British Airways - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

British Airways
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 7676 пъти
Здравейте.
Налага ми се да използвам услугите на тази компания, но така и не мога да се ориентирам напълно. Имам няколко въпроса и много ще съм ви благодарна, ако ми дадете отговори. Прочетох, че имам право на 2 куфара /всеки от които до 23кг. / За ръчния багаж трябва да спазвам размерите- 56cm x 45cm x 25cm (56см. дължина 45см. ширина и 25см.?? ) "Пътниците имат право на една чанта ръчен багаж плюс лаптоп или ръчна чанта. "- мога ли като ръчен багаж да имам малък куфар, дамска чанта и лаптоп? След като се закупи билета /от интернет/ трябва ли преди полета да се чекирам? (защото на моя позната й искаха допълнително заплащане на летището, защото не се е чекирала през интернет, но става дума за друга авиокомпания) Храната и напитките в самолета заплащат ли се? На връщане от Лондон трябва ли да се чекирам от интернет или как протича процедурата там, защото английския не е най-силната ми страна и бих искала предварително да знам какво ще стане, за да съм подготвена.
Благодаря ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: e554f9e096
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм пътувала точно с British Airways, но всички самолетни компании имат едни и същи правила.
1) "Пътниците имат право на една чанта ръчен багаж плюс лаптоп или ръчна чанта. "
- Имаш право на малък куфар със споменатите размери лаптоп ИЛИ ръчна чанта. Едно от двете трябва да избереш. Което ще рече ИЛИ чанта за лаптоп, ИЛИ дамска чанта. Аз например в чантата за лаптоп си слагам всичко от дамската чанта, така пак става същото, но отговаряш на изискванията. Разбира се, при проверяване, трябва да извадиш лаптопа, за да видят дали не е бомба- така че гледай да няма много неща върху него и да можеш да го извадиш лесно.
2)56cm x 45cm x 25cm (56см. дължина 45см. ширина и 25см.?? )
- 25 см са... като го сложиш куфарът да легне- 25 см ти е височината му, по-скоро- дебелината му.
3)След като се закупи билета /от интернет/ трябва ли преди полета да се чекирам?
- Разбира се. Големият багаж (до 23 кг) трябва да го оставиш при чекирането, за да го качат в самолета все пак- няма да го качваш сама на него. Не е кой знае каква философия- теглят го, слагат му стикер и го пускат по един улей. Това при твоята приятелка е най-вероятно издаването на бордна карта. При закупуване на билет от интернет първо само се заплаща и се принтира разписка просто, че е заплатен. После 1 седмица преди полета вече ти е готова и бордната карта и можеш да се върнеш на сайта и да си я принтираш. Ако не го направиш- то ще отидеш на летището само с квитанцията, че е платено всичко и служителите ще трябва да ти вадят бордна карта, което струва пари (15на евро доколкото си спомням).
4) Храната и напитките в самолета заплащат ли се?
- Това трябва да ти го пише на билетът, който си купила. Ако не пише нищо за обяд, закуска, значи не ти е осигурено. Стюардесите ще минават и ще те питат дали искаш нещо, но ще трябва да си го платиш в кеш или с карта, може просто да им кажеш , че не искаш нищо, разбира се.
5)Ако си принтирала бордната карта, както вече споменах, то си принтирала и тази за обратния полет, така че нямаш работа с интернет повече. Чекирането ще трябва, разбира се- пак се тегли и се мери багажа. Не изисква кой знае колко език, те знаят за какво си там. После ръчния лаптопа/дамската чанта се проверяват след чекирането на големия багаж- в нз как се води- терминала. В София ще те обарват здраво, за да проверят за скрити неща по теб, но в Лондон е супер- просто трябва да минеш през магнитен... губи ми се името в момента, но с други думи- няма обарване. Просто заставаш под една машина, която излъчва вредни лъчи и с нея виждат дали нямаш пистолети или наркотици под дрехите. Просто гледай другите хора какво правят и ще се ориентираш. Приятен полет!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9ea32cada8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте, аз работя за Бритиш Еъруейз и ще Ви кажа как точно стоят нещата.
Багажът е точно както пише- за чекиран багаж имате право на (голям) куфар 23кг., надвишаващите килограми се заплащат.
За ръчен: дамска чанта И чанта за лаптоп И ръчен багаж в посочените размери (това прави три броя чанти освен ако не държите лаптопа си в дамската чанта или тази за ръчен багаж).
Това не е нискотарифна авиокомпания- бордната Ви карта ще е готова при чекиране. Може да си я получите на гишето, когато чекирате багажа си. Единствено трябва да сте принтирали потвърждението за закупен билет, което сте получили на електронната си поща.

Напитките и храната на борда на самолета са безплатни (влизат към сумата на билета) - за полет София-Лондон имате право на напитки (безалкохолни и алкохолни) и сандвич. На борда се прредлагат и безмитни стоки, които може да закупите при желание. Но такива може да намерите из безмитните магазини и на летището.

Връщането от Лондон ще е от Терминал 5 (където и ще кацнете) - има машини за чек-ин от пътници, които ви издават бордната карта. А може и да ги пропуснете, ако английският Ви е проблем и да отидете направо на гишето, където ще ви дадат такава след като видят разпечатката и проверят паспорта Ви.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1e258f0b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много ви благодаря за информацията. :-) Тъй като съм планирала да закупя билета 2 дни преди полета, веднала след като го закупя ли да принтирам потвърждението? Пътувала съм с Турската авиокомпания и там нямаше нужда от принтиране, само си дадох паспорта /на отиване и връщане/ и ми дадоха билета. " А може и да ги пропуснете, ако английският Ви е проблем и да отидете направо на гишето, където ще ви дадат такава след като видят разпечатката и проверят паспорта Ви. " -а в този случай ако отида на гишето, там да ми я дадат, ще трябва ли да заплатя някаква дума?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f4764f1434
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам за късния отговор, дано Ви помогне нвреме.
не, не се заплаща нищо при получаване на бордната карта. Може да покажете само получената разпечатка (с дата, летище и часове на полета данните Ви), а може и да покажете същото на телефона си без да го разпечатвате.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 0b0c5fbe9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравейте.
Искам да ви попитам колко стека цигари е позволено да се вземат с тази авиокомпания и въобще дали има ограничения за цигарите?

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a1bf57afbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Проблем, ли е ако куфара ми е висок 57. 5?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6054719320
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, понеже наскоро си купих доста готина туристическа раница,която попринцип е за планински преходи, но може да се използва и за градски туризъм понеже са страшно компактни и събират багаж искам да попитам понеже е с размери 23 x 35 x 63 см. *обем 55 литра* понеже на дължина е по-голяма от стандартните и в която и компания да погледна по дадените им примери моята превишава сантиметрите трябва ли да се таксува допълнително за това че превишавам само СМ на раницата,но не и КГ и ако им я таксуват като туристическа екипировка ли ще е ? демек по-скъпо като тези които си носят СКИ и т.н. с тях. Ако някой е пътувал в Европа само с такъв тип раница ми е интересно да сподели своят опит и как са го таксували допълнително,защото ме съмнява да мога да я взема като ръчен багаж с мен в самолета дори да не надвишавам 10 кг багаж понеже просто раницата е по-дълга от стандартните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker