Медицина в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина в Германия
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1009 пъти
Здравейте! Искам да попитам къде смятате, че е по - добре да се следва медицина. В България или в Германия. Какви са предимствата и недостатъците? Къде се влиза по - лесно и също така възможно ли е сам да се издържаш в Германия докато следваш нещо сериозно като медицината?
Ще се радвам на възможно повече информация относно Германия и специалността!! Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6da2a8e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с издържането го забрави-обучението е доста трудно и не си го причинявай да работиш,за да се издържаш,особено ако изобщо не можеш да разчиташ на родителите си.Обучение на чужд език ,също е много трудно-освен перфектен немски,ще имаш специфични мед. термини ,както и латински.Обучението в БГ ще ти е по-евтино,но влизането е доста трудно.Ако учиш в БГ,успоредно можеш да учиш някакъв език,ако искаш да се местиш в чужбина.У дома и стените помагат.За критериите за прием-всеки университет ги обявява на страницата си,можеш и да им пишеш с въпроси.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 76153e4919
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа как стоят нещата. Много е трудно в Германия, следвала съм. Избери България, по-разумно е.
Трудно е следването в Германия на каквото и да е. Аз следвах 2 години и половина в Германия и се върнах. Тук завърших висшето си образование. Знаеш ли колко бях сама там. Трудно е да се работи и учи, хич не се лъжи. Завърши медицина тук и после ходи. Това е правилното решение. Знаеш ли университетските преподаватели в Германия колко са взискателни и как мачкат чужденците, как ги унижават. Ако си без приятели сама там има голям риск да изпаднеш в депресия. Времето е като спряло, животът тече скучно, на бавни обороти, годината въобще не минава. Времето е вечно дъждовно. Това те прави тъжен и скапан. Медицината е тежка навсякъде. Да учиш на чужд език висшето е тежка работа. Учи тук медицина и след това ходи да специализираш там. Казвам ти го като на моя сестра или брат, като на най-близък човек и приятел. Но ти избираш, аз не искам да отнемам свободната ти воля. Аз избрах за себе си да се върна и мисля, че направих правилното, но изгубих години. След това тук никой не ми призна нищо от Германия, в университета, и почнах от А и Б. Имай предвид, че в Германия само учих, не съм работила, нашите ме издържаха и накрая вкъщи. Това се случи с мен.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3f415b4f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За да влезнеш тук трябва стабилно да се подготваш за изпитите 2 години, тъй като са доста тежки, а баловете-високи. Освен това медицината е една от най-трудните специалности дори да я учиш на български, а вече на немски- още по-трудно дори да ти е перфектен. Аз съм съгласна с мненията преди мен, защото ще ти в нужна подкрепа при следването, а ако си сам/а в чужбина едва ли ще се справиш и с учене, и с работа, и с напрежението... Специално обучението по медицина в България е на много високо ниво и ако смяташ да ходиш в чужбина, защото мислиш, че там е по-добро- не е така. Наши отлични студенти ходят да специализират и работят в чужбина, ако знаят език, разбира се, но повечето от тях идват от езикови гимназии и това не им е проблем. Изборът все пак е твой. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker