Математиката... кошмар! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Математиката... кошмар!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1311 пъти
Здравейте!
Аз съм ученичка в 7 клас, която изпитва ужас от математиката! Миналата година бях добра в матем. и имах 5 и 6, но завърших с 5 за годината. Та, както и да е... Проблема ми е, че тази година искам да кандидатствам, но имам ужасни оценки по математика. Този вторник имам класно, а съм под ОГРОМЕН стрес! Г - жата е попитала класната ми защо съм "скъсала" с математиката... Просто ужас! В петъка ни връщаха миналите контролни от раздела за геометрията и имам 2! На всяка една задача получавах отговор, които беше там! Бях сигурна, че няма да имам 2, а поне 4 (не, че се радвам на 4, но тази година се обърнаха нещата с главата надолу и да)... Г-жата даде на едно момче от класа ни 3, защото той не бил си играл на тото... Тя сама каза, че той не я заслужава, но... Какви ли не неща ги е правила, но ще разкажа в коментарите, ако искате.
Как да си оправя оценките? Мама ще ме записва на уроци, но мен ме е супер много страх! Как да науча за това класно? !
МОЛЯ ВИ, ОДОБРЕТЕ ИСТОРИЯТА МИ, ЗАЩОТО НЕ СЪМ ИМАЛА НИКОГА ТОЛКОВА ГОЛЯМА НУЖДА ОТ СЪВЕТ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5673100d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Пише ти момиче на 14, което преди една година е минало през кандидатствания, слаби оценки по математика. Бях като теб, в 7 клас просто нищо не разбирах и изкарвах ниски оценки по този предмет. Записах се на уроци, помогна ми донякъде. Първото най-важно нещо е да не се стряскаш толкова и д ане го мислиш, защото става оше по-зле! После седни, предполагам учебника ти е на Архимед пък ако не е пак предполагам има решени задачи преди урока. Сядаш, четеш, преписваш ги първо, после започваш да ги мислиш и обмисляш! Не бързай, бързането изиграва лоша шега от личен опит ти го казвам! Сядаш и мислиш просто.
Успех!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a566cc250b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aми, какво да ти кажем сега? Трябваше да питаш през октомври

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 882918ea0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се тревожи, ще я научиш

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b1ec4fb8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Математиката, и въобще точните науки, не са за кухи лейки.
Насочи се към хуманитарните или т. нар. локумаджийски "науки".
А за математиката - премести се в друго училище в някое забутано село, пълно с неграмотни цигани, и моментално ще станеш номер едно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 78eecf2b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз днес бях скъсан и на изпита си по математика и прекъснах следването си. Взел съм само един изпит. Хич не ми пука. Другата седмица ще водя приятелката си в Истанбул уж на разходка, но ще й предложа брак. Да не ти дреме. Ще изкараш 3.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eff2a51f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Математиката е лесен предмет. Но при едно условие - не трябва да си изпуснала нищо, трябва да знаеш всичките уроци под ред от началото до сега. На мен мен ми беше сложна геометрията, но като си намерих добър учител, който ми обясни правилно нещата, започнах да виждам лесно решенията. Помоли някой от класа, който е по-напред с материала да ти обясни нещата, които не са ти ясни. В интернет е пълно с материали по темата. Трябва четене и вникване в предмета.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 09381bfc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички, които ми дадоха добри и полезни съвети!
До номер 1: Да, учебника е на Архимед. Днес мама ми помогна да решаваме, защото тя знае математиката и като цяло работата и е главно математика :)
До номер 2: Поне дайте съвет, а не да се мислите за много остроумен ;)
До номер 3: Надявам се:)
Номер 4: Защо е нужно да пишеш този коментар? Май и ти искаш да се покажеш колко си умен, както номер 2 :) Толкова негативни хора има, че ми става лошо...
Номер 5: Дано си изкарате хубаво, но не разбирам какво общо има това с темата? А и не се радвам на 3 :) Просто не съм този тип.
Номер 6: Миналата година математиката ми беше лесна, но тази година изпуснах нещата и "скъсах с математиката"... Както каза г-жата. Има още шанс да я науча, сега като мама ми обясни нещата се чувствам по-добре. 1 раздел ми беше малко труден, но го научих. 2 уж ми беше лесен и интересен, но имам лоша оценка на теста. А 3 раздел (този, който сега учим) веднага го разбрах, но има някои неща, които са нови и ми бяха неясни, но ги научих до колкото можах.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c33529e7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм била природоматематически профил и завърших преди 12г. По мое време се продаваха книжки с подробно решените задачи по мат., които много ми помагаха. Погледнах по онлайн книжарниците, че и сега се предлагат. Провери дали отговарят на новите уч. програми и си купи. Помисли и за частни уроци или помоли майка ти да ти помага. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dbbba11abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се притеснявай. След шести клас математиката става изведнъж много сложна, чужда и трудна за разбиране. На мен до 6ти клас ми вървеше като по вода, дори без да решавам задачи. Но в 7ми клас си иска решаване. Започнах седми клас с две двойки, като преди това съм била в птицата на класиране на общинско състезание. И аз се стреснах много. То не бяха нерви, тръшкане. Помолих да ме запишат на уроци. На изпита изкарах над 5. 50. След 12ти клас пак кандидатствах с математика и все още я обичам. Успех и не се притеснявай!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ded26f9509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Избутай 7 клас, после изобщо не е толкова важна. Аз през цялото време в гимназията преписвах по математика, по простата причина, че след 5 клас всичко в нея е абсолютно ненужно. Достатъчно съм възрастна вече, за да го твърдя със сигурност. Иначе заради тези хуманитарни науки, които номер 4 обижда толкова селяндурски, аз взимам заплата, колкото той за половин година, сигурна съм. :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker