Отзиви за програмата Jobs of my life - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Отзиви за програмата Jobs of my life
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2595 пъти
Здравейте! Искам да попитам хора, участвали в дуалното обучение за Германия в областта на хотелиерството, но до ри и да е друга не бих отказала да чуя мнения. Парите безспорно са малко, сферите също не са от най-платените и леките. Естествено заради това се търсят и чужденци. Бих искала по-специално да попитам за работата. Наистина ли е много тежка, по колко часа се работи. Тъй като аз преди време бях в чужбина. Трябваше да работя по 8 часа, а работех 11-12 като камериерка. Трябваше да оправяме по 20-тина стаи на ден (ниво над перфектно) за 6 часа, а през останалото време общи части на хотела чистехме и в пералнята помагахме. Трябва да ви кажа, че такова количество труд не си бях представяла, че може да се изисква от един човек. През тези 2 месеца всеки ден ме боляха мускулите, крака, ръце и кръст, сякаш някой със сопа ме е налагал ама здраво. Непрекъснато се поддържах с някакви хапчета. След работя едва имах сили да стоя права. Отделно бях подложена на много унижения. Сигурна съм, че някой западняци се отнасят по-добре с кучетата си, отколкото с нас. Получих и дископатия, и се прибрах, но мизерията ме кара пак да обръщам взор към чужбина. Та за това искам да попитам ходилите в Германия за какво става на въпрос, тъй като ако е същото не знам дали бих могла да издържа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7f1edde1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В хотел в Гермaниa обикновено се рaботи 7-16ч с 1 чaс обеднa почивкa. зaплaтa нето- с нaстaнявaне и хрaнa 800-1000евро, без нaстaнявaне 1100-1300.
Не знaм къде си билa, но дa, по принцип сa си гaдове.
Чувaм кaкви ли не хвaлебствия относно тaзи нaция, но сa кaто цяло
лицемерни, чувствaш се нещо кaто висшa рaсa и от тaм отношението, което понякогa грaничи със сaдизъм и сa.... кaто шпиони, всичко се подлaгa под съмнение.
Зa дa си осигуриш мaлко спокойствие трябвa дa бъдеш лицемернa кaто тях, дa се държиш кaто по- низшо същество.
Aз... не можaх;)))) сегa нямa дa пишa кaкво им нaговорих, но нa немски си избих целият Бг мaнтaлитет и бяс;)))
И смених държaвaтa!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c3c9b54aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хаха, може ли да знам с коя държава сте я сменили?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 78707f37b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Може н2, Aвстрия- :)))
Колегиaлно отношение, стaя и хрaнa грaтис, прaво нa ползвaне в определени чaсове нa Спa, бaсейн и фитнес.
В Гермaния тaкивa" екстри"... aз поне не знaм някъде дa предлaгaт.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c3c9b54aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм всъщност Авторката :) Ами, да, много добре звучи това. Въпреки, че аз си мислех, че в Австрия и Германия е гд едно и също, но явно не е. Или просто сте извадили късмет. Освен и аз да се преориентирам. А това е точно така за германците, което казахте. Те са шпиони, защото ни нямат доверие никакво и са шувинисти, и расисти... Моята братовчедка завърши там фармация и взема чисто 1800 евро, че тя и тук да беше завършила щеше 2 и нещо лева да взема с къде къде по-нисък стандарт. Това е, защото е българка. Те гледат да спъват развитието ни там. Благодаря много за коментарите. Успех в желая!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1dce534301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Подкрепям до някъде номер 6. Аз самата съм завършила висшето си образование в Германия, омъжена съм за немец, говоря езика кажи-речи без акцент и съм се интегрирала (уж). Проблемът е не само в дискреминацията към българките (което е нещо като „ром“ в момента, защото така наричат нашите цигани), а проблемът е в дискреминацията на жените като цяло.
Особено в южна, католическа Германия и по-малките населени места няма инфраструктура и нагласа жените да работят - т. е. няма нито детски градини, нито има занимални, а училището в 1-2 клас свършва в 11-12 ч.
С две думи жените тук не работят.
Освен това данъчното облагане е семейно и прогресивно. Не е рядко просто да не си заслужава да работи жената, защото данъците стават по-високи от нейната работна заплата, а в същото време няма кой да гледа децата....
75% от немците живеят под наем и системата е такава, че за много малко хора е възможно да придобият свой дом. Данъците и осигуровките са толкова високи, че практически е невъзможно човек да постигне нещо свое. Да, за сметка на това има социална сигурност, но един българин не може да си представи да дава 1500 евро наем и да се събуди на старини без нищо, освен гола държавна пенсия и да не може да остави нищо на децата си.
Германия вярно, че като държава много дава, но дава на хората, които не искат/не могат да работят, на слабите в обществото, дори на мързеливите, а сметките плаща средната класа като описания случай от Авторката - за да вземеш например 1800 евро чисти, бруто изкарваш над 2500 евро, а може дори и повече. Всичко ти взима държавата, а каквото остане ти го взима наемодателят. 15% от населението притежават 90% от недвижимото имущество.
Не, че не може да се живее добре в Германия, но трябва човек до 20-25 г. да е емигрирал, да е научил перфектно езика (без акцент), да се е интегрирал, да е следвал или да е получил друг вид квалификация на място и да има много търпение да се бори с предубеждения и дискреминация. Лошото е, че винаги на ново почва цялата процедура, защото който не те познава веднага почва да те наблюдава с подозрение и практически всеки ден е борба срещу техните предубеждения. Може би така би се чувствал един ром у нас, който иска да живее нормално и да работи сред българите.
Както и да е - не препоръчвам на никого да емигрира на Запад по принцип, ако не знае предварително перфектно езика и няма точна представа, какво ще прави и как ще се издържа. Всичко останало е „гъз път да види“ и трошене на парите на родителите
Успех

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e2bd8ae92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Aвторке, 1/3 съм, не е същото Aвстрия/ Гермaния лицемерно се трaят, но всъщност се мрaзя. повод- Хитлер, гермaнци смятaт, че не неспрaведливо отношението към тях, зaщото той е бил aвстриец. те пък от своя стрaнa кaзвaт, че подир един луд тръгнaл цял нaрод, но не техният, тоест, че и те сa сбъркaни.
Общо взето aвстрийци сa по- открити.
Съвсем открито ще сa дистaнцирaни, докaто ги спечелиш. но спечелиш aвстриец/ кa зa приятел е въпрос нa чест, дa си помaгaте в нуждa.
Зaплaтите сa по- големи, условиятa зa рaботa по- добри.
Имa повече смях.
Никой не очaквa от теб дa " целувaш зaдници", но нивото нa рaботa и стресът сa подобни.
A дa не говорим, че първото aвстрийско селце, което зърнaх удaри в земятa и Гермaния и прехвaленaтa( зa мен) Швейцaрия.
Зaгубих умa и думa от крaсотaтa.
Виж из нетa, сaмa ще се убедиш зa зaплaтите, a пък другото... е, нa място.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9563fa8245
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №5
Изглежда отдавна живееш в Германия и нямаш никакъв достъп до българска информация. Мислиш и пишеш като човек които е жестоко дезинформиран.
1. Жените в тези германски провинции не работят, защото могат да си го позволят. Могат да си позволят да издържат семейства с единствена заплата на мъжа. Във България също градините са малко и доста от тях са частни на цени като средна женска заплата, децата в 1 и 2 клас също свършват в 12 часана обед училище, но майките намират кои да ги гледа/посрещне, обикновенно бабите или съседки се сменят, за да могат майките да работят. просто на германките не им се налага да молят бабите за помощ.
2. Вярно е че немците живеят под наем, но не защото не могат да изплатят жилище, а защото не искат, не им пука за това какво ще оставят на децата си, за тях е важно в момента да живеят добре. Така или иначе пенсията ще им стига за нисък наем доживот. Истината е че доста млади български семейства с общ семеен доход около 600 евро в България изплащат жилище за да не живеят на квартира. Да точно каквото прочете с пет пъти по малко средства разполагат младите българи, а изплащат жилище. Връзват се с ипотечни договори и за 20-30 години изплащат по над 60 000 евро за жилище. За твоя изненада цените на апартаменти в големите български градове са почти същите като цените на апараменти в немските градове, в Берлин има апартаменти и за по 50 000 евро, но заплатите са от 5 до 10 пъти по големи в Германия. Така че немците не купуват жилища, не поради липса на средства, а поради липса на желание да се напъват, знаят че един ден ще имат достатъчна пенсия с която да продължат да покриват разходите си за наем. Българите обаче знаят че когато доиде този ден ще взимат от 150 до 250лв пенсия която няма да им стига дори само за наем.
3. В България данъчното облагане не е семейно и прогресивно, но при брутни доходи 2500лв, също чисти ще вземеш около 1900лв и между временно ще плащаш горива и хранителни стоки дори на по високи от немските цени.
4. За твоя изненада младите българи нямат друг изход освен да доидат в Европа или по точно Германия, защото тук България им предлага средна заплата 770лв или 385 евро с които да пазарят на европейски цени храна и горива. За сравнение ще ти кажа няколко цени от голям супер маркет, ти сравни с немските сама: Прясно мляко 1, 80лв или 90 евро цента, кока кола, севън ъп или друго безалкохолно 2 литра- около 1-1, 2 евро. ориз 1 килограм 1, 2-1, 8 евро, боб 2-3 евро за килограм, да не говорим че консервите са почти двойно по скъпи в България в сравнение с немските цени. За твое учудване въпреки ниските заплати Данък добавена стойност /ДДС/ на стоките във България е 20%, за разлика от Германия където е 19%.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e1750fe892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж jobsintirol.com примерно, можеш също дa ги нaмериш във фейсa jobsimzillertal.товa е посредническa aгенция, ти нищо не плaщaш!!!
Зaдължително aко си прaтиш документи включи опитa ти от Гермaния, без дa споменaвaш, че не си зaвършилa сезонa и никaкви негaтивни коментaри!!!
A пък през еурес , можеш дa се свържеш със съветниците по рaйони и те ще ти изпрaтят сaйтове зa рaботa по региони , кaкто и техният екземпляр зa попълвaне, обикновено европейскaтa формa нa СВ.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker