Ужасна специалност в университета! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ужасна специалност в университета!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1805 пъти
Приеха ме човешки ресурси, не знам защо и аз се подлъгах, при положение, че исках да уча право, историята винаги много ми се е отдавала и имах отлични оценки. Първо курс съм, изобщо не ми харесва, да не говорим, ченито колегите ми ми допадат, нито преподавателите. Имам въпрос- мога ли да се преместя накак си да уча право, имала съм винаги отлични годишни оценки по история, но възможно ли е да държа пак матура по история, как стоят нещата? Или не е възможно, след като вече съм завършила 12 клас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 07a487c698
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей :)
Човешки ресурси като специалност никак не е лоша. Human resourses, звучи много добре според мен. Но щом си искала да учиш право, нищо не може да те спре. Според мен изобщо не трябваше да плащаш семестър и да изчакаш догодина, за да се явиш пак. Направила си моята грешка да запишеш нещо, което си знаела, че няма да ти допадне, да не кажа си записала колкото да има. Това за историята е много яко. Аз също съм й почитателка. Догодина преспокойно можеш да държиш отново вътрешния изпит, или да се преместиш, но е доста бюрокращина и се държат приравнителни изпити. Ако си в СУ, отиди до отдел "Студенти" и се поинтересувай или питай хора от горни курсове "Право". Със сигурност ще ти кажат по-големите как стоят нещата. Има и друго нещо, наистина ако си в СУ, а годината започна преди две седмици, не бързай с изводите, но както казваш не те кефят колегите, най-вероятно си в УНСС. Кофти. Право според мен не се учи в икономически университет. В крайна сметка имаш 2 варианта - или чакаш до догодина, или пробваш да се местиш и държиш изпити и догодина пак си първи курс. Поинтересувай се, успех от мен :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5ede65dfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш няколко вариянта. Единият е повторно да кандидатстваш по общия ред-изпит български и история или да се поинтересуваш как се записва паралелна форма на обучение в твоя университет за специалност право. За паралелната форма, ако не се бъркам беше необходимо да бъдеш стопанска специалност , както и история. Учи се паралелно с първата ти специалност и е платена форма на обучение. А ти защо искаш непременно да учиш право?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eb616d4671
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вече е невъзможно да правиш матура пак. Можеш да влезеш право само с кандидат-студентски изпит отново.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fbb732b6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отписвай се. Висшето не струва, ако преди е струвало, днес е кръгла нула.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 78eb3c9195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   След като си приета специалност която не ти харесва, можеш да се преместиш в друга, но след като издържиш всичките за нея изпити до този момент.
И все пак зависи от Университета.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1a64f0a24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   М30

Здравей,

Аз съм учил право и съм завършил. Не си заслужава, ако можех да върна времето назад, със сигурност не бих учил тази специалност поради много причини.

През обучението се преподават ненужни глупости, които няма да ти послужат за пазара на труда.
Изисква се страшно много от теб а като завършиш ще разбереш, че не си е заслужавало.
В този бранш има най-лицемерните и глупави хора, които някога са живели на тази планета.
Влез в джобс и виж колко правни обяви има там.
Ако някой ти казва, че право си заслужава, е лицемер и не го слушай. Хората, които са завършили право и ти обясняват колко престижна е професията, са комплексари в чиста форма.

Кандидатствал съм за работа в държавната администрация с 33 кандидати и заплата 550 лева.
Хората, които казват че има много голям спектър за реализация в правото или лъжат, или изобщо си нямат на идея за какво говорят.
Хората, които успяват да се реализират в правото са хора с връзки, иначе шансът да си намериш работа е все едно да спечелиш от държавната лотария.
Ако си намериш работа по тази "престижна" специалност, ще те гърчат в офиса с много много часове и заплащане стил Индия, с празни обещания за кариера.
Само с един чужд език човек може да си намери по- високо платена работа.

Не работя в сферата на правото и нямам намерение. Не съм изредил всичко това, защото ме е яд, че не работя по тази специалност. Написал съм това, за да мога да предупредя хора като теб да не се захващат с тази измислена псевдопрестижна специалност, която се преподава и учи от псевдоинтелигентни хора.

Ако решиш да запишеш тази специалност ще завършиш. 95% от хората завършват, трябва да си много глупав за да не успееш. След като завършиш, ще се сблъскаш с действителността, а тя е, че нямаш никакъв шанс да си намериш работа без връзки, дори успехът ти да е 6. 00.
След като завършиш няма да имаш необходимите знания да работиш някаква правна работа, защото всичко се преподава на теория

Ако искаш да се реализираш в правосъдната система - веднъж съм се явявал за прокурор, 1233 кандидата за 35 места. Имай предвид, че голяма част от тези места са заети от хора с връзки.

Ако насочиш тази енергия в някоя перспективна специалност ще имаш много- по голям шанс.
Виж какво се търси от пазара на труда и учи това, разбира се трябва и да ти харесва.

И най-важното, което трябва да кажа е, хората, които казват, че право е перспективна и престижна специалност, лъжат, не ги слушай, не си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4e3638bcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към №6 Защо след като е "псевдопрестижна" и хората, които я учат са "псевдоинтелигентни" си я учил и самия ти? И защо винаги хората, които не са успели с нещо или В НЕЩО, започват да плюят и да хейтват всичко наред? Не обвинявай за своите неудачи хората, обществото, живота - "всички били връзкари", е не може всеки неуспех, който имаш да оправдаваш с ВРЪЗКИ! Ми то и IT - специалист да си, и лекар, и каквото и да е ще има конкурси и ще се явяваш на интервюта с още 30 други, но това не означава да се отказваш! То лесно никъде няма. Лесно - вкъщи при мама! Всичко останало е труд, нерви, постоянство и упоритост ;) Поздрави

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c5dc3b9190
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   № 1 много ми е интересно от къде и как ги извади тези изводи, че след като автора не го кефят колегите учи в УНСС?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker