Второ висше??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Второ висше???
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2591 пъти
Здравейте, надявам се да ми помогнете със съвет, ще съм благодарна, тъй като съм малко объркана и затова искам да чуя други мнения. Аз съм момиче на 23 г. в момента уча счетоводство и контрол трети курс. Задочно в частно ву, смятам да запиша и магистратура живот и здраве, което значи, че ще уча поне още три год. Напоследък все повече мисля за второ висше, искам да се възползвам от правото си за държавна поръчка, и мисля да кандидатствам още тази год., тамън ще съм започнала четвъртата г. счетоводство. Въпросът ми е следния, какво точно да запиша, колебая се между МИО и Право, като цяло мисля че с Мио ще ми е по-лесно, но ми се струва по несериозно, правото пък е сериозна дисциплина, но толкова ли е трудно колкото казват и друго, което си мисля, че правото се учи 6г. Което ще рече, че ако запиша право, ще завърша на 30г., а 6 г. неса никък малко. Твърдо съм решила, че искам второ висше, но много се колебая, какво да е, въпреки че ще е държавна поръчка и няма да давам луди пари, както сега. Като допълнение искам да кажа за себе си, че съм самотна майка на момче на 1г. дали няма да ми дойде на нагорно всичко, въпреки, че имам подкрепа от близките ми, но все пак... Ще се радвам да ме посъветвате кое от двете специалности да избере и дали да се пробвам още тази год. докато съм си наумила или по-добре да изчакам да приключа със счетоводството? Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: ade78febba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   "... искам да се възползвам от правото си за държавна поръчка... "- що не се възползва от това право когато си започнала да следваш? Само това ли ти е мотивацията, за да следваш нещо? Ти въобще наясно ли си каква професия искаш? Никой не е длъжен да издържа теб и детето ти, не злоупотребявай с близките!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cc6b862399
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мацка записвай, това което ИСКАШ. Няма значение, дали е лесно или не щом ще намираш приложение в него. Някои хора дори нямат ВИСШЕ и са шефове и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 01c557e09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Така... Поздравявам те за ентусиазма ти, но след на земята.
От миналата година дисциплината право отпада като задочна форма на обучение, т. е. изумава се пълни 5 години, а не 6г. , които бяха за задочници. Само започнали преди влизане в сила на новите разпоредби завършват обучението си задочно. Щом имаш желание да се развиваш, наблегни на професионални умения. Завърши си обучението и започни работа. Повярвай ми от теория до практика разлика голяма. Стани добра в счетоводтвото и товага записвай магистратури илу други обумения, иначе си даваш времето и парите на вятъра. Само хартийки без покритие.
Това е моето мнение.
И аз бях страшно решена да записвам допълнителна специалност, но предвид това, че всички знания ми бяха теоретични се насочих към придобиване стаж по специалността. На 27г. и работя над година и половина, това което учих.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9a13c34c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Зависи какво искаш да правиш след това. Като юрист трудно ще направиш кой знае каква кариера прясно завършила на 30. Конкурентите, завършили на 23-4 г., с парцалите ще те изядат. Ако не си много амбициозна, по-добре се ориентирай към нещо друго. В момента си на 23 и е по-добре във всякакъв план за теб да си търсиш работа. Ще учиш до 30, ще имаш още две дипломи, но няма да си имала един ден трудов опит. И никой работодател няма да изгаря от желание да те наеме. Ако ти се учи нещо, учи език (ако не знаеш) - английски, руски, немски, френски, италиански - постоянно се търсят счетоводители с чужд език. Ще ти отнеме много по-малко време, но неимоверно ще покачи стойността ти на пазара на труда. Държавната поръчка няма да я изпуснеш, ако ти се учи, но Право е достатъчно тежка специалност (ако се учи както трябва, а не само за дипломата), и ако не си изключително организиран и целеустремен човек, само ще си загубиш времето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker