Редовно обучение - работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Редовно обучение - работа
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1299 пъти
Здравейте. Предстои ми да запиша специалност в редовна форма на обучение, защото няма задочна форма. Проблема е, че лекциите са до към 4 часа, а града в който ще уча не е голям. Ако ми се наложи да ходя на работа от сутрин до вечер и да пропускам всеки ден лекции, ще завърша ли с по-малка оценка? ! И въобще ще успея ли да завърша, или има вероятност да ме изключат поради отсъствия? ! Мога ли от лекторите да взимам целия материал, който са преподавали или няма да ми го дадат и ще срещна неразбиране?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 265ed6f49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Варянта ти е някаква почасова работа или на 4-часа работно време, нещо такова. Аз карам дистанционно в унсс и ходя на работа нощни смени, ако можеш нещо такова да направиш ще е супер, но мисли кое ти е по-важно, ако не се получава. Работата (тоест, ако има кариера и потенциал за развитие, да. ИЛИ ученето, ако има доста хляб в това което си се захванал и могат да се изкарват много мангизи от него си го следвай. Висшето образование се е превърнало просто в едно листче което показваш на някой за да те вземе на работа за по-висока позиция, а преди това е трябвало да имаш някакъв опит на подобна или същата позиция.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e16f35d517
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може и да не завършиш.
Има предмети, при които повече от няколко отсъствия са недопустими.
Не очаквай разбиране.
Отиди до уни и провери как стоят нещата преди да запишеш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 20c01e07e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, много е гадно, но като човек, който е работил по време на следването си (РЕДОВНО обучение), ще ти дам няколко съвета: 1. лекциите можеш да пропускаш, ако имаш от кого да ги копираш или има учебник с всичко съдържимо в тях - това е абсолютна загуба на време - някакъв дядо/или баба/ диктува 4-5 часа от записките си, които не желае да сподели и затова трябва да пишеш; 2. на упражненията задължително трябва да ходиш - реално асистентите са тези, които те оценяват - професорите не помнят много-много кой ходи на лекции (освен ако курсът ти не е от 20-30 души - като един клас, тогава може и да запомни), освен това по време на упражнения се задават въпроси относно лекциите, получава се дискусия, а и се правят контролни и така нататък. Ако упражненията ти са рано сутрин или по-късно следобед, спокойно можеш да си намериш работа за половин ден, но ако целта ти е да се издържаш и да работиш на пълен работен ден, ще ти е много трудно. Можеш да подадеш молба до декана на факултета, за да ти намали присъствието на 50% и да получиш заверки по-лесно (ако въобще в този университет има заверки - в моя имаше). Ако имаш компютър и интернет, можеш да се опиташ да работиш някаква работа дистанционно - има такива възможности даже в джобса, те са на принципа на изработката и на никой не му пука дали си работил от 9 до 18 часа или от 2 през нощта до 10 сутринта. Ако си завършил езикова гимназия например, можеш да кандидатстваш за преводач онлайн, редовно има такива обяви. (Моля тук да не се намесват филолози, които да казват, че без завършена филология не може да е преводач - това не е вярно, всеки може да провери изискванията - става и с определени сертификати, и с диплома от ЕГ с успех над 4, 50, това лесно може да се провери на сайта на МВнР. Моята работа по време на последните 2 г. от следването не беше точно преводаческа, но да кажем, че имаше и такъв елемент, и благодарение на нея успях изобщо да завърша, защото бяха гладни години за семейството ми. )
Висшето образование може и да е само хартийка за някои хора, но без него шансът ти за реализация рязко намалява. Апропо, обикновено в живота не успяват именно хората, които през цялото следване ходят по дискотеки и си мислят, че дипломата е хартия, за разлика от тези, които от самото начало са си поставили цели и са започнали да търсят начин да ги изпълнят.
Желая ти успех, не се отказвай да учиш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker