Самовнушението. Леко притеснен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самовнушението. Леко притеснен.
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1360 пъти
Здрасти хора искам да ви пиша за това разбрах за тези хора които си внушават че имат рак така наречената хипохондрия. Та аз нямам нищо и знам че съм здрав а тези хора наистина си вярвали че имат и мен малко ме притесни един коментар по подобна тема че така можело да предизвикат съдбата и наистина да се разболеят. А аз въпреки че съм поразпитал за това и хора са ми казвали че тези хора с хипохондрия наистина вярват че имат рак и пак нищо не си докарват само внушението;а ти които си знаеш че си здрав и само дето да си го помисляш от време навреме няма за какво да се притесняваш. Аз въпреки това исках и тук да пиша за това да се успокоя нацяло. А само да добавя и че знам че тези хора с хипохондрия за да я имат са преживели нещо я смърт на близък човек на живо;други нещо от цигарите се притесняват дето пушат;а аз нито пуша нито пия нито нещо такова сам преживял и си знам че съм здрав само от това съм малко несигорен ако го мисля само от време навреме да не ми се получи наистина. Ще съм благодарен много да се успокоя нацяло. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 482ad3235a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Шансът да си докараш определена болест просто защото си мислиш, че я имаш е също толкова голям колкото да развиеш суперсили понеже си втълпяваш, че ги имаш. Аз от малък си мисля, че един ден ще мога да виждам в тъмното като котка, но уви винаги пропускам тоалетната чиния, когато се облекчавам без да светна лампата, и това изглежда няма да се промени. Ти сам си направи изводите :D С такова мислене най-много да си докараш стрес, ама то и това хич не е хубаво :D

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 06ae5bda0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рака/тумора/ се получава при нарушение на ДНК веригата в организма. Тогава започва нарастване на броя на увредените клетки, които нормално се убиват/контролират/ от имунната ни система. Ежедневно във всеки организъм се образуват такива клетки, но при добре функционираща имунна система, всичко е в равновесие. При стресови състояния, вредна околна среда за живеене, плюс отровена с химикали храна, става претоварване на имунната ни система, и тя загубва контрол върху деленето на клетките и тяхното селектиране. Тогава се появяват огнища в организма, които надделяват, и погубват живота ни. Самовнушението може да бъде крайно полезно, до жизненоспасяващо/има случаи, хора отписани от медицината като безнадежно болни, чрез силна вътрешна вяра да оживяват/, но има и случаи, хора с лабилна психика/каквито са хипохондриците/, чрез самовнушение да изпадат в стресови състояния/без да имат причина за безспокойство/. А поставиш ли тялото си в стрес, ти рушиш имунната си система, а това води до потенциална опасност за целият организъм. Затова масово се препоръчва закаляването, то стимулира имунитета, който е наш защитен страж. Автора има нужда от закаляване, защото се усеща нотка на хипохондрия, иначе не би пуснал подобна тема.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d440bf24bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1 прави много добър коментар. Това с предизвикването на съдбата е като опит да избиеш един вид страх (хипохондрията) с друг вид страх (че наистина съдбата ще ти докара тази болест). Това са глупости. Ако има едно нещо, което със сигурност никой на този свят не знае, то е кога ще умре. Има някои фактори, които могат да повлияят (например прекаленото пушене може да доведе до рак на белия дроб, прекаленото пиене - цироза на черния дроб и тнт. ), но като цяло няма абсолютно никаква гаранция за нищо по отношение на смъртта.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker