Фризьор и гримьор в едно-добра идея ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фризьор и гримьор в едно-добра идея ли е?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1320 пъти
Напоследък се пуснаха доста теми свързани с грима, но явно това вълнува младите момичета. Аз съм една от тях и от доста време ми се ще да изкарам курс за професионален гримьор. По-късно пък реших, че освен гримьор мога да изкарам и курс за фризьор и така да предлагам 2 вида услуги едновременно, но за момента нямам необходимите средства. Ще работа, предполагам ще успея да ги спестя, защото за двата курса+материалите, които ще трябва да закупя ще ми трябват поне 1500-2000 лева. Що се отнася до гримовете-аз доста разбирам и имам много гримове, някои са по-висок клас, други не толкова, но всичко е качествено. Забелязвам, че качеството на по-евтината козметика напоследък се повиши, за сметка на ниските им цени и някои дори са двойници на маркови продукти с десеторно по-високи цени. Така, че след като си платя курса по грим няма да ми трябват толкова много неща да купувам освен базата, т. е фондьотени и коректори. Четки също имам. Но реших, че ще е по-добре и за мен и за бъдещите ми клиентки да правя и прически. В деня на бала примерно или на сватбата няма нужда да тичат от фризьора при гримьора-всичко е при мен. Но пък за разлика от грима прическите не ми се отдават особено, така, че не знам дали и след като/ако изкарам курса ще се справям добре и хората ще бъдат доволни. Като цяло доста ме бива в рисуването, така, че разкрасявам приятелките си често, правя им маникюр, грим, някоя лесна прическа и така. Ще е чудесно, ако си имам собствен салон, но няма изгледи да имам тази възможност в близкото бъдеще, може да се хвана някъде в друг салон, но пък мисля, че ако си работя на свобода практика бих могла да печеля повече, отколкото на заплата в някой салон. Но това, което ме притеснява най-много е, че тази година ставам студентка, ще работя и ще живея на квартира в София. Не знам как ще бягам от работа, за да обслужвам клиентките. Предполагам ще започна нещо като сервитьорка, барманка, магазинерка, общо взето каквото работят повечето студенти без стаж и опит до момента. Та това общо взето ми е малко въпросително. Вие какво мислите, добра идея ли е да комбинирам двете неща-грим+прическа? Разбира се много би ми се искало да съм име, примерно като Джули Ангелова, но ме съмнява да се случи. Или ако пък стане, то трябва да поработя поне 10 годинки, за да се докажа. До тогава просто планирам да си бачкам на достъпни цени с момичетата, за да си подпомагам бюджета. Та такааа, очаквам вашето мнение! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 540f3b5639
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще учиш, ще работиш и същевременно искаш да ставаш гримьорка и фризьорка? Извинявай, но как ще стане това? За да успееш трябва да се съсредоточиш само върху 1 нещо, както написах в долната тема, виж я ако искаш. Ако учиш нещо сериозно, с което смяташ да се занимаваш защо се занимаваш с това, или обратното, ако искаш да си гримьорка защо ще правиш още 100неща, така не вярвам нещо да ти се получи.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a8ae60c023
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако няма да се занимаваш с това изобщо, недей да трошиш пари, при това за 2 курса.
Иначе не си мисли, че ще си нон-стоп някъде, може и само в петък и събота да работиш например - да правиш грим/прически на момичетата, които отиват на дискотека, както и по поводи - 8 март, банкети, абитуриентски балове и т. н. В общи линии има някакви пари в тази работа, но не като за основен доход, а по-скоро като допълнителен.
Според мен е по-добре да започнеш работа в някой салон, да видиш как стават нещата, дали клиентите те харесват и т. н., преди да си правиш сметка за твой собствен.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bfe3ed49c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Дa, естествено, че е по- добре. Прическaтa се прaви подобно нa гримът. Вземa се предвид и дрехaтa, търсиш бaлaнс и ефект с роклятa дa речем, но също е вaжнa формaтa нa лицето, д/ефекти, форми нa уши, очи и т. н.
Въпрос нa прaвилнa преценкa и после фaнтaзия. Нямa зaщо дa прaвиш готови прически копирaни от други, освен aко излишно не те помолят. Можеш и сaмa дa създaвaш уникaлни, свои си прически, съобрaзени с уникaлносттa нa всякa твоя клиенткa.
Гледaй в you tube семинaри, предстaвяния нa нови методи зa постригвaне и прически.
A зa рaботa, е, зa нaчaло можеш дa си нaемеш сaмо фр. стол в сaлон, кaто сa доволни хорaтa, те после ще те последвaт където и дa отидеш в грaдa.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker