Университет??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Университет???
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1388 пъти
Здравейте, 12-ти клас съм и тази година ще кандидатствам Педагогика и Социология в Софийския университет и Зъботехника в Медицинския. Знам че за нея сръчността в ръцете е предимство, а аз от малка и добре рисувам, което може да ми е от полза. Ще кандидатствам с История и ще карам матура по този предмет, но за Медицинския трябва да уча по Биология за предварителен изпит харесва ми специалността, но се колебая дали да не се откажа... От една страна ми е мечта да уча в Софийския но не знам това към което съм се насочила дали ще ми хареса и реализира. Историята ми харесва като предмет, а за Биологията мога да кажа че просто ми е интересна донякъде. Наистина не знам какво да правя и как да постъпя... Дали да продължавам така или да се откажа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 18207d17aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.
Като преподавател в университет бих те посъветвала да не мислиш за това, в кое ще ти е по-лесно да те приемат. Или с кое ще изкарваш по-добри пари. Пълно е с хора, които си мразят работата. Мисли какво искаш да правиш, защото двете неща, между които се колебаеш, са коренно различни. Мисля, че ти знаеш какво искаш. Ако мечтата ти е да учиш в Софийския университет, следвай нея. Няма нищо по-тъжно от това, да попиташ студентите ти защо са записали да учат специалността, а те да нямат представа. Вгледай се в себе си и ще разбереш как да постъпиш. Бъди упорит/а и вярвай в себе си, защото с много работа и страст почти всяка професия може да ти предостави възможност за добра реализация.
(Не преподавам в нито един от двата ВУЗ-а)
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1fa7d8bbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз записах туризъм и съжалявам. Нито в София намерих работа по тази все още изучаване от мен специалност, нито някъде другаде. Бях прекъснал за две години, живях в Лондон и Истанбул - и там греда. Мисля да зарежа това начинание.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5bf1a0fcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Meчтите са едно, реалният живот-друго. И двете специалности са в реномирани университети, не мисля, че в Медицинския ще се чувстваш зле. Много по-важна е реализацията, парите които ще изкарваш и признанието, което ще имаш. Още по-вече, че зъботехниката не ти е наложена от някой, а си е твое желание. По-трудно ще е като обучение, но по-добре заплатено.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c987dad20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само ако ти харесва това, което ще учиш и ако в свободното време ще практикуваш с желание, иначе няма смисъл :).

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a10884882f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ха, че щом биологията само до някаква степен ти допада, значи мен ако питаш, въобще недей се захваща с това, а то и химия поне донякъде, ше ти е нужна, според мен поне, па не знам!... Само че не разбирам едно-как ше ги съчетаваш?? От едната страна социологията, от другата-педагогиката,различни са, и двете наведнъж ли мислиш да ги караш, или просто си ги отбелязала там като няколко поредни желания за записването?? Трудно ще ти е според мен да съчетаваш две различни специалности, най-добре се спри само на едната, защото едва ли си имаш представа какви ще са ви дисциплините, по колко изпита на семестър ви чакат, какви конспекти за тях и въобще какво ше се учи, и по двете...Затова помисли добре, имаш време-да не съжаляваш после за избора си, а па щом ти е мечта СУ, значи доста трябва да се постараеш, нищо че нивото там вече не е като преди!...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker