Моята езикова революция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моята езикова революция
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1914 пъти
Здравейте! Ще се изкажа възможно най-кратко. Първо, аз съм мъж, който обожава езиците и минах през цяла революция от езици:
В училище изучавах английски и руски, след това ги изоставих, защото по принуда ги изучавах. От 2004 минах на румънски и на сръбски. Сръбският надделя и изоставих румънския. От ноември 2011 започнах испански, от март 2012 с италиански, след това отново започнах английски и руски + френски, португалски, есперанто и украински. Покрай българския и любовта ми към кирилицата избрах сръбския, руски от училище и украински. Търсех дори начин за изучаване на македонски и беларуски. А покрай испанския избрах почти всичко, което се върти около него, както написах: италиански, френски, португалски и есперанто. Търсех дори латински, но в крайна сметка до такава степен ги обърках, че се отказах от доста и останах със сръбски (който все по-рядко използвам), руски, английски и испански. Все още изпитвам голяма привързаност към италианския и френския, но пък отново продължих с есперанто. Той ми звучи доста добре, а като цяло романската езикова група е просто като райска красота. Толкова са романтични езиците ѝ, че направо се чувствам като човек, който лети от щастие. Какво е вашето мнение? Правилно ли съм постъпил?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 93de588baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е по-добре вместо 7-8 езика да знаеш 3-4, но да ги знаеш на високо ниво.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a1541eb197
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали си постъпил правилно, но си доста интересна "птица". Ако беше разрешено тук, щях да разменя средства за контакти с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a347099653
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Я ми сподели как ги учиш? От самоучител или на курсове ходиш?
Напълно ли се отдаваш като време и разговаряш ли с някой на въпросните езици?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: add7c5f8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не е революция, а еволюция. Има малка разлика, така че ще е хубаво занапред да наблегнеш малко и на българския, нещо гледам не го споменаваш между другите езици, явно има защо.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 46d19f6fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това, че знаеш 7-8 езика изобщо няма да ти помогне! Само си губиш вренето, защото работодателите ти изобщо не ги интересува че знаеш сръбски, румънски, есперанто и т. н. Единственият език който си струва да знаеш е английският! Затова спри да си губиш времето!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 48a52c9228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Това есперанто къде си го учил? То на цялата планета едва ли има повече от 10 хиляди души да го знаят този изкуствен език, че при толкова малко употребяващи го ми е чудно къде си намерил тука курсове където да го изучаваш? Съвсем друга тема е за какво го учиш това есперанто, като никой не го говори, ама карай. Тоя сръбски, Македонски, Украински и Руски пък за какво си ги учил? Все едно има нужда да се учат!! В смисъл такъв, че те са толкова близки до българския, че е нужно едно повърхностно изучаване отгоре отгоре, за да ги разбираш, македонския пък си е чист диалектен Български от югозападна България, незнам защо искаш да го учиш като си Българин трябва да го разбираш, тук там има някой друг сърбизъм в македонския, но си е напълно разбираем. Аз тъй като хвърча насам-натам, трябва да ти кажа, че научиш ли английски ще се разбираш в цял свят. Дето се вика всичко живо по света от 35години надолу говори английски. Така, че друг език освен английския не ти е нужен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 85b423ec40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за отговорите! Отговарям ви на всички:
1. Прав си, по-малко езици се учат по-добре!
2. Можеш да размениш нещо с мен, например електронна поща или фейсбук.
3. Изучавам ги чрез безплатни сайтове за изучаване на езици, купувам разговорници, речници и си пиша с носители на въпросните езици, слушам музика.
4. Може би е еволюция, както казваш! На българския няма защо да наблягам. Аз съм българин и го знам достатъчно добре (по моя преценка). Държа единствено на правописа.
5. Не търся работа. Безработен съм и уча за кеф. Имаш право за английския и наистина на него наблягам и то много.
6. Има много материали за есперанто и то на български. Има също и цял сайт за безплатното му изучаване. Той е изключително лесен, приятен за ухото и е най-разпространеният изкуствен език. Македонският, сръбският, руският и украинският ми допадат, тъй като използват кирилица, а и звучат като българския. Не е достатъчно само едно повърхностно изучаване. Има много неща, които са различни от българския. За английския си напълно прав. Аз живея в чужбина и мога да кажа, че българите изобщо не учат английски на добро ниво. В много държави се изучава от първи клас или от детската градина.

Благодаря още веднъж за коментарите!
Значи наистина ще наблегна още повече на английския.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker