Изпуснати възможности - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121576)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18626)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изпуснати възможности
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2882 пъти
Здравейте анонимковци!

Реших и аз да си разкажа това, което ме терзае тук в този анонимен сайт, пък белким излезе нещо.
От 8 години живея в Германия. Заминах след гимназията да следвам у тук и си останах. Нещата вървят добре, от средства не мога да се оплача, но социалния живот ми е много зле. Немците са различен тип хора, а и по принцип съм такъв, че с жените комуникацията ми е малко неловка, когато имам определен интерес. Пък и българките в Германия, които срещам по бг партита, са 80% чалга кифли, а аз не се кефя на такава порода. От време на време срещам такива, които ме кефят, но става все по-рядко... човек като излезе от университетските среди и си променя социалната среда.... Та да мина към историята, която ме терзае... Всяка Коледа се прибирам в България и последното прибиране, точно през последната вечер се "сближих доста" с една приятелка. Няколко пъти сме се виждали преди, винаги ме е кефела, но онази вечер се целувахме доста страстно. На следващата сутрин рано трябваше да заминавам, и като се разделяхме реших да оставя нещата без продължение, защото тя е България, аз съм нейде си в чужбина. Сега, месец по-късно не може да спре да ме гложди това чувство не изпуснах ли нещо. Не и взех телефон, само фейсбук. Писах и няколко дни след това, че ако бях в България бих искал да се виждаме... От отговорите останах с впечатлението, че тя също го вижда като caught in the moment thing, пък (цитат: "живот и здраве април може и да се видим"). Един приятел обаче каза, че никога не я е виждал да се целува спонтанно с някой в бар. И сега ме глождят следните мисли:
1. Може ли да излезе нещо от такава връзка, ако се прибирам примерно един уикенд в месеца? Някой бил ли е в такава ситуация?
2. В предвид, че такава ситуация ми се случва за 2ри път (предната мацка според мен я отказа също това, че съм в Германия), вие бихте ли се прибрали в България за постоянно? Бихте ли сложили превез на социалната среда пред финансовото благополучие? (В предвид че съм в IT сферата няма да остана на улицата и в България)
3. Струва ли си да и повдигна въпроса, че заради нея съм склонен да се прибирам по-често, въпреки, че ще ми коства доста пари? По принцип така и не се научих да ги разбирам жените, и това, че още преди да имаме връзка правя такива работи може да я уплаши, ако тя не се чувства така. Другия вариант е да изчакам да се прибера през април, но дотогава се опасявам, че всичко между нас ще е изчезнало (от нейна страна, аз мисля че все още ще искам да продължим онази целувка).

Те това е... Ще се радвам да чуя свежи мнения и коментари, защото съм зациклил.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6e618516e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Според мен нищо още не си изпуснал, но се постарай да продължиш започнатото. Прибери се ненадейно, излезте някъде, говорете. И ако установиш, че тя изпитва същото към теб, действай.
След време, може да й предложиш да дойде с теб, у германско или ти да се върнеш в Бг, но това трябва да стане след като прекарате известно време заедно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4fff68ffdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това кото ти се е случило е страхотно. Остави на времето да покаже дали ще излезе нещо от тази връзка, не пресилвай нещата. Каза че й имаш фасе като пишете там попитай я за Skype и ако ти го даде можете там да пишете. Хем така може да се опознаете по добре и април като си ходиш да се видите:) А относно прибирането в Бг аз съм твърдо -НЕ. Жената която ще бъде до тебе и която те обича истински-би дошла със теб на край света -:))))

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9d4b3e590f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   По хронологичен ред:

1. Ако се прибираш по 1 път в месеца, нищо няма да излезне от такава връзка. Има една приказка - "далече от очите, далече от сърцето". Може да стане само, когато си идваш да си лягате по 1-2 пъти и това е. Ти ще намериш друга, тя друг.
2. Да, бих се прибрал в България, но все пак трябва да си прецениш рисковете, защото винаги има такива. Едно е one night stand, друго е продължителна връзла. Ами, ако имате несходство в характерите? Но определено аз бих рискувал.
3. Не си струва да повдигаш такъв въпрос. Жените са на принципа "или само мой, или не е за мен". Върни се към точка 1. Равносилно е.

Всичко ти го пиша от опит. Преди 10 години постъпих по същия начин, за което не съжелявам грам и никога няма да съжелявам.

Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 69e350126f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ех, вие, IT-тата:) От доста време с един твой колега по сфера и съдба (с момичетата - както в последствие разбрах) се харесахме. И той по същата схема ми задаваше подобни въпроси и планираше как да си подреди живота около мен на втора целувка време. За мен това беше мега странно, да не кажа мислех че е леко хахо. Но явно доста ми е бил симпатичен и ето сега няколко месеца по-късно нещата си вървят. Абе, не по най-гладкия начин, ама е хубаво. И така моят съвет е малко по-особен. Запитай се ти самия дали и защо си склонен така да преподредиш приоритетите си. Защото мацката наистина много ти харесва и има тръпка и привличане, или просто защото изглежда готина, удобна и навита? Защото на моменти от това поведение на моя приятел съм чувствала, че прави така понеже с мен му се е получило от раз. Че ако в оная вечер друго симпатично момиче се беше целувало с него, сега щеше да е същото към нея. А ние жените обичаме да си мислим, че сме специални. Гледай да не я оставиш все пак с впечатление, че си отчаян и че смяташ че с една целувка си я покорил и вече планираш годишнина :D Трябва да има малко игра на котка и мишка - пиши й някакви съобщения как ти се ще да бяхте на същото място в същата вечер и т. н. и така лека-полека:) Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 813e0261ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще ти кажа само едно, не съжалявай за взетите решения в живота си, дори да са били грешни, защото ние няма как да видим в бъдещето дали е грешно или не! Остави миналото и продължи напред!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b9cdc7ec77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Така - според мен големият ти проблем, от който трябва да се освободиш е: Много си отчаян, пич, ама много! Вземи се в ръце, мъж си, не някоя госпожичка!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d27e0a9741
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
за твое съжаление имаш голям проблем :( за да се виждате толкова рядко и да искаш да имате стабилна връзка е нужна солидна основа..
едно е да сте били 2-3 години заедно и тогава да заминеш,друго е да не я познаваш и вие вече да сте разделени от хиляди километри..
обмисли варианта да намериш реализация в България..човек с твоята квалификация и трудов стаж би трябвало да се реализира с прилична заплата и тук..хем ще можеш да бъдеш с момичето
или просто намери подходящ човек в Германия,ако не можеш трябва да обмислиш първото ми предложение :)
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 062120944e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Връзката ви, ако изобщо се стигне до такава е обречена, или поне при сегашните обстоятелства няма шанс. Вече ако се случи така, че се прибереш за постоянно в България (каквато опция си дал, значи сигурно не си далеч от такава мисъл), или тя да е готова да поеме риска на живота си, и да те последва в Германия е друг въпрос. Но този филм с вижданията по 1-2 пъти в месеца за един уикенд никоя жена не желае да го гледа.
Дори да започнете връзка при такива условия, много скоро ще се почувства самотна, ще ти каже, че има нужда от компания, топлина, човек до себе си и т.н. Много скоро след това и ще ти съобщи, че вече в живота й има друг, така че добре си помисли дали искаш изобщо да имаш връзка с нея, или просто се хващаш да това момиче като удавник за сламка, само защото в Германия не си намерил нищо подходящо.
Аз също живея в чужбина, и повярвай ми - напълно те разбирам. Искаш ли да имаш връзка с българка е почти невъзможно да намериш нещо по-свястно, затова и сигурно си се хванал за това момиче. Не съм сигурен, дали ако намериш някоя жена като за теб в Германия, където вече си устроен ще искаш да поддържаш отношения с другата, така че много добре си помисли самият ти какво искаш, и чак след това предприемай реални действия.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 017f0a1cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятелю,гледай си професионалната кариера,пък п...и после мнооооого.....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 695902e227
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Човек, ти трябва да си поне на на 26-27 год., а пък разсъждаваш малко странно за тая възраст. Разбирам, че нямаш много опит и това донякъде те оправдава. Най-големия проблем в тая историе, ми се стурува, че е страхът ти да бъдеш отхвърлен. Трябва да се примириш вече, че понякога не става точно както го предвиждаш, не си тийнейджър, та да се разболяваш, защото някой не ти отвръща на харесването. Абсолютно всичко е възможно, но ако ти го поискаш и другия също го поиска. Значи първо трябва да се разберете кой какво иска. Ако и допаадаш на девойката, то тя едва ли ще тръгне да те отхвърля само заради разстоянието. Но ако веднага и кажеш, че си готов да се връщаш в БГ, ще я натовариш с отговорнст към теб и може и да се стресне. Остви нещата просто да се случат, както е писано. Напиши и някой друг комплимент, попитай я дали и е харесала последната вечер, напиши нещо като "все си ми в главата от онази вечер", "да можех да прелетя до БГ да те нацелувам, както тогава". Защо не и да публикуваш на стената нещо романтично или просто весело, за да покажеш, че не те е страх и други хора да видят интереса ти? Не бъди натрапчив обаче, но и не се отказвай от първия път. Изчакай, ако започне да ти отвръща, ще завържете любов, дори на разстояние, а после и април ще дойде. За какво трябва от сега да мислиш дали ще се местиш. Ако се появят чувства между вас, решенията сами ще дойдат в правилния момент и ще стигнете до тях двамата заедно. Защо не и тя да дойде при теб? За какво ти е тая материална стабилност, ако нямаш за кого да се грижиш и с кого да правиш планове за бъдеще?
П.С. Нормално е девойчето да бъде по-сдържано към теб, все пак и ти цял месец си чакал докато разбереш, че целувката ти била в главата постоянно. Сигурно вече е помислила, че нямаш интерес към нея, защото хората не чакат по 1 месец за такива неща, затова сега и доказвай обратното.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 47eaa60131
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пич, щом си в IT сферата, трябва да си чувал за една програмка - "Скайп", дето можете да си приказвате до откат с девойката. Вземи и скайпа и пробвай да си поговорите. Много бързо ще ти стане ясно дали и тя иска "да продължите целувката". До април може вече да избирате халките :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d87f5bbae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По- добре виж какво би излезнало от тази работа, разбери момичето дали е на съсщата вълна като теб, дали въобще те иска и тогава мисли варианти да си идваш. Всъщност би било по- добре ти да я издърпаш там, предполагам ще сте по- добре. В България живот няма.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bba79d242a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   "По принцип така и не се научих да ги разбирам жените, и това, че още преди да имаме връзка правя такива работи може да я уплаши, ако тя не се чувства така." - знаеш си причината за неуспеха при жените и нищо не правиш да поправиш грешката си. Успял си в професията, но си неудачник в живота. Разбрал си, че само парите не са достатъчни. Дано това го разберат и многото млади българи, които си мислят, че парите са най важното нещо, което гарантира щастието. Нали си чувал, птичето на късмета един път каца на рамото ти, ти сам си го прогонил. Защо толкова смотано си постъпил, страстната целувка показва желание, момичето ти е казало ДА, а ти даже и телефонният й номер не си поискал, много тъпо. Изтървал си питомното, сега ходи да гониш дивото. Щом ти е на сърце, търси бърз начин да се видите, защото очи които не се виждат, се забравят. Като те е страх да се върнеш в България, защо не я вземеш в Германия?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3a9fee77a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пич, не си прави някакви планове от сега, просто се опитай да опознаеш момичето. Ако не направиш поне това никога няма да разбереш дали си изпуснал нещо или не. Може да е страхотна, може и за нищо да не става, но от няколко целувки няма как да знаеш. Говорете си поскайп, фейс или както там прецените за добре и се опознайте. Прибери се, когато си свободен в България и прекарайте известно време заедно. Ако си допаднете, защо да не се върнеш тук или пък тя да дойде при теб. Не съм живял в Германия, но за времето, в което съм бил там придобих представа какво представлява социалният им живот, за мен това е пълна трагедия. Ако имаш семейство и сте заедно е ОК, но да живееш сам там си е направо подвиг. Между другото подобна е ситуацията в почти цяла Западна Европа. Между другото аз съм в същото положение, като теб само, че си живея в България. Да, изкарвам доста добри пари, но време за социални контакти почти нямам. Напоследък се замислих защо е всичко това и дали изобщо си струва. Отговорът е не! Не мисля да остана още дълго на тази си работа, предпочитам да работя за по-малко пари, но да мога да си почина и да имам време за себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker