Образоване в чужбина. Европа или Канада? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образоване в чужбина. Европа или Канада?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1170 пъти
Здравейте, хора. Ученик съм в 11 клас, от Варна. След още една година ми предстои кандидатстване и мисля за такова в чужбина. Проблемът е, че не мога да реша къде точно... Искам да се допитам до вас, учащи или завършили в Европа или Канада, как е там? Кой университети, колежи са с по-качествено образование, как стоят цените и т. н. И също така, какви са тънкостите при крандидатстването в чужбина... до най-малката подробност
Моля админите да добавят темата ми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 105a00b196
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В Европа има 50 страни. Някой си приличат, но повечето са доста различни. Но ще ти кажа, че образованието зависи от институцията, а не толкова от страната, в която е разположена. А Канада е като Дания, само че за Северна Америка. Първо реши, какво ще учиш и после реши, къде ще го учиш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f2e73fe319
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да разбера хора. които искат да учат в чужбина. а не знаят цените. Канада е едно от най-скъпите места в света. Имам приятели там. които живеят от деца и самите те са теглили кредити за образование. По 60 000долара. Наемите са супер високи. Като цяло Канада е скъпа дестинация. Англия също е супер скъпа. транстортът ти изяжда всичките пари. Даваш по 500-600 паунда само за стая. което е двойно в български лев. По-евтини дестинации за обучение са Германия. Холандия. Франция. Италия. Испания. Пък Дания и Шотландия също са скъпи. Не знам защо не спирате да пускате еднакви теми. За стотен път пиша едно и също нещо. Родителите ти прябва да могат без проблем да ти пращат 3000 лева. за да живееш нормално в чужбина демек 1500 евро.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f2e73fe319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мога да разбера хора. които искат да учат в чужбина. а не знаят цените. Канада е едно от най-скъпите места в света. Имам приятели там. които живеят от деца и самите те са теглили кредити за образование. По 60 000долара. Наемите са супер високи. Като цяло Канада е скъпа дестинация. Англия също е супер скъпа. транстортът ти изяжда всичките пари. Даваш по 500-600 паунда само за стая. което е двойно в български лев. По-евтини дестинации за обучение са Германия. Холандия. Франция. Италия. Испания. Пък Дания и Шотландия също са скъпи. Не знам защо не спирате да пускате еднакви теми. За стотен път пиша едно и също нещо. Родителите ти прябва да могат без проблем да ти пращат 3000 лева. за да живееш нормално в чужбина демек 1500 евро.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 105a00b196
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2 - Ами няма да работиш като мияч, а ще си хванеш свястна работа и 600 паунда няма да ти се струват "много".

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 956d613386
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не мога да разбера повечето българи, а и не искам да ги разбирам. Кое му е лошото на нашето българско образование и на нашите висши учебни заведения? Авторе, ти си получил от Българската Държава БЕЗПЛАТНО средно образование, БЕЗПЛАТНА медицинска помощ и какви ли не безплатни привилегии, които БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ги дава БЕЗПЛАТНО за българските деца, но на своя сметка, без да ощетява данъкоплатеца. За какво БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НАРОД издържа от години БЕЗПЛАТНО някакви сополчета като тебе? За да отидете такива като тебе в чужбина и да работите там, а не за БЪЛГАРИЯ, ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА? Не мога да те разбера и не искам. Ще те посъветвам, неблагодарнико, махай се от България, взимай си чукалата и не се връщай! Жалко е, че такива неблагодарни нещастници като тебе са мнозинство!!!!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 956d613386
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не мога да разбера повечето българи, а и не искам да ги разбирам. Кое му е лошото на нашето българско образование и на нашите висши учебни заведения? Авторе, ти си получил от Българската Държава БЕЗПЛАТНО средно образование, БЕЗПЛАТНА медицинска помощ и какви ли не безплатни привилегии, които БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ги дава БЕЗПЛАТНО за българските деца, но на своя сметка, без да ощетява данъкоплатеца. За какво БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НАРОД издържа от години БЕЗПЛАТНО някакви сополчета като тебе? За да отидете такива като тебе в чужбина и да работите там, а не за БЪЛГАРИЯ, ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА? Не мога да те разбера и не искам. Ще те посъветвам, неблагодарнико, махай се от България, взимай си чукалата и не се връщай! Жалко е, че такива неблагодарни нещастници като тебе са мнозинство!!!! Но нека такива народни предатели като тебе да знаят, че и това грозно отношение, неблагодарност няма да остане без наказание! рано или късно такива нещастници умират като немили -недраги псета в чужбината!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4dd089b20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към ном. 6-няма нищо безплатно на този свят. Тези пари са взети от майката и бащата на автора, от мен, от мъжа ми и пр. Под формата на данъци.
Българите, работещи в чужбина, всяка година изпращат в България 1милиард евро. Това е 10% от българския БВП. Тези пари са колкото приходите от туризма в държавната хазна. Така че българите в чужбина не са предатели, а издържат българската държава и българите, останали в нея.
Авторе, много добре си намислил да учиш в чужбина. Там наистина ще учиш, а няма да изкарваш изпитите с подкупи, както е у нас. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker