Липсва ми мотивация , чувствам се в дупка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Липсва ми мотивация , чувствам се в дупка
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1752 пъти
Здравейте! Аз съм момче на около 22 годишна възраст. Следвам в чужбина от няколко години и се справям горе долу добре. Имам приятелка от сериозно време, но тя не е при мен (също като мен учи в чужбина, но друга държава ) и се налага да водим връзка от разстояние.
От доста време се чувствам адски демотивиран. Намирам мотивация за учене, спортуване и на следващия ден тя вече е изчезнала и се чувствам, като в някаква дупка. Общо взето денят ми протича по следният начин :
ставам, докато закуся гледам някакви клипчета в youtube, което доста често продължава повече от час, след това уж започвам да уча, но постоянно се разсейвам, като проверявам фейсбук и инстаграм. И в следващият момент денят ми е почти свършил или трябва да ходя на работа (ходя на работа по няколко пъти в седмицата ). Искам да си променя режима, да съм доста по-продуктивен, знам какви са ми проблемите и в същото време от година нищо не успявам да променя.
Това, което съм забелязал, е че, когато съм с приятелката ми (случва се през няколко месеца), ставам много по-мотивиран, имам страшно желание за всичко, искам да се захвана с куп неща, идват ми хиляди идеи, абе всичко си е перфектно. Проблемът е, че, както казах, това не се случва често. Също искам да споделя, че преди винаги съм бил отличник, винаги съм учил много и съм бил амбициозен и си мисля да не би цялото това нещо да ме е изморило и сега да ми се иска да си дам спокойствие и да не правя нищо(за съжаление взе да ме мързи точно тогава, когато обучението ми е най-важно... )
Нещо друго, което доста ме разсейва, е мисълта за секс. Все пак съм млад иии... нормално е, хормоните ми бошуват, имам дни, в които не мога изобщо да съм продуктивен. Мисля само за секс, а още по-лошото е, че дори ми минават и идеи за изневяра (никога не съм го правил, но липсата на секс ме побърква ). Естествено започнах и доста да мастурбирам, което изобщо не намалява либидото ми, но значително намалява енергията ми и положението е още по-зле. Плюс това май, май започва и да ми вреди психически, защото усещам как започвам да си мисля някакви перверзни неща за всяка по-готина мадама, която срещна навън.
Бих искал да разбера вашите съвети. Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 007162973b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам че няма да ти хареса но трябва да скъсаш с нея.От личен опит ти казвам такива връзки са обречени.Явно на подсъзнателно ниво знаеш че ти трябва ново начало,нова връзка.Заради това според мен не си продуктивен защото усещаш нуждата от подкрепа и стабилност само когато е до теб а нея я няма и заради това на подсъзнателно ниво не си продуктивен и демотивиран защото не се чувсташ сигурен за бъдещето си.И от финансово естество и от лично.Затова трябва да рестартнеш компа брат.Накрая ще видиш че си струва но да знаещ че много ще боли и ще ти излезе през носа.Всичко сладко на този свят горчи отначало.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 26e8fac722
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисълта за секс: може да се опитата да сте интимни по скайп. От една страна това е нещо ново и освежсващо обичайните ви практики. От друга това е сигурен начин да се сближите в интимен план. Дори в началото да изпитвате неудобство от положението, би могло да си обменяте просто взаимни намерения и фантазии един за друг.
Липсата на мотивация. Ами ако се отдаде човек тя се самоподсилва/липсата/. Ако човек съумее да се пречупи и когато успее да се подтикне към действие, това е пътят към осезателна промяна .Разбира се освен това е нужно и непоклатимо постоянство. С цената на целия останал свят. Веднъж отлагане връща в изходна позиция 100%. Усилията са повече и по мащабни отколкото човек си представя в началото на всяко начинание. Само, че като поеме по пътя и вложи свръх себе си в усилия, е склонен човек да продължи да го прави, като така или иначе досегашното не може да си върне. Би отишло на вятъра.
За начало може да си съставиш режим, но в доста щадящ вариант, примерно смеси -задължение / разтоварване, защото ако човек се лиши рязко от нещата, които му доставят удоволствие, много бързо последва изчерпване и съответно период на компенсиране на времето вложено в усилия. Колкото по бавно и обмислено се случва нещо, толкова по-стабилно стъпва в ежедневието. Най-лошо е да очаквааш от себе си да се събудиш променен и от днес да се случва всичко, за което споменаваш. Това е автоагресивно, защото е невъзможно от днес за утре да сменим концепцията за живот. И очаквайки го от себе си само подсилваме и се угнетявааме с усещането за провал. Първо трябва да опитваме, после да правим генерални формулировки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 936fb428c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1 : Тя скоро завършва и ще се опитаме вече да сме заедно , така че раздяла точно в този краен момент не е добро решение .
До номер 2 : Аз доста често се опитвам за един ден да променя всичко в себе си. Знам къде са ми проблемите и на следващия ден се опитвам да реша всички тях и си давам адски много задачи , които например до преди това не съм вършил в един ден , и може би затова и не успявам да ги изпълня и се чувствам като в дупка .
Благодаря за коментарите :)
Бих искал да чуя и още мнения :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 26e8fac722
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не мога да ви схвана мъжката логика? Чувства се по-мотивиран с нея и вместо да се съберат, да я прати по живо по здраво. Хващаш я сериозно и и казваш тука ми трябваш и край на драми и чудене.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9bf87d54f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много лесно е: изключваш интернета. Ставаш по-рано, имаш време за лична хигиена, закусваш и си изключваш телефона или интернета. Може да си сложиш аларма в колко часа да започнеш да учиш. Води си дневник със задачи за деня. Сядаш на някое тихо място, без телефони, телевизори и каквото друго ти отвлича вниманието. Може да слушаш класическа музика преди или по време на учене. Когато си изпълнил задачите си за деня, ще бъдеш свободен да правиш каквото искаш - филми, хобита, разходки и т. н.
Интернета е голяма загуба на време. Пример:
- всеки ден по един час в ютуб: 7 часа седмично
- всеки ден по един час в инстаграм и фейсбук: 7 часа седмично
- всеки ден по един час за телевизия: 7 часа седмично
Общо 21 часа седмично загубено време. Една пълна работна седмица е 40 часа.
21 часа. Почти 1/7 от седмицата. 84 часа в месеца. 1008 часа в годината или 42 пълни дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker