Немска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немска филология
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2381 пъти
Здравейте! Искам да попитам тези, които следват или са завършили Немска филология какви им са/бяха впечатленията от следването. И също - знаете ли някакви учебници или помагала, които биха ми помогнали за матурата по немски! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: f41c624e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, навярно коментарът ми е твърде закъснял, но въпреки всичко... Аз следвам Немска филология и съм с много двуполюсно мнение относно учебния процес, професионализма на преподавателите и въобще приложимостта на знанията, които ти предлага специалността! Може би най-важният елемент в една филологическа специалност е езиковата подготовка.... е такава в Немска филология напълно липсва, език въобще не се преподава, няма комуникационни упражнение, няма упражнения, които да предполагат участие на студенти... Muttersprachler - йок. Езиковото ниво, с което завършваш специалността е не по-различно от онова, с което са те приели. Акцентът пада в/у теоретичните предмети, сиреч морфологии, фонологии, лексикологии и други логии. Не искам да засягам темата за пълнежите, тя е болезнена.... Според мен 1ви курс е най-интересен, защото се учи културна история на Германия с най-готината преподавателка- Ендрева. Ако намираш за любопитно да се занимаваш с изучаване структурата на един език, тоест с неговите градивни елементи и историческо развитие, то Германистика определено е специалността за теб. В случай, че немският ти харесва като език и се интересуваш от културата на страната, просто иди по програма Еразъм за семестър / година, или по DAD за месец. Не си струва да го записваш това чудо. Ако можех да върна времето назад, нямаше да уча филология. Иначе за изпита - и да не го вземеш, ще те приемат с матура. То влиза куцо и сакато.. Изкарай една 4ка на матурата и си готов/a...

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 5713260beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Имам впечатления от СУ само. Ужасна специалност, необновен учебен залостенял план, ужасно злобни и комплексирани преподаватели, я решиш да ги питаш нещо - я си ги задразнил/нахалстваш. 15 изпита на семестър, безумни изисквания, колкото може повече да се заяждат със студентите, блякс.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 6f7ae0cb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Въобще не разчитайте на университетите да ви научат на чужд език, който и да е той. Часовете са много малко, по повечето чужди езици всеки семестър ще сте с различни преподаватели, ще учите всякакви стари теоретични глупости от миналия век, които никъде няма да можете да ги приложите в живота. Ще ви преподават преподаватели по на 65, 70 години, че и по-възрастни. Те нямат абсолютно никаква представа какви са младите хора в днешно време и т. н. За да научите чужд език, трябва да го учите сами. Не си губете 4 години от живота и не харчете вашите и на родителите си пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker