Гласувахте ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Гласувахте ли?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2556 пъти
Здравейте,

Адресирам темата към българите живеещи в чужбина:

- гласувате ли редовно на българските избори

- гласувахте ли на последните

- някои хора казват, че ако живеем в чужбина нямаме морално право да определяме политиците в България - какво мислите по този въпрос?


Аз лично досега винаги съм гласувал. За последните избори не намерих мотивация и не съм ходил в посолството.

А по трета точка от една страна може би критиците са прави, но от друга, това, че сме в чужбина не ни прави по-малко българи. Аз лично се интересувам от българия, най-малкото защото роднините ми са там. Още повече пък и в глобалния свят, днес работиш тук, утре там, така че общо взето сме си на няколко часа от вкъщи със самолет и можем да се приберем по всяко време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 190c0984e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   - гласувате ли редовно на българските избори

Аз цял живот гледах как роднините ми на маса големи думи, а в изборния ден все си намираха други занимания и си обещах, че ще гласувам на ВСИЧКИ избори, на които имам право. От тогава съм гласувала безброй пъти и в страната, и в чужбина, включително за местни избори в чужбина и на референдуми - не съм пропускала избор!

- гласувахте ли на последните
Разбира се. Налага ми се много да пътувам по работа и така се случи, че този път се паднах в Германия и ОГРОМНИ опашки имаше, хората чакаха 2 часа, за да гласуват

- някои хора казват, че ако живеем в чужбина нямаме морално право да определяме политиците в България - какво мислите по този въпрос?
Мисля, че става дума за завистливи хора, които още не са се осъзнали, че дори да работиш в България като мен, днешния свят е глобализиран и винаги може да ти се наложи да гласуваш в чужбина. Освен това нека кажат на Ботев, че е бил по-малко българин, защото той е учил в Одеса, живял е в изгнание през по-голямата част от живота си, което не само не го е направило по-малко българин, но и обратното - дал е живота си за страната ни.
Общо взето по мои наблюдения има два вида българи в чужбина - тези, на които не им дреме и никога няма да се върнат у нас, защото още вярват, че България им е виновна за живота, който водят и такива, които ИСКАТ да се приберат, на които ИМ ПУКА - те ходят и да гласуват, информират се и изчакват удобен момент да се приберат.

Не е проблемът в това да променяш конституцията и да лишаваш български граждани от право на глас, трябва за мен да се разгледа изобщо по-критично правото на българско гражданство. Ок, нека затворят секциите в чужбина, но това ще отреже само нормалните гласоподаватели от правото им на глас, ДПС ще си докара от близка Турция ордите.

Бихме могли подобно на развитата Германия да въведем например правилото, че нямаш право на двойно гражданство, ако второто не е от страна от ЕС и държавите с билатериални договори като САЩ да кажем, Израел, Русия можем да включим и т.н., така че Турция да не е в списъка и тези хора да трябва в определен срок да се откажат от едното си гражданство - турско или българско. Убедена съм, че 90% ще изберат турското си гражданство като горди турци.
Така немците са си решили проблема и макар, че имат милиони турци, нямат турска партия и 90% нямат право на глас!

Има решения, но да откъснеш българите съвсем от родината не е едно от тях! Трябва да намерим разумно решение само за турския вот.

Успех

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 478bf9c104
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторът: допуснал съм грешка и съм написал България с малка буква. От бързане/недоглеждане е. Да не се търси подтекст.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fad6fe2877
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Аз живея тук, но съм твърдо против българите в чужбина да гласуват! Те там си живеят хубавия живот, а пък избират кой да ни управлява тук. Просто не е честно!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7d012bec7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ, защото не виждам за кого едни и същи хора всеки път. Трябва да има коренна промяна, изцяло нови хора, например, които за завършили в чужбина и имат поне малко опит или директно да се поиска помощ от вън, но без връзкарски истории, а честни и съвестни хора, които си гледат работата, без да бъркат в кацата с меда.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 385fd4b6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Никакво гласуване в чужбина! Какви сте вие, че сте гласувате за български парламент? Вие живеете добре в чужбина, а ние тук се гърчим! И накрая вие, с цялото си нахалство, ще определяте кой да ни управляза?! Я, стига! Вие дадохте гласа си главно за турската партия и за ГЕРБ! За ГЕРБ, коятп разграби България! Да ви е честито новото правителство на ГЕРБ, сега България ще бъде досъсипана.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fdb0056bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2437d8fd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не. На миналите гласувах.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4f9b943d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Гласувах, разбира се! За мен е пълна бай ганьовщина това да не гласуваш, а "аргументите" са класа на класите - всички са маскари, аз като не гласувам ги наказвам, искам първо да изметем досегашните управляващи и т. н. - все едно се говори не с големи и зрели хора, а с деца тепърва навлизайки в пубертета...
Лошото е, че познавам десетки българи в страната, в която живея, а гласувахме само аз и най-близките ми роднини. Какво правиха другите ли? Ами, не знам - тяхна си работа, сигурно са имали по-важна работа от това, и да не гласуват си е тяхно право, разбира се. Само че, странно ми е защо после същите тези, когато седнат да гледат българската телевизия псуват наред управниците, и се възмущават, че видиш ли "турците ни превзеха"...
Интересно как от има-няма 20 партии, които се явиха на изборите никой не откри в някоя от тях партия, която да отразява неговия начин на мислене и виждане за развитие, та да пусне за нея гласа си? А ако наистина няма такава партия - ами, какво чакате - регистрирайте вашата си собствена партия! Има стотици партии в България, една повече или по-малко - на кой му пука? Защо негласуващите все чакат някой да ги "оправи", вместо сами да започнат да дърпат себе си извън блатото? Че после се и оплакват - на базата на какво? Щом чакаш някой да те "оправи", то обикновенно се случва, но в онзи другия смисъл, в който обикновено е нужна смазка, та да е сексът удобен.
Положението е такова, че само на избори народът може да изрази недоволството си, или пък да каже мнението си как иска да се развива държавата. След като обаче същия този народ не го използва, просто няма база, на която да стъпи, преди да започне да се оплаква, че всички са маскари, всички са корумпирани, управляват ни турци, всички са рожби на БКП и ДС и т. н.
Та в този ред на мисли, както е тръгнало, в обозримо бъдеще корпоративния вот, гласуващите под строй и купените гласове ще управляват България, а тогава да ги видим негласуващите колко доволни ще бъдат, след като така ще "накажат" зверски политиците. Е, ще накажат и целокупния български народ, и себе си включително, но на кой му пука дали той самият е добре, след като далеч по-важно е на комшията да му е зле?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3ee7d816fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На тези, които си мислят, че е много лесно навън да заповядат. За едно сте прави. Живеем си живота да. Лятото с пълно джобче е много добре, но на каква цена ние си знаем.Не се оплскваме де. Всеки сам си избира пътя. На никой обаче не му е лесно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bb7c5bb4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 3 и номер 5 - изказванията ви са много крайни и бих казал несправедливи. Според номер 5 българите в чужбина дали гласа си основно за ДПС и ГЕРБ - аз лично не съм гласувал за ГЕРБ, но те са първа сила и в България, така че не виждам с какво толкова вотът в чужбина им е помогнал, и да се забрани гласуване извън България те пак щяха да са първа сила. А за ДПС - много добре знаете, че тях ги избират хора, голяма част от които изобщо не говорят български и дори не могат да си попълнят заявленията, това е съвсем отделен случай, те си имат твърд електорат, който не би и помислил да гласува за друга партия.
Твърдението колко добре си живеели българите в чужбина е доста пресилено - има такива с висок стандарт на живот, има и такива, които едва оцеляват, на всеки ситуацията е различна, затова не мога да се съглася с внушенията, които правите.
В чужбина има българи, които са готови да пътуват стотици километри до най-близката избирателна секция, защото им пука за България, докато много българи в България не пожелават да отделят и половин час от неделния ден, за да отидат до секциите, и вие искате да отнемете на първите правото да гласуват?

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 720233c328
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   имаше статия за българин - работещ в Япония , в корабостроенето
Пропътувал 1000 км , за да гласува в Токио

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 13fd868cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 3, не си мисли, че животът в чужбина е песен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 13fd868cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   И защо решихте, че българите в чужбина живеят като царе, бе? До Номер 3 и Номер 5, там само като чуят че си българин и те гледат като трето качество човек, не живеят в палат, а в палатка и са сами, далече от родината. Ако обичате не се излазвайте неподготвени!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 35e22675aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Винаги гласувам, и октомври 2014 също. Едно изключение имаше, когато бях бременна и не можех да стоя час и половина - два на крак.

Имам едно условие да ми се забрани да гласувам. Нямам нищо против да ми отнемат това право. В замяна искам само да се упрости процедурата по освобождаване от бг-гражданство. Особено за хора, които вече имат и друго. Влачат се с години, разправии с документи и такса от 500 лв. Като стане с едно заявление, копие от другия паспорт и до 50 лв. - взимайте си правата и не ми искайте и на мен нищо!!!

Но докато България може да предявява претенции към мен като към неин гражданин - да, ще определям кой да го прави.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 51d3f146fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   №3 Всички не живеят като най-големите богаташи с приятели, а напротив - шанса им да намерят някой за ракийка, салатка и разговори е минимален, докато в България лесно може да си намериш нещата, който тук в чужбина липсват. Не ми хвалете толкова чужбина, защото има позитивни страни, но има и негативни, който до някаква степен са по силни от желанието за пари.
**Съни Дей**

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d94774339d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Да гласувах.Живея в Англия.До сега пътувахме 300км в двете посоки,за да отидем до най-близката секция(Манчестър),защото в цялата страна имаше само 4-5 секции .
Но тази година са отворили 44 секции за страната и най-близката ни беше 120км. в двете посоки(Нотингам).....Не гласувам за ГЕРБ или ДПС,а за по-малка националистическа партия.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: da7420f860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз лично досега винаги съм гласувал. За последните избори не намерих мотивация и не съм ходил в посолството

Ето заради такива като теб ДПС има 17% въпреки, че тази година имат събрани с 30000 гласа по-малко отколкото през 2009г когато имаха 8%

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: da7420f860
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   На номер 5 искам да му кажа, че е промит мозък и искам да го питам как ГЕРБ разграби България за 3,5 години когато през останалото време от 1990година до сега държавата се управляваше от коалиции на комунисти с ДПС?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a7c1a7623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не ми се ходеше, но имам будна съвест и се прежалих -)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ac865d7197
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Глaсувaнето е прaвa но всеки бългaрин, незaвисимо дaли се нaмирa в собственaтa си стрaнa или извън нея. Когaто си нaпример в Итaлия, a имa избори в Бългaрия, зaщо дa инямaш прaво дa глaсувaш? Тa ти си бългaрин и имaш всички прaвa кaто бългaрски грaждaнин, незaвисимо къде се нaмирaш и по всяко време можеш дa се върнеш в СОБСТВЕНAТA СИ СТРAНA.
Колкото по- мaлко хорa глaсувaт, толковa им е по лесно нa политиците дa си купят местaтa в пaрлaментa, зaтовa смятaм, вче щом имaме прaво дa избирaме, некa всички изберем, не 30-40% от бългaрските грaндaни, другите 60-70% къде сa, може дa не се интересувaт от политикa, но със сигурност усещaт влиянието нa политикaтa върху своя живот. По този нaчин позволявaме политиците дa си режисирaт сценaрии, в който ние никъде не фигурирaме, aизборите сa сaмо еднa формaлност. Некa се обединим и глaсувaме всички, зaщото сaмо тaкa може дa променим нещо. Товa е нaше прaво и нaш дълг.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 58357fc0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Да, гласувах! До към 16 часа не бях решила, но после видях статия за това как хора, определящи се като турци, не говорещи езика ни масово гласуват за ДПС и са превозвани под строй с десетки автобуси безплатно. За това си хванах чантата и отидах да гласувам срещу ДПС!!! Номер 5 можеш да ни благодариш, че такива като мен и други по-горе са отишли да си пуснат гласа за България и българското, вместо да злобееш. Ако ние не бяхме гласували ДПС сега щяха да са на второ място, което е под всякаква критика. Аз лично бих си дала правото да гласувам с удоволствие ако се вкара закон да не се гласува от хора, живеещи в чужбина, в това число и в Турция. Писна ми алчни, некадърни и прости хора да ни управляват, които дори не се самоопределят себе си като българи по сърце и които вкъщи не говорят на Български език. И ми е писнало от хора от малцинствата, които едно изречение не им се разбира, а са първи за гласуване. Също съм ЗА вкарването на закон да имаш завършено Средно образование в България, за да гласуваш, но това не е изгодно явно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 571f1e9447
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22, това с образованието ми е малко смешно.. Хората с висше тогава два гласа ли да имат? А с две висши? А с едно висше и докторска степен?

Точно "среднистите" не гласуват, явно няма критична маса на ангажирано население. Да ги управляват тогава неграмотните.

Да не гласуваш също е избор! Избор, неграмотните да те управляват. В полза на идиокрацията.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 58357fc0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Какво му е смешното? Ти искаш ли да ти изберат управляващите хора, които са с ментален капацитет на маймуна? Или такива, които не могат да пишат и четат? Колкото по-необразован си, толкова си по-лесен за манипулиране. Отиват дават им две кебабчета, кават им ние ще ви оправим и те са лесни. Питат ги за кой ще гласувате? За ДПС-то! Що за тях? Ами така казаха... за ДПС-то. Ей такива ли искаш да ти избират наравно с теб? То се иска малко акъл, за да имаш мнение относно политически въпроси. Те не знаят президента на България кой е и коя година е основана Бълария, ще ми гласуват и избират парламент и власт... Хич не е смешно, трагично е! Ами то по тая логика дайте да гласуват и на децата. Те са по-информирани за България и знаят повече Български език от някои от малцинствата с завършен 2ри клас!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker