на автобусните билети!

Ако минималната работна заплата не беше 310 лева(по новия закон), ами беше примерно 500 лева мислите ли, че някой щеше да иска та работи това? Имам приятел гей, който през интернет си урежда секс срещи за пари, и да ви кажа хич не му е зле... Работи в бензиностаниция за 400 лева на месец, живее сам и ако не са тези срещи щеше да изнемогва! Просто престанете да съдите хората, след като не знаете причините поради, които говорят и мислят за тази алтернатива! Със здраве! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: a098ac064c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом има хора, които искат да работят това - ОК. Не съм съгласен обаче държавата и бедността да се посочват като причина за това дадено момиче да работи като проститутка. Има толкова много момичета, които също живеят бедно, с малко пари, едвам кретат, но въпреки това и през акъла им не минава да тръгнат изкарват пари по този начин, защото имат достойнство, себеуважение и гордост. България може да е бедна и скапана, но е в ЕС, като тук живееш бедно, замини някаде на запад, никой не те спира, там със сигурност ще намериш да работиш нещо, което не е свързано с отваряне на краката.

Пак казвам - не бедността е виновна за наличието на проституиращи момичета, виновна алчността (желанието за бързо забогатяване), липсата на образованост и наличието на много, много мързел.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: adb118a79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лош и грозен път. Всеки сам избира по лесния път ли да върви, или по трудния.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 734832cac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поредната тема, която ни говори за проститутките-страдалки! Имам много познати, които се борят с немотията и не практикуват тази професия. Предлагам проститутките да си простят сами на себе си липсата на морал и да спрат да очакват 100%-во одобрение. Напоследък стана модерно да се подскача винаги когато 1 или 2 българи упражнят правото си на свободно мнение и заявят, че не харесват нещо или някого. А какво остава за случаите, когато тези българи са 10 или повече... Примирете се - проститутките не са били, не са и никога няма да бъдат образец за подражание. Също както наркодилърите, крадците, убийците и лъжците. Борете се с угризенията си без да замесвате другите във вашите вътрешни борби!

И понеже спомена чалгата - нали постоянно се говори, че там пеят на плейбек и не е нужно да можеш да пееш? Изненадващо, понеже с тези музикални ТВ конкурси в последните години останах с впечатлението, че тук е пълно с бъдещи певци и певици. Та защо горките женици не станат чалгаджийки тогава - нали било същото, но поне ще имат малко по-добра репутация. Няма да ги канонизират като светици, но поне ще вършат повече работа от най-обикновено отваряне на краката. Но е по-лесно да вземаш повече пари с минимум усилия, нали? Избрали са лесния път, а ние трябва да им пляскаме, защото са аморални и мързеливи? Трябва ли да ходим в публичните домове, за да пляскаме по коридорите, да викаме "Вие сте върха! БВП-то ни го дължим на вас! " и да създаваме приятна атмосфера на трудещите се?

А примера с Холандия - да, държавата на легалната наркомания е идеален пример за морал и човешки ценности. Джак Изкормвача пример ли е за това как трябва да ухажваме жените и да бъдем кавалери??? А да легализираме ли корупцията и да видим какво е то икономически растеж и нов Златен век за България? Много обичам тези преливания от пусто в празно с цел да изглеждаме като жертви и кандидат-светци, но те не променят едно - истината си остава истина независимо че я казва опонента ни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 11db11e790
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че съдим тези хора, а изразяваме личното си мнение. И други са били на 22 г. и са се чувствали в безизходно положение, но не са станали проститутки. Повечето стават доброволно такива от алчност и мързел.
Аз лично не ги осъждам, а дълбоко ги съжелявам. Това което ме дразни обаче е, че навсякъде тръбят, каква страхотна професия имали, колко пари изкарвали (по този начин се набира "прясно месо", т. е. новички) и колко са щастливи в личния си живот. Следващия път като си навън се загледай в някой мъж, от който изпитваш погнуса, миришещ, с мръсни ръце, лош дъх, мазна коса, дебел, космат и т. н. Ще си легнеш ли с него за 40-50 евро плюс свирка на вонящите му гениталий за 20 евро? За това и донякъде ги и разбирам проститутките, че имат психическата потребност да разправят навсякъде, че проституцията е нормална професия. А ти, мила авторке, искаш да престанем да съдим хората-проститутки, но набърза ръка осъждаш банкерите в поста си. Това е доста необичаен подход.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9eeeac0e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не съдя никого, но и не адмирирам подобна професия. За мен това са хора, които не уважават достатъчно себе си. Все пак, реално погледнато, има хиляди други професии, с които могат да си изкарват прехраната, както тук, така и в чужбина..

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5fb95f38be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Жал ме е за гаджето ти с каква КУР*ВА си дели парите. Жените като теб никога не са имали и няма да имат достойнство. Ходи лапай нечий х*й сега ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4dbf70f194
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не търси, момиче, оправдания за напиращото в теб желание да станеш проститутка. Всички знаем цените на месото, на хляба, на бензина. Знаем и че ситуацията в България е меко казано сложна. А ти пък знаеш ли, че сме световни шампиони по хленчене и мрънкане? Знаеш ли, че на българина с нищо не можеш да му угодиш? Както и да постъпиш, каквото и да направиш или кажеш, на всичко ще ти намери кусур. Затова се възхищава на лесните печалбари - всичко друго иска дупе - учене, търсене на алтернативи и пр. Правилно ти казаха тука - като не ти харесва, заминавай. Един повече - един по-малко... какво тук значи някаква си личност, както беше казал поетът. Но само не се оправдавай с бедността. Били са години на страшен недоимък, войни и глад. Но милиони български жени не са си и помисляли за този начин на забогатяване. Това си е личен избор на всяка жена. Въпрос на ценности. Но първо трябва да ги имаш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ae49668382
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Животът в България действително може да е тежък, но не е това начина да преживяваш. Трябва ли да се превърнеш в парцал без никакви морални ценности само, заради едната храна? Не съдя никого, нито тези, които са избрали този път, но никой не може да ме убеди, че това е единствената алтернатива за преживяване! По-добре се пробвай да работиш някаква неквалифицирана работа в чужбина, например сервитьорка или в магазин, където със сигурно ще изкарваш пари да преживяваш нормално, отколкото да тръгваш по пътя на проституцията, от който, по мое мнение, връщане назад няма!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 72724d925e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Проституцията е гнусна професия. Предпочитам да стоя гладна от колкото да се изхранвам по този начин. Не че съм моралистка или съдя момичетата които се изхранват с това, но е гнусна самата мисъл че кой знае на кого ще се налага да изпълнявам мръсните фантазии и какво ще ми стори

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 54237b4b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тези, които си мислите, че е лесно да си проститутка сте много зле!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 81e5794cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям номер 3. Всеки сам прави избора за себе си и не виждам защо търсите чуждото одобрение. Когато ти си сигурна, че това е най-правилният избор за теб и смяташ, че професията ти не е срамна не виждам защо трябва да търсиш чуждото одобрение, похвала и т. н.
Аз като чуя, че някоя е проститука, не отивам да я съдя. Възприемам, че това е нейният личен избор и тя си носи и позитивите (парите) и негативите на професията. Както всяко нещо и проституцията има и хубава и лоша страна за упражняващия професията. Ама както дойде някоя такава да ме пита какво мисля, да ми разправя колко е морална и да ми изважда от триста кладенеца вода и оправдания, еми тогава ще си кажа мнението. Няма да тръгна да пляскам и да кажа: "О, милата, колко си изстрадала, колко си прекрасна. " Това бих могла да го кажа за хора, които насилствено, с принуда са станали такави, ама когато някой си е направил собствения избор после да не ходи да ми се оплаква и да ми търси съжаление и одобрение.
Никога няма да тръгна да нападам проститука или да я съдя, но няма да си мълча като ми обяснява разни истории.
И да ситуацията в България е лоша, а в Западна Европа е по-добра, но защо не погледне ситуацията в кантоните на Китай или в Индия или Афганистан или в Африка. Аз съм благодарна, че съм се родила тук, а не в някоя страна баш от третия свят - и който каже, че ние сме най-зле, просто явно не е наясно колко мъка има по този свят наистина.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c20f1ac20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 3...от АВТОРКАТА:
Никъде не казах,че са страдалки,а може и да са,но това само те си го знаят!Не е нужно да пляскате не проститутките,да се радвате за тях,или да одобрявате това,което правят,но е грозно да ги съдите,и да се обръщате към тях с грозни имена!А темата за Холандия да разнищим някой друг път,понеже сега не съм в настроение да ти обяснявам как,ако ще и 10 Джак Изкромвачовци да излязат от нея държава,пак са светлинни години пред нас.
До номер 6 сега:
Как на бързо ме прецени,че съм курва,след като изказвам мнение относно проститутките?Не призовавам жените да станат проститутки,не съм казал,че аз съм такава,не съм казала,че спя с различни мъже всяка нощ...Та я пак ми кажи как си направи извода,че съм курва?Сигурно 4 годишната ми моногамна връзка на семейни начела ме прави една от най-долните курви :))) Скрий се...
И накрая до номер 7:
Нямам напиращо желание да стана проститутка,но ако имах щях ли и до днес да бачкам за 300 лева??Аз най-добре знам цените на всичко,най-добре знам как всички в тая държава мрънкат и се оплакват,най-добре знам колко млади необразовани хора има,и как целия ни живот се базира на изборите ни,а най-голямо влияние върху изборите ни оказва нашата ценностна система!
И не се оправдавам за нищо,както и никой не се опитвам да оправдая,целта ми е да спрете да съдите проститутките за избора им на професия,и да ги прехвърляте в графата"второ качество хора". Някой от тях са майки,други издържат цели семейства,и тук дори не става дума за онези,които сами са избрали да работят това от мързел и алчност!
Не ги осъждам,не ги оправдавам,не съм на ничия страна,но ме е яд когато съдите хората без дори да сте осъдили първо себе си!Ами онзи ден в магазина, продавачката ми връща с 10 лева повече,но аз като добре възпитан човек и ги връщам,а тя ме гледа тъпо и даже "мерси" не ми каза.
Тук всички сте моралисти,много честни,праведни,самаряни едва ли не,а на улицата къде сте?Защо само в интернет ви има,а в автобуса никой не става да отстъпи място на възрастната прегърбена жена с три тежки чанти в ръцете?Или пък защо след като сте толкова против мрънкащите световни шампиони,когато вървите пред мен с приятел псувате шефовете си,и се оплаквате от всякакви дреболии?Най-се чудя къде са тези честни момичета,които казват"По-добре да умра от глад,отколкото да проституирам!"??По-добре да не ги търся,за да не ги намеря клечащи между краката на някой чичко паричко в сепаретата по дискотеките.
Много сте добри,но само в интернет пространството...на живо обаче нещата стоят по-различно,нали?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4dbf70f194
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Брейййй, че много змии и гущери избълва тая авторка! Аз лично след тая тирада не намирам смисъл да отговарям. Все едно, тя знае всеки от нас какъв е и единствена владее Истината.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4d0278c9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Прав си № 13! Авторке, дано да намериш начин да се разтовариш психически. Тогава и мирогледът ти ще се промени. Йога? Спорт? Ах, още нещо. Каква е тази мания за контрол? Никой няма да си промени мнението, само защото ТИ го искаш. Научи се на толерантност. Ние уважаваме твоето мнение, уважавай и ти нашето.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ef25235e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке няма смисъл, на всеки дупето му е отзад и няма как да види собственото си оцапано дупе и приема че щом се бърше значи е чисто.
Като погледнеш колко жени са на 300лв заплата и как ходят облечени гримирани и на солариум сама си прави сметка каква е втората им работа нощно време. А дали спиш с един мъж за пари или всеки ден с различен за пари няма никаква разлика все е за пари, от там идва и извода повече от 70% от жените в бг спят за пари с мъже а как се наричаха жените който спят за пари аааа проститутки.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a7761bfc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   И? Какво се случва с теб, момиче? Остави ги "съдиите".. Как си постъпила?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0796b837c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От авторката:
Номер 17, с кое как съм постъпила?? Аз никога не съм била пред дилема дали да стана проститутка или не :) Просто ме дояда, че всички в сайта все съдят чуждите хора и техните избори в живота. Ако не ме лъжат очите сайта се казва"Сподели", и би трябвало човек да намери утеха, съвет може би, но не мисля, че е редно да съдят хората и да ги обиждат и така нататък. Разбираш ли ме?
Аз продължавам да си живея както преди, всичко ми е наред :) А на номер 15 исках само да кажа, че не спя с приятеля си за пари, никога не съм спала с някого за пари или заради каквото и да е друго(работа, коктейлче):) Това, че живеем заедно и имаме общ бюджет мисля, че е нормално, и далеч не влизам в тази графа, в която се опитваш да ме сложиш ;)

 
  ...
преди: 11 години, 10 дни
hash: f33be97391
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз имах тази дилема преди почти 1 година и на границата да скоча в подобно нещо, което ме ужасяваше. Месеци бях на ръба на отчаянието и мизерието, с малко, късно родено дете, с хиляди левове задължения, самота, спрян ток от зимата и какви ли още не ядове. Излизах няколко пъти с мъже с идеята да се харесаме и като хора, да има пари и дори и малко да ми дава, да не умираме от глад, да не съм самотна и да имам приятел. Разбира се, от прекалено избиране и отлагане/пък и на кого да оставям детето? ! /така и нищо не се получи, явно си ме беше страх и не ставам за това. Някои от срещите приключваха много бързо-мъжете бягат от действително тежките и нерешими проблеми.
Е, търсех работа-ама как се търси без ток, без зареден телефон, без нет, без платена сметка? На 40 години, че и отгоре? ! Ами като ти се клатят краката от глад, къде да ходиш? Никаква светлина в тунела... грам нямаше, отслабнах, а детето ядеше само маргарин и мляко... Омагьосан кръг без изход. И без малко щях да го направя-в името на детето нямаше да ме е срам. В един от редките случаи на достъп до нет в клуб пуснах СВ, което обърна живота ми. Избраха ме и почти година вече работя. Е, заплатата ми е чисто около 400 лв... доникъде не стигат, но няма и помен от мизерие и глад. В крайна сметка всичко е било предначертано. Лошо е, че останаха дълговете ми, но и нищо не мога да направя... поне ни стигат парите за някоя и друга сметка и храна, чат-пат дрешка и така..
От онзи черен период се научих да не съдя никого, още по-малко проститутки. Лесно е да се каже, търси работа, работи, ами като няма?? ! За щастие тези мрачни месеци не ме озлобиха, а ме направиха по-толерантна. Никога не знаете какво му е на човека отсреща, като ви каже някой, че е зле, и вие-а, и аз съм зле! Да, ама има и по-зле, и най-зле. За един е зле да няма пиене, за друг по-зле е да няма хляб, за трети най-зле да няма дом.. Аз и досега нямам пералня и не се чувствам зле.
Не съдете момичетата, които проституират-не знаете какво им е!
Авторке, много ми хареса как пишеш и за мен си права да се бунтуваш срещу тези, които съдят наляво и надясно. Коментарът ти, където си с номер 12, както и 18, много ми допадна. Всичко добро ти желая! Но "съдии" винаги ще има, уви...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: b9363b59a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Щастливата проститутка…
Прочетох и аз тука някъде за жена с тази професия, която била независима и доволни от избора на професията проститутка и постигнала големи успехи в Европа. Аз лично не познавам такава.
Бих казал че трябва да сме благодарни на всички коментари тука по тази тема, защото имаме нужда да се говори открито за тези проблеми… Също така всеки може да направи своите изводи от фактите които се поднасят.
Бих искал накратко да разясня и припомня някои положения какво означава думата проституция. Или както още се нарича секс-индустрия.
Човекът който работи като проститутка извършва всъщност сексуални действия за пари или друга пряка компенсация, където възнаграждението отива за изпълнителката.. /теля, или за лицето, което организира проституциятa.
Движещата сила това са бързите пари.
Често срещания случай е когато проституцията е свързана с насилие. Например от мъже срещу жени и деца, и много от страните имат строги закони които забраняват или регулирват тази дейност.
В някои източни страни има и смъртно наказание, където виновните са винаги жените.
В страни като Германия и Холандия проституцията е легализирана и се разглежда като признание за свободен избор на жената да упражнява професия, каквато си пожелае. По този начин се решава проблемът за безопасност на работната среда и социалните права. Даже в 2009 е въведено изискване за регистрация на проститутките и тяхното данъчно облагане, но те по вечето работят на черно.
От само себе си се разбира, че колкото по вече се криминализирва проституцията толкова по високи стават цените на проститутките.
Сега разбирате, защо в Италия и Гърция проституцията е по добре заплатена, но и насилията са по жестоки, защото законите са по строги и проституцията се счита за нещо което е неморално и недостойно
В скандинавските страни е въведен закон през 2000г. който наказва само купувача на секс. Това за да намали нуждата да се купува секс и организираната престъпност, свързана с проституцията. Когато няма търсене, няма и предлагане.
Мисля че всичко не може да се разреши с закони и наказания, защото е само в полза на търговците на роби зад декорите. Най жалкото че една жена трябва да изпада в това положение и да има планове за дългосрочна кариера в тази насока.
В последно време секса се продава и по интернет както всичко останало. Модерната проститутката не трябва да виси по улиците. Достъпноста по интернет е в полза, както за купувача така и за продавача на секс. Лично очаквам това да доведе до големи насилия и психически проблеми.
В деня, в който проститутката по някаква причина спре продажбата на тялото си, ще се появи страхът. Това става рано или късно. Тайната и лъжата не можеш да я подметеш под чергата. Тя ще те преследва през целия останал живот. Надявам се да има някой отвън, който ще може да ти помогне да си възвърнеш самочувствието си и разбитата душевност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker