Първи курс право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Първи курс право
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1756 пъти
Здравейте! Въпросът ми е към студенти по право или вече завършили юристи- кой предмет ще ми бъде по-полезен за изучаване в първи курс : антични правни системи или обичайно право? Засега съм на мнение да избера първия посочен предмет, но с радост бих чула вашите съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: cc59b5f7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа честно, всеки предмет е важен, тоест вече дисциплина, предметите са в училище.
Дори не е зле да събираш записки от колеги в по- горните курсове. Аз съм 4 курс вече, но когато нямам нищо днес, аз отивам в по- долните курсове. Примерно отивам в трети курс или първи курс в някоя дисциплина и си припомням материала, дори и отново водя записки.
Всяко едно нещо е важно. Дори като ни разделят на модули наказателно и гражданско право, аз избрах наказателно право, но ходих на лекции и на гражданското право. Разделиха ни на първа и втора група, но аз ходих на опражненията и с двете групи. Дори по едно време ме питаха от коя група съм, а аз вече бях забравил.
Аз май бях избрал обичайно право, но не помня, защото ходи и на двете, водих записки и така. Заради това не помня кое избрах. А за най- трудна дисциплина, според мен е самото наказателно право, но римското право също е много трудно. Гражданското и то май не отстъпва. В лекциите, в които присъствах от гражданското, видях, че хич не е лесно. Материалът е голям, чакате много четене, но ако учиш с желание, няма да ти е трудно. Аз уча с много желание, чета с удоволствие и не ми е трудно. Хубаво е от сега да си вземеш кодекси и да четеш. Аз например още в началото си взех наказателният кодекс.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 52d7cb07b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Никой пич всеки втори в момента учи за програмист юрист или икономист и за трите няма да има работа

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ed19a5fdb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1, от ходене по Опражнения си забравил да си поддържаш българския...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 200c519b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно,виждам,че зле ти влияе ходенето на лекции по всякакви права.Не знам,прави ли ти впечатление,че хората ,които са измислили учебния план ,не са ги наблъскали в едно ,а са дали възможност студентите да прецизират желанията си ,а не да стават Майстор Тричко-знае всичко.Защото в 3 курс вече не помнят кой /курс/са.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b5617a3bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 е много прав, абсолютно всеки втори българин учи тези дисциплини. То просто няма да има в близките 2-3 години къде да работят. България няма стабилна икономика, аз просто не те виждам къде ще си практикуваш юридические услуги след като завършиш. Занаятът е важен!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cc59b5f7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   1-Първо към номер 3: Имам само една допусната грешка, една изядена буква, което се случва в бързината. Норем 3- то по всяка специалност има много завършили, освен ако не учиш онези измислените, които ги слагат за да има повече студенти като неформално образование например.
4- Мога да ти кажа, че преди са ги карали всичко наред да учат, нямало е разделяне на модули. Учиш гражданско, учиш наказателно, юридическа психология и така нататък. Точно поради това, адвокатите на 30 години и нагоре са много по- добри от сега завършващите. Аз лично адвокатката, при която ходя на практики я виждам как е компетентна и по двата модула.
А ходенето при по- долните курсове е просно припомняне на материала и помага много. Но явно ти не знаеш какво е преговор.
Дали ще се реализираш си зависи изцяло от самият теб.
Има юристи, които са завършили преди пет години и още нищо, а други завършили миналата година и вече имат работа. Аз лично познавам и от двата типа. Правото дава много възможности за работа, не е казано, че само адвокат или съдия можеш да станеш. Има много прависти, но има много програмисти, икономисти, психолози, педагози и да не изброявам нататък. Всеки иска да бяга от България, аз пък мога да ви кажа, че човек може да се реализира и в нашата държава, желание да има. Аз например останах тук, въпреки възможността да съм в друга държава, но реших да остана тук и още не съм завършил, но имам работа и то две. В правото е зубрене голямо. Като ти кажат ЧЛ171 от НК, трябва на момента да знаеш, че това е за личната неприкосновеност, че понякога професора иска да му го цитираш. Правото е една от най- трудните специалности със яко зубрене, може би е след строителство и архитектура.
За това номер 4 ако не си запознат с тази специалност, недей се прави на философ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker