Пречи ли това че съм от България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пречи ли това че съм от България?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2614 пъти
Здравейте. Аз съм тийнейджърка с големи амбиции. От малка съм се занимавала с много неща - музика, спорт, езици. Уча 3 чужди езика, пея, занимавам се с музика и като цяло имам желание да се развивам в чужбина. Разбрах, че българите и румънците били отхвърляни от другите страни като Англия и това ме накара да се замисля. Дали това ще попречи на бъдещето ми и желанието ми да успея? Това че съм българка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 45ce7a1ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че пречи! Това е нормално - и у нас като чужденец ще имаш проблеми. Колкото и да се стараш все ще има някакви различия. И все пак - ако действително имаш желания, способности и си дисциплинирана и ученолюбива - в крайна сметка бързо ще се преодолеят предубежденията към теб.
Бяха правили някакво изследване в Германия - пускаха абсолютно идентични CV-та за работа - едното на мъж с немско си име, другото на жена с чуждестранно име. Резултатът - на жената при АБСОЛЮТНО идентична квалификация, образование и 100% идентично CV ? трябват 40 ПЪТИ повече кандидатури за работа, за да бъде поканена на интервю.

С две думи - има всякакъв вид дискремнинация - като жена чужденка тъмнокожа би била най-дискреминирана теоретично, което обаче не означава, че не може такава жена да просперира. Всичко в крайна сметка накрая опира до личностните качества и волята на човека.
Българите обичаме да вярваме, че държавата ни виновна, че националността ни виновни, но истината е, че виновен е винаги този, който ни гледа всяка сутрин в огледалото.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5c17bb6589
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквото е твоето отношение към циганите, същото е и отношението на англичаните към нас. Те даже имат много повече основание да ни мразят от колкото ние циганите! Все пак ние се бутаме в тяхната страна и много хора точат социалната система там. Сами сме си виновни защото като цяло сме бедни и мързеливи. (иронията е, че като цяло ние казваме същото за циганите)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2f93a257f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   M49
Тинейджър е щшироко понятие
Да предположим че си на възраст на която може да ти се казва истината.. дори и да е неприятна
Ами пречи да... много пречи... и предполагам че ще е така още много години
Не само Англия. Целия западен свят ни разглежда като същества от друга планета. Ако започнеш да доказваш че имаш качества става още по лошо.
Все пак ако се изучиш там, ако проговориш езика идеално шансовете се увеличават значително.. преградите стават много по малки.... но марката българин ще си стои де

А за тези които ще ти кажат че не си родолюбка първо да ти дадат аргумент как да приемеш 10 пъти по ниско заплащане за труда си тук. И да опитат да обяснят защо е така и до кога ще е така

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5c2084056e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз така съм чувал, но мога да ти гарантирам че САЩ е място кадето не е така. Там всеки е от някаде и на никой не му пука от каде си, а и благодарение на визите американците не са се запознали с бай мангал което е голям плюс за нас. Там можеш да се развиеш не по зле от кадето и да било в Европа.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c70bc0df14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Винаги има значение дали си чужденец или не си чужденец в една страна. Ако си имигрант от добре развита държава естествено, че те приемат по-добре. Когато си имигрант от държави като България и Румъния има повече предразсъдъци. Ама има държави, които са по-зле от нас и съответно тяхните граждани са по-зле приети в Западна Европа. Погледни България - ако някой англичанин, американец или немец си купят апартамент до вас повечето българи не биха имали нищо против (някой дори ще се радват). Ако обаче до вас се насели семейство от Казахстан или от Иран ще имате малко по друго отнешение (да вметна, че нямам нищо против Казахстан или Иран). Просто искам да илюстрирам, че дори ти като нормален човек ще имаш дадено отношение спрямо някого в зависимост от това от къде идва. Така че е нормално и англичаните да имат такова. Предубедеността на някого винаги е спънка и е предизвикателство да я преодолееш, но ако имаш нужния потенциал ще го направиш.
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4300f31e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Нищо не ти пречи, ако образованието, знанията, уменията, упоритостта са ти на място. Аз съм се блъскала да уча и да работя в чужбина 7 години, но сега се чувствам вече тукашна, имам хубава работа, интегрирана съм. В работата ме ценят много повече, отколкото ако бях в Българя. Дори е предимство че съм българка- внасям цвят в картинката с езиците, които знам. За смелите и оправни хора няма оправданя и пречки!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a4df4cfe7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, Най- Верен отговор ти даде №8.
Браво, №8, така е и няма значение на кой континет се намира човек, когато знае и е упорит! Прекланям се пред такива БЪЛГАРИ! Малко са останали стойностнити и се губят в масата или излизат и се развиват и за жалист ги забравяме... Желая ти Цялото щастие на СВЕТА!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f44cd2bd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Правя магистратурата си в Германия... последният въпрос, които тотално ме изненада и ме накара да гледам 5 минутки в точка бе, когато местен, с който бях на 3-4 среща ме попита какви са моите бъдещи планове, дали искам да остана тук, да се върна в България или да остана в Европа. Много се обидих и предполагам му отговорих остро, че България също е част от Европата, а той от своя страна ми обясни как хората от източната част на континента сами сме си насаждали комплекси.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6cbe02bbf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо не ти пречи ако си достатъчно мотивира, работлива и амбициозна. Тия приказки, че не ни харесвали англичаните и германците ги приказват глупаците и мързеливците, дето си мислят че като отидат и парите ще им падат от небето и всички ще ги чакат с червения килим. После като не стане и другите им били виновни, че не искали да ги интегрират и ги дискриминирали. Аз съм от 9 години в Германия, тук съм завършила, говоря добре езика в момента израствам в кариерата. Как пък за толкова време не се намери един германец да ме дискримира или да показва лошо отношение??? Дори напротив- ако си добър специалист ще те ценят навсякъде и дори ще ти предлагат работа, а й след няколко години ще имаш паспорт. Така че дерзай и не слушай какво ти приказват хората!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4a87e2c21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не пречи, че си Българка. Българите в Америка (особенно Чикаго) са много ценени и уважавани сред обществото там.
Причината за това е Само Една - Няма Цигани и Турци, които да се представят за Българи там.

В Европа, ако мислиш там да си пробваш късмета сме вероятно най - мразената нация. Около 90 процента се учудват като им кажеш, че си Българка. Казват: - Че ти си бяла, как така си Българка?

В Европа сме очернени за доста години напред от цигани и турци представящи се за част от Нас. Дори да стане чудо, няма да е близките години.

Ако искаш да си пълноценен гражданин на обществото не избирай Европа, а Америка или Канада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker