Как да науча Немски . Спешно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да науча Немски . Спешно
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3543 пъти
Здравейте мили хора често чета статиите в сайта, давам и получавам страхотни съвети надявам се и сега да получа малко помощ.
Бихте ли ми препоръчали някой български или някой немски сайт за изучаване на немския онлайн безплатно. От месец живея и работя в германия и езика ми е доста нужен но за жалост и дума не знам много ще съм ви благодарна яко можете да ми помогнете.

натали 89

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8b34d26d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   http://www.dw.com/bg/да-учим-немски/s-2650

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 82d1ef1b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има приложения за смартфон от сорт на „ Научи немски".

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d818243306
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей!

Идеални за започване са безплатните интерактивни онлайн курсове на Дойче Веле:
http://www.dw.com/en/learn-german/s-2469

Прекрасно са разработени и с различни нива на трудност за начинаещи - започни от А1 :)
Има доста по-голяма полза от тях, отколкото от платените онлайн курсове на Кабината...

Също има разни безплатни апликации за телефон, които помагат за разширяване на речниковия запас на немски на начално ниво - някой стават, някой не. Качваш и тестваш - все ще е от полза.

Веднага щом работата ти позволи се запиши на интеграционен курс - като българка, ти поемат близо 2/3 от цената на курса - разработен е специално за чужденци като теб и много ефективен. Разбира се, там усвояваш езика на елементарно ниво, но курса е с практическа насоченост, така че да можеш да се оправяш сама по магазините, в банката, при лекар и по институциите или при търсене на работа, ако нещо се наложи.

Също телевизия и радио само на немски, даже да не разбираш, нека звучи постоянно, ще свикнеш и все по нещо ще остава. Използвай всяка възможност да говориш езика и сама търси контакти с немскоговорящи. Не прави грешката да общуваш само с познатите ти българи на български, защото така ще забавиш прогреса с години...

Успех и питай ако има нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c00a90ee12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първото нещо и най-лесното, както казваше моята учителка, е да се научиш да четеш на немски. Правилата за четене са достъпни, има ги в гугъл - просто ги намери. Второто е да научиш около 1000 основни думи от основните тематични дяла, с важните представки(! ). След това започни с граматиката, която също можеш да намериш в гугъл. Общо взето става с последователно изкачване на стъпалата. И не се страхувай да говориш, имаш уникалния шанс да общуваш с носителите на езика. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7c6438032b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е добре бе - как е възможно са отидеш в Германия или Австрия с намерение да работиш и да не знаеш езика поне на ниво B1? Представям си и какво работиш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 878d98d3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Italki.com

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bdb8e6dbab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   То ако така ставаше хората нямаше да учат по 10 години език, а щяха да разцъкат за по месец-два в Интернет и да станат експерти в областта! :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d09ee308ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   хвани си гадже от местните

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b0cda02366
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Благодаря мн на всички за помоща. И до номер 5 забелязах твоя хаплив коментар и ще одговоря на въпроса ти работя в цех за колбаси, работата ми е да ги опаковам, няма срамна работа. Все от някъде трябва да се почне, даже съм щастлива че без език имам добре платена работа.
Благодаря отново на всички за помощта

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: aff1fd1fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям номер 7. Немски поне на В1 трябва да знаеш, а после може самостоятелно да се подобряваш. Просто запиши курс. Има много евтини във VHS (Volkshochschule) - до 300 евро са и хубавото е, че са за 2, 5 месеца, защото е или веднъж или два пъти в седмицата в подходящо за работещи хора време. Друга алтернатива не виждам. В бюрото по труда не финансират вече курсове на българите, защото си имат нови гости. БЪРЗАЙ с търсенето на курс, защото тези 1, 2 милиона „сирийци“ като тръгне държавата да им резервира курсове ще заеме абсолютно всички места, включително в скъпите курсове.
Аз някога отидох в Германия с ниво на езика C1 и пак срещнах поне за 1-2 месеца проблеми в общуването.
Трябва вие да сте много смели, за да ходите да живеете в страна, чиито език не владеете поне минимално. Аз в такава държава дори като турист не се чувствам добре, чудя се на акъла на хора като вас - страшно сте зависими от работодатели, от други българи, от хазяи дори - сменяте една мизерия с друга, по-лоша, защото освен материална е и социална. Вие сте в Германия нежелани, асоциални хора освен, че сте бедни хора. В България сте само бедни, но поне сте част от обществото и живота навън.

П.П. Добре платена работа ...в цех за колбаси? Та вие там сте на минималната или под нея! Средната нетна работна заплата в Германия е 2500 евро, а бруто над 3000 евро. Вие там сте бедните и асоциалните - ще ви използват известно време на смешни пари. За сравнение - един германец дори ниско квалифицирана работа не почва под 15 евро на час, а най-нормалните майстори взимат 45 евро на час БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ и диплома. Сравни се ти с тях и виж къде си в обществото - под теб са само новите бежанци, но те твоята работа не биха я докоснали, защото им е гнусна (свинско) и унизителна. Моя близка работи в такъв цех за пакетиране на пилета при 6 гр. температура - след като забременя ѝ забраниха да работи заради възможните зарази, а сега е в България със смешно майчинство и едвам преживява - сама е изчислила, че у нас ѝ трябват...450 лв. месечно, за да живее като в чужбина, защото не плаща наем и така нататък. И още - ти в твоя цех черни или араби няма да видиш. При моята позната са пробвали с черни и издържали 1 месец :) Събуди се - това ли искаш да правиш цял живот?

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: acbbfbb886
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке, не обръщай внимание на критиката. Само ти си знаеш откъде си тръгнала и през какво си минала, никой няма право да ти натрапва своята представа за живота, който трябва да водиш. Решението вече си го взела, така че в момента можеш единствено да направиш най-доброто от ситуацията, в която се намираш.

Хубаво е, че имаш осигурена работа, подслон, а ако си на редовен договор /предполагам не работиш нелегално/, то имаш и социални и здравни осигуровки - тоест имаш за момента достатъчно сигурност и спокойствие, за да можеш да се поогледаш, да начертаеш някакви планове за бъдещето и да видиш, как да ги реализираш.
Езика, както сама си забелязала ти е най-важен. Недей да отлагаш - той ти е гаранция, че ако нещо стане с работата ти ще можеш бързо да намериш друга работа, пък макар и неквалифицирана. Наистина проучи за езиков курс, в района където се намираш и се запиши по-отрано /най-вероятно за някой вечерен/, защото се чака дълго, а сега както са ти казали и по-долу бежанците са с предимство. След като завършиш първото ниво, запиши се на следващото и така докъдето можеш. Важно е да не се отказваш по средата и да не спираш системно да учиш езика през първите години.

Понататък, когато езика спре да е проблем, ще видиш, че пред теб има и много други възможности - различни аусбилдунги /това са платени обучения/ или пък имаш възможност направо направо да следваш и да се квалифицираш професионално в Германия. По време на следването си имаш право и на Bafög стипендия и на различни студентски заеми, а и получаваш достъп до безплатни езикови курсове към университетите.

След първата години ще можеш и успоредно със следването да работиш нещо на половин ден - тук почти всички го правят. Ако ще учиш, бих те посъветвала да се насочиш към така наречените Фаххохшуле - Университети за приложни науки, защото те са практически ориентирани, учи се в малки групи и по време на следването си имаш интегриран в програмата стаж - тоест завършваш квалифицирана и вече с практически опит и можеш директно да се реализираш на пазара на труда, но вече при много по-добри условия.
Това обаче сама ще можеш да проучиш понататък. Засега сме на стъпка 1 - овладяването на езика :)

http://www. bamf. de/SiteGlobals/Functions/WebGIS/EN/WebGIS_Integrationskursort. html? nn=1451894

Задай в търсачката по-горе адреса си, за да видиш, къде най-близо до теб се организират подобни курсове и не отлагай, защото най-вероятно ще се наложи да чакаш с месеци след като се запишеш - направи го сега!

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e89a2bc6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, Ето това най-много мразя в българите, всичко което си написал/а :) Човека пита, как да научи немски, а не иска съвети, дали трябваше да го е научил и какво да работи!!! Такива сте комплексари и за това не ви харесват чужденците в другите държави!! Всеки българин се мисли за повече от другия, а всъщност всички сте един дол дренки. ;) Аз живея в Скандинавска държава, където е пълно с немци и всички искат да живеят тук, а когато ги питам имате ли приятели българи, те ми казват "има много в моя курс, но не ги познавам"!!! Смятай дали проблема е в езика или в снобското комплексарско държание на българина в чужбина, който е готов да целува задници на местните, да им учи езика, но въппреки това пак е отхвърлен, защото хората усещат фалшивите и злобни хора.. ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: eefd4ba3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз не мога да се начудя как може човек да отиде в държава без да говори местния език поне на някакво начално ниво. Това е самоубийство. Авторе, по-добре се преориентирай на някъде. Ако знаеш английски UK например, но Германия в твоя случай е загубена кауза. Немския е много сложен език, който се учи с години и то не за 2-3. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 742e849fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Нямам нищо ново което да добавя спрямо другите освен да предложа да гледаш любимите си филми на немски. Това което казват е това което правят а и като имаш идея за какво става въпрос във филмът, защото си го гледала на български или с бг субтитри, разбираш какво се случва. Запомни думите които се използват най много и започни да ги упражняваш със съседи и приятели които НЕ ГОВОРЯТ НЕМСКИ, НО ЗНАЯТ ЧЕ ТИ НЕ ЗНАЕШ НЕМСКИ. Изведи ги на кафе и се оптитай да ползваш думите които си научила от филма.

Късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9bcdb92c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Коментара на номер 10 ме ядоса. Да, няма грешка-яд е точната емоция, която изпитах, докато четях този коментар!

1. Относно твърдението, че "трябва" да знаеш поне Б1, преди да заживееш в друга държава, не съм съгласна. Има посреднически фирми, които осигуряват работа в чужбина без дори да искат стаж в професията, или определено ниво на владеене на езика. Друг е въпроса каква е работата, добре ли е заплатена, какви са условията за живеене и така нататък. Всеки човек решава дали предложеното го устройва

2. След като очевидно не сте запознат/а с курсовете, цените, местата и критериите за записване защо коментирате??

3. Сирийците не са тук за интеграционни курсове, а да цоцкат държавата. Асилбевербърите са на същия принцип-живеят си на Харц 4 с години!

4. От коментара останах с впечетлението, че ако отидете на екскурзия в Тайланд, бихте научили тайландски само и само да се чувствате добре в качеството си на турист?

5. След като в България стана трудно да си намериш работа, с чиято заплата да можеш да изхранваш семейството си, много хора решиха да си "пробват късмета" в чужбина. И тези хора не се притесняват, че ще са зависими от някой друг, или че ще берат ягоди по 13 часа на ден, или че ще спят по 6 човека в стая... За тях е важно семейството им да не гладува на свещи. Буквално.

6. Средната нетна заплата в Германия е 2500? Божеееее...
Обяснявам- Заплащането в различните браншове е различно, в различните области също. Тоест ако Гошо работи в МакДонадс/Баден Вюртемберг и взима нето 1300 евро, то Пешо може да работи също в МакДоналдс, но в Саксония, и да получава 1100 евро. Същото важи за всяка друга сфера, бранш, провинция.

7. Ако жената е родом от някой малък град, където е работила по 12 часа за 350 лв. на месец, а тук взима 1200 евро (например), в левове това са си 2, 400 почти-което си е добре платена работа. Факт.

Мизерията в България изкара много хора навън, в търсене на по-добра перспектива. За някой от тях, ниско заплатена работа тук е по-добрия вариант.
Кой/я сте вие за да слагате етикети и да подхождате с целия този сарказъм и скептицизъм към непознатата жена от интернет, която търси съвет, а може би и малко подкрепа и укуражителни думи? Призовавам онези от вас, които са в сайта за да се заяждат и да пръскат злоба, да не пишат жлъчните си коментари най-добре. Ограничавайте се само с четене.

По темата, аз самата дойдох в Германия с минимални езикови знания, и са страната не знаех кой знае колко, а сега като се замисля и обичаите ми бяха мъгла... Но с време и желание всичко се постига. Интеграционните курсове са най-добрия вариант за научаване на езика, но ако нямаш време можеш да си купиш разговорник, който би ти бил много полезен. Направи всичко възможно да контактуваш с Германци, слушай и попивай всяка дума и произношение от тяхната уста. Немска телевизия и четиво също е подходящ вариант. Дори и да не знаеш какво означава, чети. Четенето на немски много помага!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 073c64e5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 15, Браво!!! Аман от българи "многознайковци", на чужд гръб и 100 тояги са малко! Вместо да се укоражаваме един друг, само гледаме как да се изядем! Да запитам номер 10, дали ако неговото/нейното семейство гладува и буквално няма какво да сложат на масата, живят в малко градче в България, няма да тръгне към чужбина за колкото и пари да са, само и само да може да прати малко пари на детето си за да има какво да вечеря?? !!! Дали ще го интересува дали е без език, колко взима и т. н?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 182c9c5636
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторката много благодаря на хората който са отелели време за д ами дадат съвет мн благодаря и на номер 15. И да кажа на другите с хапливите коментари на 25 съм в България живея в Пловдив работих като крупие взимах 1200 но не издържах на стреса от стреса в работата получих колит и гастрит опитах се да си намеря др работа но както всички знаете не стана. Може работата да не е чак толкова добра но най важното е че имам спокойствие. Млада съм и съм красива в България мога да успея само по втория начин аз избирам да се трудя честно а не да се търкалям с чичковци както правят повечето млади

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cc9032e155
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Такаааа значи аз съм на 16 и уча в Германия. Дълга история и не това е важното. Езикът ми е сравнително добре. Над C1, но още не C2. Значи учих го в България 8 и 9 клас в езикова гимназия. До сега излиза все едно се хваля, но не е така. Първо не се притеснявай да говориш, колкото и да е грешно и неправилно. В началото въпреки, че не ми беше зле немският имах страх да говоря. Казвах си: "Ами ако объркам члена... или представката, ами ако забравя думата в средата на изречението... ". Но след известно време забелязах, че доста от немците говорят грешно(като се замисля и ние българите колко глешно говорим на български). И започваш да говориш повече, телевизия или четене на книги. В някои книжарници/библиотеки има сециални рафтове за книги за хора с недобър немски. Като гледаш телевизия слушай внимателно. Аз в началото само от това внимаване и говорене и постоянно немски бях скапан физически и психически. Но с времео се свиква. Така, че успех.

Пс. Не знам дали е по правилата, но кажи в кой град живееш. Аз живея в Дуисбург и има страшно много българи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 10f4f19de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   не всички млади се търкалят с чичковци, а н 10 може да е ит или др. професия, с която семейството му няма да гладува на свещи. Не всички, които са в чужбина, са супер гладни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker