България от какви кадри има нужда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

България от какви кадри има нужда?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1462 пъти
Кои специалности, в кои университети могат да донесат на студентите надеждна реализация и хубава заплата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 737b4c433c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тук нормална заплата няма, ако ще да си ядрен физик. "Бизнесът" е решил, че 500-1000 лева ти стигат за всичко и на повече не се надявай.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d734ba4ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Медицина

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: db52c83f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лекар, фармацевт, адвокат, програмист , финансист.

Това е общо казана, тъй като лекарската професия, може да означава много неща. Същото важи и за останалите.

Не включвам ръководни карди, защото това зависи много от компанията, в която работят. Има мениджери на по 1300-400 лева месечна запла,но има и такива, с многоцифрени годишни бонуси.

Това са някои от професиите, които типично са патени по-високо от останалите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 631e237511
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всички медицински специаности и ИТ

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7ff045c1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Поради държавната политика - да гуша със милиарди частните болници, чиито собственици са първи приятели на висши членове на управляващата партия напоследък все повече се наложи моделът служителите в тях да взимат често 5 цифрени заплати. Точно така. Лекари с 5 цифрени заплати не са никак рядкост. Причината за това не е, че вършат кой знае каква работа и, че са кой знае колко компетентни и безценни, а просто шефовете им печелят немислимо много пари от здравни субсидии и от безвъзмездната техника за десетки милиони евро, която получават. Общо взето най-много се печели в компании, върху акцентира държавата. В случая в частните болници, където се лекува 10 % от населението получава 80 % от държавните пари. В земеделието аритметиката е подобна. 80% от парите за субсидии и за техника отиват в 5 % от земеделците, които отново са много близо до управляващата партия (без значение коя е тя) и съвсем нормално, операторите на земеделска техника, които дори са без средно образование взимат много големи заплати, не защото са кой знае какви кадри, а просто защото шефовете им печелят безбожно много и могат да си го позволят.
В ИТ индустрията положението е сходно. Всички твърдят, че космическите заплати в този отрасъл са поради липса на кадри, но никой не си дава сметка, че ако не се печелеше безбожно много нямаше как да си ги позволяват, големите софтуерни "гении", притежатели на софтуерни компании. Но включително и в този отрасъл има покровителстване от държавата. За най-елементарните поръчки за баламски софтуер, държавата плаща десетки милиони и просто собствениците на ИТ компаниите могат да си го позволят.
Ето дадох ти 3 примера за България.
Заключението е, че погледни отстрани кои сфери за на държавната хранилка и се насочи към тях. Защото най-лесно е да получаваш пари от държавата на готово, точно както го получават "големите" бизнесмени от 3те отрасъла, които споменах по горе, така че тъй като не са изкарали тези пари с труд и умения, им е много лесно да ги ръсят за почивки, луксозни коли и разбира се за - заплати, за каквото и става на въпрос в темата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c68987df23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не гледай парите, а се насочи към това, което те влече и което ще учиш и работиш с желание, без да мислиш за заплащането. Така парите сами ще дойдат при теб. Не е нужно да правиш нещо, което не ти харесва просто защото е добре платено или защото родителите ти или хората така са ти казали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5a87e38919
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А, не се старай толкова тук можеш да си най-добрият и пак да получаваш малко пари. Знам, че някои хора ще скочат срещу мен, но истината е, че за да изкарваш много в България си трябват здрави връзки, пък ако ще и да си най-големия некадърник. Както са ти казали и преди мен, за повечето работодатели в България всичко над 1000 лева е космическа заплата и трябва да правиш чудеса за да я заслужиш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 40abc90d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Въпроса ти от заглавието се разминава с този от това, което си питал в поста си-кое от двете по-точно те интересува?? Защото не знам за специалностите, те много хора не работят по това, което са следвали, па за заплащането пак... Обаче на въпроса ти от заглавието на темата веднага мога да ти кажа поне няколко професии, за които страната тепърва има да си плаче само тука, до няколко години:а именно това са учители, ново поколение, но по математика, физика, химия, по чужд език(като не слагам естествено английския де, щото само за него няма такъв глад, предполагам), а освен тях, страната се нуждае разбира се и от добри кадри в областта на медицината(и всичките й клонове), на фармацията, електротехниката(тъй като много малко хора вече могат да си връзват тока, я на ел. котлон, на бойлер, на каквото искате), и още там други кадри в отделните сектори на икономиката и индустрията... Ми да, според мене точно от такива нови, млади кадри се нуждае тази държава, ма а де-не виждам откъде ше дойдат! ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker