Канада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канада
преди: 9 години, 24 дни, прочетена 2322 пъти
Здравейте, момче на 17 съм, но се интересувам от възможности за по-нататъшно развитие в Канада още от сега. Аз уча в езиково училище, другата година ще се пробвам на сертификат по английски, а по-другата по немски. Мечтател съм, мисля нестандартно и не отскоро много информация се старая да събирам за възможностите за образование, работа и като цяло живот в Канада. Защо Канада ли? Ами като за начало тази страна е много далеч от България (във всеки смисъл на думата), а аз точно това търся - в Европа българите не живеят добре според мен заради стереотипи и предубеждения, които са ни наложени поради наличието на огромен брой население от нашата държава из другите европейски, пък и повечето българи са в страни като Германия, примерно, заради доходи, а не за устройство и живот. Друго нещо са хората там - всеки е чувал за канадският стереотип, че са много общителни и космополитни (поне повечето), точно това, което търся у хората. Също важни са например безплатното здравеопазване (с изключение на стоматологията, доколкото знам), работата и заплащането (добро, доколкото знам), устройството на градовете им също много ми харесва, за разлика от нашите градове. И така за образованието за съжаленмие нищо не знам и точно това търся тук - мнения, съвети и информация. Коментирайте всичко, което знаете за страната, ако съм сбъркал за нещо ме поправяйте, благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 23 дни
hash: edee47800c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурен ли си, че климатът ще ти хареса? Как би се чувствал, ако 360 дни в година е мрачно, студено, навъсено, ветровите, облачно или дъждовно? И трябва да си забит нон-стоп или в квартирата или в офиса. Аз лично бих избрал Австралия (има всичко, което има и в Канада, но с разликата, че климатът е мнооооого по-приятен и пак е далеч от Европа), но това е друга тема. Имам познат в Канада и беше на косъм да се върне заради калпавия им климат, обаче го спря това, че има малко дете и иска добро бъдеще за него.

За Канада можеш да разгледаш в сайта на посолството. Мисля, че най-близкото е в Букурещ, както и в сайта на министерството им, отговорно за имиграцията.

Аз лично нямам много инфо за Канада, но съм чувал, че за англоговорящите щати е доста трудно да се замине. Затова повечето учат френски и заминават за Квебек (единствения френскоговорящ) и след време евнтуално се прехвърлят в друг щат.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 95417577f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От 4 години вече живея и работя във Ванкувър като психолог. Не мога да ти кажа много за образованието тук, мило момче. Пристигнах на 29-години, знаех английски език, а бях завършила вече психология в България и веднага успях да си направя кабинет в местна клиника. Не си сгрешил като си се насочил на тук. Хората наистина са много мили, общителни и широко скроени. Знам, че образованието е наистина на ниво, но си нямам ни най-малка представа за цените и университетските такси. Съветвам те да не се отказваш от мечтата си и да дойдеш тук, защото, повярвай ми - ще останеш доволен. Самият начин на живот е -прекрасен, модерен, изчистен от простотията, което се разрасна почти навсякъде. Заплащането също е много добре.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 7d56af1cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Позитивното мислене не винаги води до добри резултати. Оптимистите са просто лошо информирани хора. Готви се за най-лошото, за да не изпаднеш в разочарование.
Канада е най-доброто място за емиграция днес. Причините са много, но като че ли възможността да можеш да кацнеш с готови законни документи за пребиваване и работа са най-привлекателни. За целта обаче трябва много подготовка. Завършено образование, задължителен английски език с високи резултати, приравнена по стандартите диплома и някакъв стаж по специалността са все от полза.
След което започва процедурата по кандидатстване, която е дълга, сложна и скъпа, там може би е добре да се потърси помощ от други хора.
Канада е доста космополитна страна и затова тук има възможности за реализация. Бъдещето е по-добро, отколкото на САЩ например, защото има много ресурси, огромно количество питейна вода и огромни китайски инвестиции. Канадците лицемерни, но като цяло са доброжелателни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: f15a6fc381
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво, че мислиш толкова трезво. Изненадан съм, че толкова млад човек осъзнава, че в Европа няма смисъл да се емигрира, а огромен брой наши сънародници на по-сериозна възраст не могат да го разберат. За съжаление не мога да ти помогна, но с това си мислене и ако си позитивен, ще успееш навсякъде, България, Канада или където и да било. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 7d56af1cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ориентирай се към здравната сфера. Там почти всичко се плаща от държавата и съответно работата е гарантирана. Обаче всички здравни професии са лицензирани и това налага приравняване на диплома. Не е невъзможно, но както навсякъде субективния фактор играе роля.
Иначе времето не е толкова лошо и имаш избор между западната част ( Ванкувър) където е по-топло (но много вали дъжд и е мрачно), средната част (студено, ветровито) и Онтарио ( на нивото на Букурещ- доста поносимо). Голяма част от българите живеят в Торонто, но това не е причина да се стремиш натам. Гледай перспективата, а не общността.

 
  ...


...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 7a3e124d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора: Благодаря на всички за мненията и информацията, които ми предоставихте. Ако имате още, с радост ще прочета още по въпроса :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: 9cfb36b8e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ще учиш втори език, да е фрнски, ще увеличи възможностите ти, тъй като голяма част от Канада е френскоговоряща. За държавните програми за емиграция питат за ниво на френски и това то дава повече точки (документите за кандидатстане са на точкова система).
Почни да разучаваш възмовности за университет, по-лесно ще е отколкото другите опции. Но е скъпо, много скъпо, но ако учиш здраво още от университета ще ти предложат работа, след това ще си изплатиш заемите за 2-3 години без много да се мъчиш.
Търси универитети и официалния сайт за емиграция в Канада.

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 7d56af1cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласен съм с номер 7 за езика, но да учиш университет като чужд гражданин струва около 15-20 хиляди на година- това е доста по-скъпо от имиграционния процес. Такива пари не могат да се изкарат ако учиш по цял ден.
С френски език може да кандидатстваш за емиграция в Квебек. Процедурата там е по-бърза, но това обаче те задължава да останеш там няколко години. Тази провинция се нарежда сред изоставащите по намиране на работа и заплащане.
Онтарио, Алберта и Британска Колумбия (в този ред) си остават най-добрите възможности.
Учи английски и гледай да имаш някакво универсално образование (не може да очакваш да се реализираш с право от БГ например).
Ще ти трябват около 15 хиляди долара за да минеш през процесите и да кацнеш в Канада. Мисли му отсега.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fff1aa60bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най- после да се намери човек, който да не иска да ходи само в европейска страна. Защото клокото и да се правят опити за обеднинение, все пак тука държавите са национални и не гледат с добро ок на чужденците. Лошото сега обаче, че към Канада емигрират предимно, азиатци, африканци и латиноамериканци. Така наречение видими малцинства могат да станат мнозинство. Голяма част от европейския облик ще се изгуби, а това ще провлиае и на манталитета и културата... За това по - добре избери Австралия. Там гореизброените емигрират и по - малко, а освен това непрекъснато се заселват и много англичани, защото им харества, повече от Англия. Така, че тя няма толкова да си промени облика си. За Нова зеландия се отнася същото, но там има по - малко възможности за развитие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker