САЩ или Италия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

САЩ или Италия?
преди: 8 години, 28 дни, прочетена 1413 пъти
Здравейте. Тази година съм 11-ти клас и догодина след като завърша, смятам да замина да уча в чужбина. Знам два езика - английски перфектно и италиански почти перфектно. От малка ходя на актьорски курсове и искам да се реализирам като театрална актриса, а по-късно и автор/режисьор на пиеси. Знам, че това звучи като безперспективна професия, но предпочитам да правя нещо, което обичам пред това цял живот да работя нещо, което мразя, дори да ме направи милионерка. Но не искам сега да се обяснявам.
Изборът ми се е спрял на тези две държави. До 5-ти клас живях в Италия при леля ми, която е в Рим. Върнах се заради приятелите си тук, но много съжалих. Нашите ме окуражават пак да замина за Италия, всичко е много по-лесно, защото първо там на практика имам жилище, в което да остана, второ леля ми ще ме подпомага с каквото може, отделно ще съм в столицата и целта ми много по-лесно ще се реализира. А и не ми трябват визи и подобни.
Но мен нещо постоянно ме тегли към САЩ. Много харесвам Лос Анджелис, представям си как живея там и е направо супер. Пък и там актьорската професия като цяло е по-развита. Плюсът също е, че съм си избрала университети там, докато в Рим не съм. Но пък всичко това е много трудно, защото не знам нищо за визите, хайде ще се свържа с посолството и ще ме информират, но пък после, като замина - аз там нямам никакви близки (в ЛА), отделно моето семейство си падат леко американомразци и ще има да се мръщят, може и да ми откажат да ми подпомагат за образованието и престоя. Те са твърдо за Италия.
Моля ви, помогнете ми и ми дайте съвети! Какво да направя и какво да избера? Не се отклонявайте и не ми предлагайте други държави или да остана тук, вече съм решила. По-запознатите хора да ме информират повече с каквото могат и да ми помогнат с избора. Предварително ви благодаря и моля БЕЗ злобни коментари, който иска да спори с мен, по-добре да не коментира изобщо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 27 дни
hash: 89f0a20ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да пробиеш в тези среди е въпрос на див късмет, понякога и на други умения, но късметът е на първо място. В ЛА има десетки хиляди прохождащи актьори, без гръб не те виждам, може би наистина е по-добре да се пробваш в Рим, не казвам, че ще ти се получи, но поне няма да останеш на улицата.
Успех!
М, 38

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 65c2d1295b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм за Италия. В САЩ нямаш роднини (или познати), следователно ще ти е доста по- трудно да започнеш от нулата. Докато в Италия имаш леля си, ня ще ти помага с каквото може, а и сама каза, че си живяла там. Според мен, ако толкова искаш да отидеш в САЩ, първо поживей в Италия, изкарай образованието и после отиди да живееш и работиш в САЩ. Това е най- разумният избор според мен. НО ако семейството ти има възможности, отивай в САЩ. Тогава няма да започваш от нулата, ще имаш средства, с които да живееш добре. Надявам се да си разбрала какво исках да кажа. Успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 3c36639752
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Следвай мечтите си и замини там, където казва сърцето ти .

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 743d644406
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отивай в Сащ, не прави грешката на една моя братовчедка. Замина за циганската Италия и след 2 години прекъсна, защото всичко беше зле. В Сащ имаш много повече перспектива, тъй като киното е по развито!

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: c6c87a602b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   България!

 
  ...


...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 6fbd9ac505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Забрави за САЩ, освен ако родителите ти не са милионери. Там ти трябват МИНИМУМ 40-50 хиляди на година като студент. В Европа е къде къде по-евтино, дори на места безплатно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: 6b7bfd81ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зависи. В Италия има страхотно кафе, докато в Щатите е отвратително. Прецени си доколко това ти е важно.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: de493e5fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За себе си бих избрала Италия, но за теб не мога да кажа.
Ж 28
П. С. Живея във Франция.

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 888be883dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Избери Италия,но ще имаш един минус.Вече е пълно с бежанци и имигранти и ще ти е малко неприятно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 22 дни
hash: 888be883dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 4:Ай само да не обиждаш Италия. Много си е уредено там и ако не беше хубаво, нямаше да е пълно с чужденци. А им носите дрехи, ядете храните им, радвате се на спортните им коли. Баси забилият си. Живей си в забутаното място.

 
  ...

...
преди: 8 години, 13 дни
hash: 675a5ae054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не слушай негативно настроените хора, учи това, което те влече, и което искаш. Ако имаш възможност за САЩ давай там. Но е малко трудно с визите. За разлика от Европа там не са така негативно настроени към емигрантите, въпреки че е пълно с такива. Пък и да не говорим, че голяма част от актьорите им там не са американци по произход. Щом знаеш езици си с един плюс повече. Но както е казал/а номер 2, в Италия имаш познати, а в САЩ не и ще ти е по трудно, но ако заминеш там и ти се отвори възможност да останеш, съм сигурен, че няма и да се замислиш, говоря за САЩ. Братовчедка ми замина там на бригада и така и не се върна, запознала се с някакво момче, българин и си остана там, вече 5 години, преди няколко месеца си извади американско гражданство. Вече си има и собствена фирма и въобще не мисли да се връща. То и няма за какво. Помисли си добре, аз също сега съм 11 клас и също догодина ще кандидатствам, но за разлика от теб аз искам да уча тук и след това да замина в САЩ, за да мога да работя това, което искам, имам и познати там, така че ще съм по-спокоен. Ти имаш в Италия, така че там ще ти е по-спокойно, пък и ще имаш рамо до себе си. Късмет! И най-важното, не се отказвай от мечтите си, само защото някой ти е казал, че това е не перспективно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker