О, неразумни народе.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

О, неразумни народе..
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2959 пъти
Привет, на всички решили се да прочетат моята статия! Живеем в дни в които всеки се интересува от материалното, смята че в България реализацията я няма и заминава в чужбина, надявайки се, търсещ по - добро бъдеще реализация, но уви! Там си чужд, обикновен чужденец. Празнуваш други празници, изразяваш се на друг език, общуваш с хора с чужд манталитет, липсва ти българското, липсва ти улиците по които си бягал като дете, липсват ти родители, приятели дори и български предавания, пускаш си българска телевизия натъжаваш се, а в дни като 3 март и т. н си съкрушен. Живееш що годе добър живот, децата ти не знаят родния си език и за какво за някой лев повече? Не е ли по - добре да си ТИ човека който може би ще спомогне за оправянето на държавата, защо да не си изградиш добър живот където ти е най - драго а именно в България? Колко народи оплюват държавата си така както ние българите? Броят ли се на ръката ти? А имена като Васил Левски, Христо Ботев и още куп българи жертвали живота си в името на България, на това да живеем в свободна държава, за да се чувстваме българи! И на Левски му е било по - лесно да си хване чукалата и да се присъедини към турците и просто да си каже България да се спасява, но НЕ той е решил и направил нужното и е успял за да можеш днес ти гордо да вървиш по улиците на собствената си държава, а не да бягаш от нея, не да продължаваш рода си в друга държава а да покачваш раждаемостта в България! О, неразумни юроде, поради щто се срамиш да се наречеш българин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2a0cb934ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм съгласна съвсем с автора. Живеем в свободен свят и е добре всеки да има право на избор. Отдавна не сме под турско робство и нека всеки си ходи, емигрира и т.н. Който е бил в чужбина е изпитвал това, което пише автора, но у нас има тройно повече хора, които живеят в един вид чужбина, защото не се идентифицират и не правят нищо за страната - плюят държавата, мразят страната си дори, чупят, палят, работят без да плащат данъци и осигуровки, не искат да са част от нашето общство. Защо тези хора да нямат право да отидат там, където мислят, че ще са щастливи? Много се радвам, че скоро ще отпаднат всякакви ограничения за работа на българите - нека всеки да ходи и да търси това, което иска, но не мога да понасям повече мрънкащите хора навън.

„Живееш що годе добър живот, децата ти не знаят родния си език и за какво за някой лев повече? “

Не съм съгласна, че в чужбина живееш по-добър живот - дори материално погледнато. Българите работим най-долната и ниско платена работа на Запад, а разходите са ти високи - в крайна сметка повечето и без това едвам-едвам кретат. И друга грешка - никой не ти плаща в левове. Хората не искат левове - те искат паундове, еврота и долари - за предпочитане на готово от социални помощи...
Ами нека всеки се чувства свободен да ходи, където си иска. Защо трябва да търпим вечно недоволните, които нищо не правят от живота си? Нека англичани, немци, испанци да се оправят с тях.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: aedcfa7f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оффф, номер едно, все едно повтаряш във всяка тема за чужбина. Писна ми да чета как всички българи, които са навън били отрепки и работят най-долната работа.

Ако ти не си срещала интелигентни български специалисти на добра работа и наистина уважавани от своите колеги чужденци, това си е лично твой проблем.

А на автора бих казала, че все пак всеки е свободен да прави каквото си иска. И все пак не знаем подбудите на повечето емигриращи, така че нека не раздаваме оценки толкова лесно.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f265718390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лично мен ме е срам да се нарека българин, заради "българския" народ. Обичам родината си, но мразя държавата, политиците и мафиотите. Положението е ужасно и ми е трудно да си представя бъдещето тук. Страх ме е... наистина. Бих искал сега да съм НЯКЪДЕ в чужбина, но този кораб отпътува отдавна :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 32759bc017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На теб акъв ти е проблемът п-точно? Както казва номер 1 - живеем в свободен свят и всеки има право на избор! Аман от псевдо-националисти и големи родолюбци!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5c2bb6eeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката до номер 4 - Аз проблеми нямам! И да всеки е свободен, не твърдя обратното. Това е чист съвет към младите които са бъдещето на България, а и изразявам мнение, поради причината, че за теб тази "статия" може да е поредната тъпотия, а друг може и да размисли, че наистина би било по - добре ако след 40 години България е в много по - добро положение от сегашното, че след 40 години, не ние да ходим да работим в Испания, а испанците да посещават нашата страна - не казвам че това е сигурно на 100 % но все пак можем да опитаме. Нищо лично, а на останалите изразили мнение благодаря!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a8fe6ddb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   До Автора

Защото Майката се е отрекла от децата си и ги е захвърлила.
Ако Майката /държава, Родина/ се беше погрижила за своите деца те щяха да имат уважение и да я почитат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2a0cb934ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 - дай ми дефиниция за държава, защото поне доколкото аз знам това е форма на обществено оправление - държавата не е жив организъм, камо ли майка, за да дойде да те кърми. Какъвто народът, такава и държавата, особено в демократичната държава, където ПО КОНСТИТУЦИЯТА властта произлиза от народа.

„ Не питайте какво държавата може да направи за вас, а вие какво направихте за държавата“ Кенеди

Държавата не може да се отрече от теб, дори и да иска, защото е подписала Конвенцията на ООН. Иначе нищо не те спира да се чупиш и да си търсиш държава-майка, баба, стринка или леля...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6fece2afea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Домът е там, където се чустваш добре. Където децата ти не мизеруват.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c7810bff7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   На мен пък не ми е мъчно, даже хич. Когато си идвам в България, винаги ме връхлита едно тягостно чувство и нямам търпение да се махна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ea8dc7e5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се срамувам да се нарека българка, макар от 11 години да живея в чужбина. Мъчно ми е за близки и приятели в България, но когато си отида атмосферата ме подтиска и бързам да се върна тук, където дишам свободно и ми е добре. Животът навън не винаги е лесен и не е задължително да забогатееш, за да се чувстваш щастлив, където и да живееш. Получавам нормални пари и мога да си плащам сметките и да се глезя. Всеки си знае защо остава или не в Родината си, всеки има своят житейски път и не е редно да се съдим един друг кой къде ще живее. Един ден, ако имам деца, ще говорят български и ще обичат България, сигурна съм. А бих се върнала да живея там, ако така ми е писано...

Боби

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a8fe6ddb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От №6 до №:7
Приемаш думите ми буквално, не се замисляш какво искам да кажа.
И се пише не"Оправление" - а Управление.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6862dd015d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Aз съм на 20 години още млада, млада и виждам, че в България няма бъдеще. Тая мизерия те погубва от всякаде, в другите даржави децата на 20 години вече живеят самостоятелно, имат си всичко, а аз на 20 години кво съм видяла само Мизерия, да събираш по шкафовете жалтите стотинки за хляб. Какво трябва да направя да си обичам държавата и да стоя тука, на пук на цялата мизерия

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2a0cb934ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   „в другите даржави децата на 20 години вече живеят самостоятелно, имат си всичко“
Дефинирай „всичко“ и откъде го имат? По дърветата ли расте „всичко“-то, с ТИР-ове ли им го карат като станат на 20 г. или им пада от небето? Номер 12 - кажи къде е това всичко, защото и аз искам! „Какво трябва да направя да си обичам държавата и да стоя тука, на пук на цялата мизерия “ - не стой тук като мизерстваш. Трябва ти една лична карта и 100 лв. за билет. Успех и като намериш „всичко“-то се обади и кажи къде ни чака та и ние да се облажим.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60af845321
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   " добре ако след 40 години България е в много по - добро положение от сегашното, че след 40 години, не ние да ходим да работим в Испания, а испанците да посещават нашата страна - "
- Е, аз пък след 40 години ще съм на 60. Дали си струва да си пропилея целия живот сега, за да съм добре на 60? Мина времето за саможертви и на хора, които си дават живота за държавата. 21ви век сме- всеки е егоист, никой не се жертва за другите. Аз, от своя страна, не правя изключение. За мен дом и родина е там, където се чувстваш добре. Аз си намерих нова родина. Това не значи, че не помня и не съм горда от истинската си. Децата ми ще знаят български и ще спазвам българските традиции и чуждите заедно. Мисля, че няма нищо лошо в това. Какво като не съм на територията на България и не се разхождам по улиците на града, в който съм родена?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6862dd015d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре ще ти кажа номер 13, няма проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7bf5ce6ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Живея от 21 г. в чужбина, смесен брак. Децата ми, родени и отраснали в чужбина, говорят и български език без акцент, могат да четат и пишат. Всичко е въпрос на възпитание и желание да предадеш родната култура и традиций на децата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker