До Германия и обратно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

До Германия и обратно
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2849 пъти
Реших да напиша и моята история тука, защото виждам, че много млади хора, имат планове да отидат и работят в някоя западно-европейска държава. Мнала съм потози път и се надявам поне малко да съм полезна, с това което ще споделя тук. Заедно с най добрата ми приятелка, живяхме и работихме четири години в Германия. Първоначално, идеята ни беше, да поработиме една-две години там и като събереме малко пари да се прибереме обратно в България, но нещата малко се промениха. Първо започнахме работа кто сервитьорки в едно кафене. Там не беше лошо, но евентуално решихме да си смениме работата. Причината беше в това, че някои от нашите мили сънароднички, така са развяли знамето, че ни е излязло името като най лесните жени в Европа. В същото време, те се имат за нещо голямо и непрекъснато се присмиват на другите. Наричат българските мъже Ганьовци а не си дават сметка, че по този начин вредат на всички ни, защото сме от една и съща държава. Според тях рускините и украинките са най големите кур_и и буклуци. Лично аз, нямам такова мнение за жените от тези две държави. Разбира се че някои от тях са леки, но за разлика от нашите "европейки" поне подбират с кого ходят. Ако видите на улицата, някоя бяла жена, хванала под ръка черен африканец, арабин или някакъв друг вид мургав "джентълмен", ще видите че по-голямата част от тях са българки. Няма да ви казвам какво име ни е излязло там заради това, но не е никак хубаво.
Както ви казах, напуснахме кафенето и започнахме работа в един градиски център. В началото, не го осъзнахме, но в същтност това беше най-доброто нещо което ни се случи там. До тогава нямахме някакви определени планове за бъдещето и не бяхме мислили сериозно точно колко време ще останеме там и какво ще правиме като се върнеме в България. Градинския център беше голям и имаше също и свои оранжерии. Нямаше работа там, която да не сме вършили. Един ден осъзнахме, че със знанията и парите които придобихме там, бихме могли да започнеме същия бинес в Б-г. Така и направихме и изобщо не съжаляваме. Постепенно, нещата потръгнаха и вървят все по добре.
Така че съветът ми, към тези които са решили да отиват на работа в западна държава е; Когато сте там правете си добре сметката и не пръскайте пари за глупости. Спестявайте колкото може повече. Отваряйте си добре очите за нови идеи които ще ви послужат да започнете свой бинес като се върнете обратно. Някои може би ще искат да останат там, но от личен опит зная че повечето, много яко ще ги гони носталгията. Никога няма да станете едни от тях. Има една много хубава руска поговорка. - "Навсякъде е добре, но в къщи е най хубаво". Това можете да го разберете, само ако сте го изпитали. Казвам ви го от личен опит. Едва сега оценявам Бългаия и осъзнавам че единствено тука съм била наистина щстлива.
Пожелавам на всички които са решили да тръгнат по този път КЪСМЕТ, УСПЕХ И ЩАСТИЕ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 31e736d810
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Поздравления за това, което сте постигнали. Може би си права. НО и на мен започна много да ми писва в тази държава. Въпреки че почти не съм излизала в чужбина, не мога да свикна и да се примиря с простотия, която вече придоби огромни размери. Например сега си търся работа. Отивам на интервю вчера за оператор въвеждане на данни. Казва ми, че освен това трябва и да чистя, нямам право да говоря по телефона, да боледувам, да ползвам отпуска. Трябва да работя по 10ч на ден. Пита ме имам ли мъж, къде работи, дали имам дете, дали има баба на разположение. Ако нямало баба, нямало да ме вземе. На мен ми стана обидно, а той е доктор и се изумих от селския му манталитет. А заплатата е, забележи, минимална заплата, което ще рече чисто 260лв, от които 40 лв ще давам за път. И това е в сравнително голям град. И това съвсем не е единичен случай. Всички интервюта минават точно така. А на едно ме питаха дали мъжа ми бил ревнив и че трябвало да го обсъдим на вечеря и трябвало да го придружавам на всякъде в Бг, докато пътува. На друго място ми казаха, че трябва да разнасям някакви пратки и да не се интересувам какво има вътре, можело и наркотици да имало, и това пак за крупните 340 лв бруто. Меко казано съм обидена. Вярно че е криза, но това си е гавра. Дори и отношение няма, а какво да говорим за пари.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 590604d186
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Браво на вас :) Добри съвети :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 590604d186
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В един от последните броеве на Икономист в интернет има статия за това че в Германия от проститутки се обслужват 1 милион клиенти на ден.

Така че няма какво на източно европейките да им излиза име като се има предвид че те организират к*варлъка да си сложат името на тях си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 139ddd5891
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До№3
Нямах пред вид проститутките, те са си отделно. Тези за които писах са от тези - голо на глямо. Нито имат възпитание, нито ум, нито вкус. Всички им се смеят. Не всеки, но някои от хората там, заради тях, ни слагат под общ знамеател и си мислят че всички българки сме такива-(кур-и).

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 13e37ac5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен не е вярно, че българките се славят с мръсно име в чужбина. За рускините и украинките не знам, но чужденките са по-разкрепостени от българките. Влезте в някой сайт за онлайн секс чат и вижте колко българки/българи има там... Пълно е с чужденци и чужденки, които си нямат работа по цял ден и висят там. А жените от по-бедните страни се славят като проститутки, защото лесно се продават за пари явно. Безпаричието води до проституция за жалост.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e83ab1c0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек навсякъде може да е щастлив стига семейството му да е добре, децата му да са с него и да ги обича, да може да им дава всичко, работата да върви, честно да си спечелва по малко пари, но да стигат и да си обкръжен от смислено общество, което не те дърпа надолу. А инъче по цял свят ще има предразсъдъци към нас, както ние имаме към други нации. Успех ви пожелавам и това е хубаво, което казвате, че освен да пълним гушите на други хора с нашият труд, можем да сме си тук, стига да сме достатърно находчиви и да се адаптираме към средата, която ще изисква от нас да плаваме в идеите си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3e4b08ed57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Поздравления, че сте открили как да бъдете щастлива в България. Уви, аз предпочитам Германия.
Живея от 3 години тук и досега никой не е решил, че съм лесна, нито е посмял да ми каже нещо против нацията ми. Стигам до извода, че зависи какви хора срещаш и какъв си ти. Срещала съм много умни, добри, успели и учтиви мургави "джентълмени" с хубави семейства. След като Вие не можете да приемете, че не всички мургави са боклуци и сган, защо очаквате хората около Вас да мислят, че не всички българки са лесни? И германците не приемат, че има различни българки, и Вие не приемате, че има различни мургави. От това какво по-логично има?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e920991cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хубава и поучителна история, но погледни и от другата страна на нещата. Аз съм ходила много пъти в Германия и Холандия(вярно, не съм живяла и работила там). Ходим, купуваме коли, бусове, техника и каквото ни попадне от на хората боклуците. За тях- боклуци, за нас, българите- злато. Винаги отсядаме при български семейства. Всички те са се установили там, живеят нормално, работят нормална работа, мислят един ден как ще отглеждат децата си там, но нямат намерение да се връщат в България. Така, че може би е въпрос на късмет.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 29846219ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е да, но ако не беше същата тази Германия нямаше да ви дойдат паричките и идеите за бизнеса, който развивате в България...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 139ddd5891
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Но 10,
Не съм казвала нещо, нито против Германия нито против германците. Напротив, много сме им благодарни, защото в тази държава спечелихме парите си и вземахме идеите си за нашия бизнес. Между кругото, двама наши приятели в момента също работят там и след като спестят достатъчно пари и се приберат в България ще отворят кафене с тях. Вече са накупили от там цялото оборудване(втора ръка но в много добро състояние) и го изратиха тука. Виждате че има възможности за всички, стига човек да си прави сметката и да си държи очите отворени за бизнес идеи. Не само в Германия, но и в останалите западни държави, всички доходни бизнеси отдавна са хванати от големи фирми и тъй като са много силни е адски трудно да се пребориш с тях и да успееш като начинаещ там. Ние спциално, не срещнахме много трудности в България за това.
Относно някои от нашите сънароднички за които писах - Когато работите в кафене или някое друго място, където имате постоянен контакт с местните хора ще можте да ме разберете за какво говоря. Трябва постоянно да се държиш така, че да покажеше че ти не си такава. Повечето хора го разбират, но не всички - за тях щом си от България значи си лесна кур-а, ститмата си остава за всички ни. За това не са виновни германците, а някои от нашите момичета. Както казах в предния си коментар, това не са проститутките - те това са си избрали за професия и това си работят. Гермния е пълна със секс работнички от цяла източна Европа.
Искам да обясня на №8, че преди да отидеме там, нямах абсолютно никакви предразъдаци относно хората с различен от моя цвят на кожата и дори някои от тях съм ги и харесвала. Когато започнахме да работиме в кафенето това обаче бързо се промени, защото ги видях в различна светлина. Не може да си представите какво е чувството, когато някой който е излязал от някоя африканса колиба без водоснабдяване, електричество(да не говориме за санитарен възел и тоалетната е направо на земята зад храстите) намираща се в джунглата, да започне да се присмива на България, която е светлинни години пред тях. Понякога, особено след като им откажеш да излезеш с тях, така са ме обиждали като българка, че едва съм се стърпявала да изпера някой с таблата по простата глава. Там идваха и други мургави "джентълмени" и повечето от тях бяха арогантни и много нахални, особено арабите. За тях, ако си източно европейка значи си кур-а и си длъжна да легнеш с тях. Като сервитьорка, трябва да се усмихваш на клиентите, защото това е едно от изискванията и на което много се държи - това е част от работата. На края двама мароканци започнаха сериозно да ни притесняват. Причакваха ни след работа и буквално ни дърпаха да ходиме с тях. Принудихме се да си вземаме такси, защото не се чувствахме в безопасност. С това приля чашата и напуснахме. Така че без значение какво ще ми каже който и да е било, не само за хората, но и за всичко останало, аз си правя извод от собствения си опит. Никой не може да ми промени мнението след като едно нещо съм го изпитала на собствения си гръб.
Отново желая УСПЕХ И ЩАСТИЕ на всички.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9d2488e4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оо, номер 8, стига с тези политически коректни глупости. "Ама те не всички мургави са боклуци и сган... ". То и не всички врани са черни. Има и бели врани, но, ако теб някой те пита какъв цвят са враните, ти какво ще му отговориш? "Враните са черни. " или "Повечето врани са черни, но има и бели врани. "
И аз, като бях още в България, бях изключително срещу расизма и постоянно повтарях подобни политически коректни глупости. След това обаче отидох в Германия, поживях там известно време и, след като се сблъсках реално с тези, които толкова защитавах в България и които дотогава бях виждал само на картинка и по филмите, постепенно толерантността ми се изпари. При това съм мъж и за щастие не ми се е налагало да работя обща работа или такава в услугите. Факт е, че в Западна Европа голяма част от битовите проблеми, с които се сблъскват обикновените хора, се създават от имигранти от Африка, арабските страни или Турция.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 527fc4ecf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами, номер 12, и аз съм виждала много леки българки (не циганки, не), и то в обилно количество. Ако съм германец, който е срещал само такива, защото такива са повечето, ще заключа, че са всички такива, както и всички черни са сган, защото не си срещал нормални. Това ми беше думата. Всичко е до процент и вероятност да се запознаеш с нормален мургав или "трудна" българка.
Поздрави от Дортмунд,
Номер 8

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c2affccd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 8, ако българките, които един немец е срещнал, са главно курви, то значи той ходи много по курви. Немските медии може и да си запълват времето, показвайки само две неща от България (и Румъния): цигани и проститутки, но факт е, че повечето българки, които са в Германия, са съвсем нормални момичета, които в повечето случаи са отишли там, за да следват или да работят нещо съвсем нормално. Да, всичко е до проценти и вероятности, точно това и казах в предния си коментар. Аз съм от доста години в Германия и по мои наблюдения (и тези на много мои познати) процентът на нормалните българки е много по-висок от този на свестните мургави.

Номер 12

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0a38ec55e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   №14,
Ако знаеш само колко си прав. Това е самата истина, зная го от личен опит.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker