Защо хората са такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо хората са такива?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1498 пъти
Здравейте, момиче на 19 съм и тази година ще бъда студентка. Искам да започна темата именно от тук. Напоследък в България университетите са много и естествено местата за прием са доста над кандидатстващите. Това дава възможност да се постъпи в университет и с по ниска оценка. Това дава и възможност на хората около теб да си мислят, че си луд ако се стараеш и учиш, за да бъдеш приет, въпреки че било сигурно. Знам, наясно съм със ситуацията, но защо никой не може да разбере, че аз искам да постигна нещо за собствено удовлетворение? Винаги е било така особено в ученическите години. Не ходех на училище, защото трябва, един вид си задължен както го разбират другите, а защото ми харесва. Не бях зубър, успеха ми е много добър и съм доволно от себе си. Но в очите на другите, аз съм примерната, която никога не бяга от часове, ако закъснее ще е много рядко, винаги ще си носи учебниците, ще е активна в часовете по български и история и разбира се, за повечето естествено нямам личен живот, всичко около мен е учене. Това че имам определени интереси в училище, не ме прави задръстена или зубър. Едно е да наизустяваш всичко, защото трябва да го направиш, защото имаш строги родители, които имат очаквания от теб и ти едва ли не се превръщаш в болен на тема училище, съвсем друго е да наблегнеш на някой предмет, който ти харесва и най-вече да разбираш това, което учиш. Имах и слаби оценки, точните науки не вървяха, но не съм тръгнала да се силя, защото трябва да имам 6. Правех това, което ми харесва. Да, ставах обект на подигравки относно това, но изобщо не им обръщах внимание, нито съм тръгвала да се разстройвам, продължавах да правя това, което аз желая.

Относно личния ми живот и интересите, които не включват училище също оставам неразбрана. Това, че не пуша ме прави смотана, това че пия по малко само на поводи или когато съм в определена компания също. Това, че не харесвам дискотеките, а предпочитам да ходя на литературни вечери, концерти, театър, кино, представления не ме прави ограничен човек. Това, че имам малко, но верни приятели също. Защо хората трябва да се бъркат в живота на другия и да го съдят, защо не разбират, че на мен това ми харесва, че не го правя по задължение и се чувствам добре? Защо си мислят, че техния начин на живот трябва да доминира над моя, аз не съдя никого, всеки живее така както реши? Но не мога да приема някой само да ми натяква, че едва ли не аз не съм социален човек, не знам нищо за живота и не мога да общувам. Всеки си има интереси, всеки си има и подходящата компания, която го кара да се чувства щастлив. Не мога да говоря с някой за Преслава и Фики, или колко му е на този или на онзи, когато не ми харесва. Както и тези които са им страшни фенове, не могат да тръгнат да коментират политически теми или нещо подобно, именно защото не им харесва. Не обичам да коментирам интимния си живот, смятам, че това е нещо лично и няма да тръгна да се хваля с кой съм била и с кой не. Но естествено, това държание според другите те прави жалък човек без опит. Трябва да се разбере веднъж за винаги, че никой не е сам и не е в състояние да налага мнението и мисленето си на другите, хората са различни и всеки избира сам как да живее. Едни ще харесват Фики, други Рики Мартин, трети пък Съли Ерна, Майкъл Джексън, Николай Славеев и въобще все личности и предпочитания от коренно различни сфери. Предварително ви благодаря за вниманието и очаквам вашите коментари. Има ли хора, които са горе-долу в същата ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c71a16b23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дам. Аз.... Чудя се дали има такива мъже?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6cacb0b2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, аз съм в същата ситуация. Тази година съм първа година университет и записах специалност, която много искам, за да мога да помагам на хората и не само. Днес ми направи много лошо впечатление следното: имаме час и всеки трябваше да каже нещо за себе си. Имаше доста по-скромни колеги и тези, които нали били над тях и на по-високо ниво почнаха да се смеят и да ги подиграват как били от село, били се облекли грозно и всякакви такива. А като дойде реда на тези много отворените и не можаха да кажат едно изречение. Знам, че повечето хора са такива- обсъждат, гледат чуждия живот и не се съобразяват какво говорят, но защо записват такава отговорна специалност като няма да зачитат другите? Аз я записах именно, за да помагам и за да няма такова разделение. И аз съм като теб- искам да си изкарвам оценките честно и да преуспея. Мразя да назубрям неща, които след два дена няма да помня само за една оценка. Не вися по дискотеки, не пия и не пуша, а това е грях в днешно време едва ли не. Предпочитам да изгледам един филм пред това да гледам Галин в близката дискотека. Не мисля, че съм задръстена, но това явно е мнението на повечето. Мога да говоря по всякакви теми и по принцип гледам да съм общителна, но просто някои хора те предизвикват да страниш от тях. Гледам компанията ми да е от свестни хора, но точно те са под знаменател "задръстени" според околните. Дразня се от това, но какво да направим? Поне знай, че не си сама и има още като нас. Гледай си живота и да не ти пука кой какво казал. Хората не гледат себе си, а чуждия живот.
- Infinity

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 59d84e00b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направо невероятно. Видях себе си в публикациятя ти.

М 16

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a933b8a1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Свиквай. Хората винаги си врат носът където не им е работата и дават мение без да са питани. Предполагам, че това по някакъв начин ги кара да чувстват по-смислен живота си. Продължавай все така и не се интересувай много от чуждото мнение.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f008ea22d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защото са сган, която още не е излязла от пещерата...

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f6163ec452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Позната картинка! Аз съм от хората, които обичат новите знания ( зодията ми също е донякъде виновна за това). Представи си какво ми беше в училище, в университета и какво ми е в живота! Търпял съм да ме наричат зубър при наличие на човек, който при изпитване по дадена точка от учебника е наизустил и допълнителен текст като "виж картинката" или въпросите след последната точка в урока. Аз съм бил зубър, а не този, който е попил дори излишния текст, защото не прави разлика между важното и останалото? Няма да ти разказвам какво ставаше, когато не искаш да бягаш от час - хем е твърде лична и индивидуализираща информация (а сме в сайт за анонимно споделяне), хем с оглед на новата мода на събличането на 14-годишни вероятно вече са стигнали до много по-гнусни мъчения за тези, които не признават авторитета на самопровъзгласилите се за най-знаещите как се процедира в учебно заведение, пред които старите начини бледнеят. Единствената ми надежда е някой ден групата на идиотите да се самоунищожи и да облагороди генофонда на човечеството като изчезне от него. На никого няма да липсвате, маймуни такива!

М29

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker