Щастлив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Щастлив
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1005 пъти
Искам да споделя нещо с читателите тук, защото нямам с кого иначе.

За първи път от много време насам чувствам нетърпение и радост, присъщи на тези, които човек усеща когато за първи път влезе в университет.

Радвам се, защото ще уча нещо, което ме интересува, но мислех, че никога няма да го стигна (скоро ще запиша магистър).

Аз харесвам различни неща, такива каквито никой друг не харесва - математически. Моят интерес към математиката допринесе и за социалната ми изолация - престанах да се интересувам от други теми, никой не желае да обсъжда математика (говоря за истинската математика, не неща от първи курс като интеграли или вектори).

Разбрах обаче, че в програмата ми има един дял от математиката, който страстно ме интересува и е нужен за моите научни интереси. И аз ще се сблъскам с него. Това ме радва, това е едно от малкото неща, които ми разпалват въображението и ми дават енергията да продължа нататък, въпреки трудностите, които представлява точната наука.

Радвам се, че най-накрая ще мога да се погледна с уважение, защото ще стигна поставената цел - ще стана истински учен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4ad06e0da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво на теб! Продължавай в същия дух и бъди все така щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35a2cf5d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво, продължавай да следваш желанията на сърцето си! Аз съм 1 курс бакалавър в ресторантъорството и разбирах, че психологията и историята са това, което ми харесва. За жалост имам още много докато запиша магистър Психология

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 57c1b0aa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти ще каже че никои не се интересува от математика!
Първо искам да те поздравя за това че си намерил своя път в живота - защото в край на сметка не е важно какво сме постигнали в живота, а дали постигнатото ни носи удовлетворение и щастие. Какъв е смисълът да се занимаваш с право, икономика и финанси, като теб те влече бутаниката, например? Човек не бива да се води по общата мода и интереси. Желанието за власт и контрол не водят до нищо добро. В най–добрият случай ще си 70 годишен самотник, с 100 млн. в сметката но ще усещаш голяма празнина у себе си и чувство за неразвит вътрешен потенциал.
Още веднъж те поздравявам за това че си постигнал мечтата си.
Нямаш ли някой колега, състудент с когото да имате общи интереси?
Аз имам много колеги, с които споделям общи влечения и не мога да кажа че няма с кого да споделям интересите си (поне в Университета). Но все пак, ако искаш да водиш разговор за истинска наука, и с интересуваш от диференциална геометрия, теория на групите, функционален анализ, квантова механика, н–мерни гладки многообразия, оптика, лазерна физика и пр. аз съм насреща като събеседник.
Твоята история ми даде повод да се замисля за собственото ми положение. Затова бих искал да споделя личната ми история в следващите няколко реда.
И аз съм горе -долу в същото положение като теб - първият висшист от работническо семейство ( разбирай стандартно семейство от епохата на комунизма, чието основно мото е "да живее трудът" и богатите хора са винаги лоши, защото щом имат много пари, то непременно те са мръсни и т. н. ) съм и колкото по–повече време минава, толкова по–малко общи теми за разговор намирам с тях. Аз се интересувам от квантова физика, оптика и лазерна техника (уча специалност, свързана с това), математическа физика, приложна математика, програмиране и тн. Баща ми се интересува главно от три неща: пиене (предимно ракия), ядене (предимно мезе към ракията) и спорт (не, не си мисли че спортува за здраве. Като каже че се интересува от спорт, има предвид че на година залага сума, еквивалента на една студентска такса в еврофутбол и по цял ден говори само за коефицинти, но не и за самата игра, нещо което ме вълнува мен; така де на днешно време всичко е бизнес. ). От както се разделиха с баща ми, майка ми не ми се е обаждала нито веднъж, пък какво остава да ми дойде на гости. Не ме познава като човек.
Поради горе споменатите причини, от около 5 години с баща ми сме на "здрасти - здравей - как си-добре съм" и до там. Той си мисли че съм необщителен и затворен - но не е така. Когато съм в приятелка компания, трудно може да ми се затвори устата. Просто с него нямаме обща тема за разговор. Чувствам се като външен за семейството ми човек.
Иначе във факултета имам приятелски кръг, в които обсъждаме въпроси от "истинската" наука. Именно в Университета се чувствам истински значим и желан, затова гледам да прекарвам цялото и свободно време в лабораториите. Това ми носи вътрешен мир и спокойствие и както написах по–горе - чувство че използвам до край вътрешния ми потенциал.
Благодаря че отдели(хте) време да прочетете написаното от мен.
Много бих се радвал ако със същия ентусиазъм споделиш кои точно дялове от математиката те влекат и защо? Имаш ли собствени разработки и пр.
Поздрави, Момче на 22г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 49c03c9fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами... Честито!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e436213e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автор:

По думите на Колмогоров:
"Математиката е частен случай на теорията на вероятностите. Всеки детерминистичен процес е случаен процес с нулева дисперсия"

Интересувам се от стохастиката - теория на мярката, теория на случайните процеси, Итов интеграл. Мотивира ме, защото е гръбнакът на науката - от простия коефициент на корелация, до принципа на Хайзенберг. Ако е правилен моделът на квантовата механика, то несигурността не е само грешка или следствие от лоша прогноза - тя е от градивните елементи на Вселената като гравитацията или енергията. Това е моята мотивация.

Но не, аз нямам публикации. Не съм достатъчно грамотен, за да развивам математиката. Все още има теореми, чието доказателство не мога да разбера; още има задачи, които ме спъват; не знам колко пъти съм решавал гимназиалния си сборник и все още има задачи, които не мога да реша. Мога да намеря интеграл, но не съм Гаус.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 57c1b0aa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От №3. Аз преди няколко години случайно разбрах че принципът на Хайзенберг е частен случай на едно по–общо корелационно съотношение, изведено от Шрьодингер. В него присъства в явен вид корелацията между двата самоспрегнати оператора, чиито собствени стойности с опитваме да измерим. Така дефинирано съотношението на неопределеност е инвариантно спрямо трансформации на фазовото пространство. Освен това чрез него се дефинират някои от най–интересните класове състояния в квантовата физика - кохерентни, свити (squeezed states) и ковариантни, като всички те минимизират съотношенията за неопределеност. Тези неща не се преподават в стандартните курсове по КМ и много малко хора ги знаят. Голям принос в развитието на теорията на обобщените кохерентни състояния има акад. Димитър Трифонов.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker