Работа в Катар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Катар
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 3123 пъти
Здравейте,
С голяма вероятност скоро ми предстои да замина да работя в Катар за няколко месеца. Но нещата стават някак си набързо, не добре организирани и няма кой да ме ориентира в обстановката и нравите. Четох малко за Катар и доколкото разбирам е сравнително цивилизована страна, не е да речем като Саудитска Арабия или Иран. Но все пак в Арабския свят нравите са доста консервативни. Има ли някакви особени правила, за които човек не би предположил? Извънбрачният секс престъпление ли е там? Могат ли да ме арестуват за любовна връзка? Не бих посмял да загледам местно момиче, но ако е европейка или азиатка?
Друг върпос - дали следят интернет трафика? Могат ли да ми направят проблем при теглене на торенти? Или за нещо, което съм казал по чата? За наличие на нелегален софтуер или порно на компютъра? Онлайн хазартът забранен ли е? Ако залагам през VPN има ли риск да ме хванат? Споделете и всякакви други особености, свързани с местните нрави.
Как стои въпросът с квартирите? Като тук се свързвам с агенция за недвижими имоти и те ми търсят? И горе долу каква сума трябва на човек месечно за живот - наем, сметки, храна?
Места, които човек трябва да посети и интересни атракции? Много обичам музеи, исторически паметници.
Нещата станаха внезапно и се навих най-вече заради приключението. Дори не мисля толкова за парите, надявам се най-вече да стигнат за нормален живот на място. Вече ако успея да спестя някой лев, бонус е.
Знам, че на някои от въпросите е трудно да се отговори, но нека ако някой е бил в тази страна, да сподели. Всякакви съвети и информация ще са ми полезни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 402c45d617
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, тези въпроси ги задай на ръководителя си на място. Аз познавам само семейство от мъж и жена - мъжът е инженер в петролни компании и живяха там 1-2 г.. Познавам съпругата му - беше очарована. За европейци няма проблеми да си живееш както искаш, но това беше отдавна и не знам как е за правилата онлайн.
Няма исторически и други забележителности - интересни са джамиите, но като видиш 1-2 ще ти омръзне. Нищо ...работа и вкъщи. Архитектурата би следвало да е интересна, храната ще ти еинтересна и такива неща. Аз познавам само свръх образовани хора, живяли и в подобни държави, които не са ми говорили за битови разходи, но предполагам, че ще е скъпо заради стандарта на живот там
Аз на твое място не бих се занимавала нито с хазарт, нито с извънбрачен секс, а второто и няма с кого - местна жена не закачай, ще имаш големи проблеми, не се занимавай с дроги и не консумирай алкохол, макар че алкохолът е позволен за чужденци. Като цяло поне няма да те обезглавят при някакви неща, а ще те екстрадират просто. Ако ще правиш секс с българка или друга чужденка, гледай да не е мюсюлманка и гледай да ползваш кондоми, но по-добре не прави или вземи жена си с теб.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 15cb9f8cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чужденците в катар стават роби на работодателя си.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 365ad4974e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей, ако все още не си заминал, може би отговорът ми ще ти бъде полезен. На колко години си и каква работа ти предлагат? Също е важно за каква компания заминаваш. Ако е малка или БГ има голяма вероярност да имаш проблеми. Ако е местна фирма - всичко ще ти е ок. Квартирите са ужасно скъпи, но работодателят е длъжен да ти осигури или да ти даде пари за такава извън заплатата (ако си сам, вероятно ще живееш със съквартирант, приготви си поне 1000лв. месечно без вода и ток). Баровете са кът, интимни връзки на публични места - табу, забавления почти нула. Но е много спокойно, без престъпност, печелят се добри пари, има не лоши места на които да се "шляеш", страхотни паркове и климатизирани алеи на открито. Ако си с добра работа и добри приходи вечеря в Хилтон, Шератон, уикенд в Дубаи Сейнт Реджис не е нищо особено, просто ежедневие.... Спортът е високо ценен тук, също добрите обноски незаивисмо от каква националност си. По закон, работодателят ти трябва да ти дава заплата, осигури квартира (или даде пари), осигури транспорт от и до работа (или да ти даде пари), 30 дни платен годишен отпуск, веднъж годишно самолетните билети до дома ти и обратно до Доха. Ако фирмата е добра ще имаш и други бонуси - аз имам медицинска застраховка, плащат ми и личния мобилен телефон сметка до 100лв. месечно.
Относно коментар 2: тук съм от повече от две години - не се чуствам роб. Ако визираш двойния визов режим - работодателят ми никога не ми е отказвал изходна виза, а ползвам поне 4-5 годишно за почивки. Същото е като в БГ- има добри Работодатели и лоши Работодатели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker