Ад в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ад в училище
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1204 пъти
Здравейте, искам да споделя нещо защото вече не се издръжа.. Карам направо, аз съм най мразеният човек в класа си в училище.. 11 клас съм. В 8-9 клас бях момчето което тормозеха и нищо не правех по въпроса.. От 10ти клас насам аз се промених коренно, започнах да заставам зад думите си, да се държа по гадно с тях, започнах малко по малко да ги мразя и да им го показвам. В наши дни аз имам един единствен приятел в класа си няколко неутрални на които не им пука и по голямата част от класа която ме мрази. Не че има проблем за мен, аз съм непукист, приятели си имам извън училище и не се чуствам самотен.. Работата е там че често се стига до скандали и неприятни изречени по мой адрес.. Когато аз се разправям с някой конкретен от тях той мълчи и нищо не казва, но когато и друг се намеси започват да лаят, да се смеят на мой гръб.. Изградил съм железни нерви и ми е все тая кой какво мисли за мен. Истината е че въобще не ми се занимава с училище, не ме разбирайте погрешно но е по вероятно да науча нещо вкъщи от колкото в училище :) образованието е трагедия и оценки се изкарват чрез подмазване в моя клас, но аз не съм човека който ще се подмазва на учителите за оценки. Като успех съм наистина зле и имам 6 само по физическо не ме съдете но всички са жалки в очите ми и това е причината да не уча.. Гледам да не стоя лятото на училище и това е. Сега някои ще кажат учи заради себе си, но в крайна сметка какво да науча от сбирщина селяндури (да те живеят повечето в села и им личи ако ме разбирате, да не се обиди някой читател), става дума са съучениците ми а учителите под всякаква критика.. Имам една учителка която се изразява с думи като:он, епа, че отидем, че стане и куп други.. Ии сега да ви запозная с друг мой учител, кара кола за 40 бона и буквално всеки час говорим само за коли, далавери, майтапи и вс друго но не и учебен материал. Вече не ми се ходи на училище и ходя за втори час най често, стоя до 4-5ти.. Не съжалявам че съм най мразеният ученик в моят клас, не съжалявам че не уча просто това е моят избор.. Ще завърша това училище без усилия и живот и здраве ще уча след 12 клас сериозно. Дайте ми някакъв съвет или мнение, добре ли постъпвам, как да постъпя с тези идиоти, трябва ли да променят нещо? С интерес бих приел критика но не бързайте да ме съдите аз съм най обикновено момче което спортува, забавлява се с приятели и живее нормален живот, но му е писнало от това ежедневно да се среща с идиоти, надувки дето се мислят за биячи.. но аз имам какво да им кажа, те са сбъркани и изгнили, слепи са приятели :).. Не ги понасям събрал съм толкова злоба към тях че без да се замислям бих им пожелал да изчезнат за винаги от този свят.. Съжалявам може би малко прекалих в края но така се чуствам и знам че съм прав.. Благодаря на хората прочели това и на тези оставили мнение, коментар или критика.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8881605b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз виждам два въпроса: какво да правиш с ученето в училище и какво да правиш със съучениците си. Напълно те подкрепям, че училището е пародия, да не казвам гротеска. За съучениците ти - дали те са кофти или ти, не мога да кажа, трябва да видя отстрани; това, което описваш, според мен, е по равно възможно да е проблем в тях или в теб.

Моят съвет е да се концентрираш върху това какво си струва да учиш (няма значение дали самостоятелно или в училище), и после с какви хора искаш да общуваш. Когато знаеш какво преследваш, нещата, които не съвпадат с целите ти, сами ще се изтеглят на заден план в съзнанието ти, за тях просто няма да ти остава време да мислиш.

Постави си за цел да разбереш какви професии биха ти идвали отвътре. Като цяло този въпрос не се поставя никога или на много късен етап в тъпото училищно образование, а точно сега му е времето, да не казвам, че си леко закъснял. Също използвай всяка възможност да работиш нещо, каквото ще да е, просто да видиш различни професии и начини на работа (на заплата/ сезонно/ на свободна практика и т. н. ), пак с цел да събереш информация и впечатления и да се ориентираш.

А калпавите учители и (предполагаемо) калпавите съученици - остави ги да отпаднат като шумов фон в съзнанието ти, както посочих по-горе.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 20542bd9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, рядко го правя, но този път ще си позволя да дам съвет: изнеси се от това училище моментално. То е вредно за теб и ти пречи да се ангажираш и да развиваш себе си.
Казваш, че нямаш приятели, а учителите не струват, чудесно, значи няма какво да те задържа. Колкото повече стоиш там, ти се демотивираш и отвикваш да учиш. Оценките от последните класове ще ти трябват я за кандидатстване в университет, я за нещо друго. Ти стоиш там и трупаш злоба и тройки и менталност на посредствен човек.
Махни се, даже и за една година, иди на друго място, почни на чисто, вложи усилия в това да учиш. Повярвай ми, умението да учиш и всеки ден да надграждаш по нещичко малко в себе си, ще ти се изплати многократно и щедро в годините нататък. Заслужаваш да си подариш тази възможност.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 761387bb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бях в много подобна ситуация години наред. По същия начин и аз бях черната овца, най-подиграван и най-мразен в класа. Хората се събират против теб и те мразят, когато си по-силен и различен от тях. Стадните инстинкти при хората са много силни и ако не успееш да се присламчиш към някоя група и се покажеш достатъчно силен веднага започват да се събират на групички против теб.

Така, че поздравления. Явно не си един от многото, не си част от сивата маса.

Това, което мога да ти дам като съвет е да си изкараш образованието и изобщо да не ти пука! Старай се да се развиваш в някаква сфера и да запишеш висше(тоест седни да учиш догодина). Всички тези злобари и "отличници" от училищните години ще ги видиш точно след няколко години как не са никакъв фактор и са супер посредствени душици в реалния живот.

Животът ти тепърва започва, училищните години не са показателни за нищо! Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 594a6f56aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съжалявам за това, което ти се случва, аз самата съм била тормозена в училище и е ужасно. Ти обаче не трябва да обръщаш гръб на учението. Ако трябва си намери място на последен чин, където няма да те безпокоят и учи самостоятелно. Подготвяй уроците си, решавай примерни тестове, помоли учителите да ти дадат допълнителни упражнения или ти самия потърси. Стегни се, защото другата година ще имаш изпити. Не позволявай на никого да проваля бъдещето ти. Още повече, че след няколко години дори няма да си спомняш имената на тези хора. Но ако не сега не залегнеш над учебниците, след години ще съжаляваш, ще се питаш "как ли щяха да се развият нещата, ако бях учил / бях в друга среда? Къде ли щях да бъда сега? ". Каквито и препятствия да има, трябва винаги да даваш най-доброто от себе си. Естествено, не всичко зависи от теб, но се опитай.
Ако до края на годината не видиш положителни резултати, то тогава ще е нужно да смениш училището. Колкото и да е неприятно, може би ще трябва да пътуваш дълго от вкъщи до училище и обратно, въпреки това, това ще бъде по-добре вариант, от колкото да си губиш времето.
Успех ти желая и дано ситуацията да се подобри!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e3883b70e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поздравления!! Аз съм на 19, момиче, бях нещо като теб в училище. От 5-7 клас много ме тормозеха, тогава нямах и приятели почти. В 8-ми клас отидох в гимназия, пак не ме харесаха, защото аз мразя клюкарщината, простотията и злобата и съответно не подкрепям техните ежедневни теми. Обърнаха се повечето срещу мен, но си казах, че няма да е така, няма да си пропилявам годините, събрахме се една групичка, започнахме да им се подиграваме и да се защитаваме взаимно. Отделно имах доста приятели от другите класове, без значение долни или горни. Онези от класа ми също имаха доста приятели и един вид почти целия клас и половината училище ме мразеха повечето учители, защото и на мен не ми дремеше за глупостите, които "учим", а пък и някои от тях бяха като учителите, които ти описваш. Прости ограничени, а после се чудеха защо не ги уважавам и иронизирам и само ми пишеха двойки почти по всичко. Имаше някои и които уважавах де. Много номера ни въртяха на мен и групичката ми иначе, искаха да ни прецакат и да бъдем изключени, но не успяха. Мен много ме мразеха, защото си правех каквото искам - правехме мизерии в часовете, не ходех постоянно на училище или пък да седя за всички часове, изказвах мнение свободно, обличах се както си искам. Много ме мразеха за това обличане, божеее.... ами така е, няма да ходя с широк суичер и изтъркани дънки постоянно. Нямам против хората, които го правят, но смятам, че трябва да се уважаваме взаимно и да не се обиждаме. Сега съм завършила отдавна и знам какво искам да правя с живота си, което е най-важно. Учи се сам, това е най-важното, да имаш желание да се развиваш и да се стремиш към него. А пък онези нека си говорят и да се мислят за преуспяли с отличните си дипломи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker