Струва ли си на студентска бригада? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Струва ли си на студентска бригада?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2850 пъти
Здравейте, аз съм студент първа година и в университета често идват хора, които промотират разни фирми, предлагащи работа в Америка за лятото. Повечето позиции изглеждат прекалено хубави, заплащането също, като например спасител в басейн, барман на плаж, помощник в офис и т. н., а заплащането е в диапазон 8-12 долара на час. Проблема е, че за самата фирма трябва да дам една тлъста сума, отделно самолетен билет в двете посоки трябва да си осигуря и скъпият стандарт на живот в Америка ме карат да се замисля дали си струва? Ако остана в България мога да работя за 400 лв. месечно, а от Америка не знам с колко ще си дойда? Много ще се радвам ако някой опитен сподели, дали си струва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8b0963750d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако отиваш на бригада с цел да изкараш пари, по-добре замини да работиш в някоя ферма в Англия - там и разходите ти за заминаване ще се по-малко, и приходите - повече. В САЩ нещата не са розови и преди време може да са се изкарвали много пари на бригадите, но вече не е така. Отделно, нашите агенции ти осигуряват много кофти работа в повечето случаи и ти сам решаваш да я напуснеш, защото не те устройва. Самолетни билети не те съветвам да купуваш, ако нямаш издадена виза. Освен това, ти си в 1 курс и може да ти откажат виза, защото именно в 1 курс много хора записват висше образование именно с цел да заминат за САЩ и да не се върнат.
Освен това не вярвай на легендите на всички, които обясняват колко пари са изкарали - я са успели да спестят 1000 долара, я не. Разходите за живот там са високи (основният ти голям разход е наемът), храната също не е евтина (качествената, иначе боклуци можеш да ядеш на много по-ниска цена).
Ако не го правиш с цел да спестиш пари, а заради пътуването - това е супер, заминавай. Ако обаче от една бригада очакваш да се издържаш след това цяла учебна година - едва ли ще се получи така. Разбира се, всичко е индивидуално, но ако ще се скапваш от работа, за да спестиш 2-3000 долара, просто не си заслужава. Освен това, медицинската застраховка, която ти правят от България, е много ниска - само за 10-20 000 долара, което за там е много ниска сума - за 10 000 долара например ще ти сложат един гипс на счупен крак, ще те прегледат, ще ти бият някое обезболяващо... и това е, парите свършиха. В Англия е по-поносимо.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 716abada87
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Голяма грешка е да гледаш само от финансовата страна на нещата. Отивай без да му мислиш. Намери си 1-2 другарчета и се подготви за приключение, което доста ще промени целия ти светоглед (освен ако не си тотален кон с капаци или русофил, за който америката е голямото зло). Пари ще направиш ако отидеш догодина на разработена вече позиция. И досега не бях чувал за помощник в офис... обикновено позициите са нискоквалифицирани. Аз лично умирам от яд, че не успях да отида за 2ри път, но тогава се появиха непредвидени обстоятелства. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fee1ea6d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз лично не съм бил, но мой добър приятел е бил не 1 път, а 2 пъти на бригада в САЩ. Трябва да ти кажа, че си заслужава, но само ако си склонен да работиш на повече от 1 място, тъй като заплащането не е лошо, но само с работа само на 1 място трудно си избиваш само парите, които си вложил за бригадата. Иначе работните позиции варират, може да помагаш в кухнята или пералнията, да си камериер, да продаваш сладолед, или пък да правиш коктейли, но за последното се изискват дадени познания. В крайна сметка, моят познат се върна от бригадите с няколко бона, взе си чисто нов лаптоп и доволно му останаха още пари, и всичко това след като беше направил обиколка на Щатите след първата бригада и обиколка на няколко европейски държави след втората бригада - пари, които тука ще изкараш за толкова кратък срок, само ако работиш на сравнително високоплатена работа. Така че от тебе зависи, ако си решен да работиш на повече от 1 място, (имай предвид, че ще е принципно работа-спане-работа, тъй като няма да имаш никакво време да се размотаваш) ще изкараш добри пари, по-добри от тука със сигурност, но ще падне яко бачкане.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f9c1bd445a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такива оферти 12 долара няма. А за спасител там имат много сериозни изисквания - трябват специални американски сертификати, които се издават при покриване на определени нормативи, които човек, който не е тренирал плуване не може да ги покрие. Сульо и пульо не може да стане спасител там. А тлъстата сума пари ще си остане за тях и бригада може и да видиш, ама през крив макарон. Има много мошеници в бранша, внимавай. В сайта на министерството по заетостта има списък с лицензираните фирми за работа в чужбина. Задължително провери фирмата дали я има в списъка.

По-добре отиди в кариерни център на университета и питай там. Често от самия университет има бригади. В смисъл идват оферти от чуждестранни фирми в самия университет и той става като посредник между студентите и фирмите. Аз така съм ходил в Англия и излиза много по-евтино отколкото с фирма, хем ще си сигурен, че няма да те изпързалят.

За САЩ масово се плаща 7-8 долара на час, всичко над това е съмнително.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c94281196f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами, моя позната се върна с над 10 бона от бригада, но е работила на 2, дори известно време на 3 места. Така че пари се изкарват, но е яко бачкане. И съм съгласна с предните коментари - много внимавай с фирмите, защото е пълно с мошеници! Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5792fcb041
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ако ще ходиш за пари, върви в Англия, ако искаш по-скоро да видиш свят и да се обогатиш душевно, то отиди в САЩ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker