Прословутата молекулярна биология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Прословутата молекулярна биология
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1182 пъти
Здравейте. Тази година ще кандидатствам в Медицинските университети в Пловдив и Варна, НО най-вероятно няма да ме приемат, просто химията ми е доста трудна, а и в 2те години подготовка осъзнах, че това не е за мен. Истината е, че аз искам да работя в лаборатория и да изследвам различни вещества, организми и т. н. Винаги съм искала това и мисля, че Молекулярната биология е за мен.
Доколкото знам специалността е развита и търсена, но в чужбина, там били ценени такива специалисти.. А на мен ми се ще да уча в България, обаче съм чувала, че тук заплащането е много зле. Има ли смисъл да следвам своята мечта, ако ще бъда разочарована накрая? ! Не искам това да е резултата.
Мислила съм и върху друг вариант, но и там стещам пречка. При положение, че нямам сертификат по чужд език, а и искам да запиша специалността в ПУ "Паисий Хилендарски", а не в този прословут СУ, дето уж много го признават навсякъде, имам ли шанс, след като завърша, да си намеря работа в чужбина?
Моля за някакъв съвет, насока... Нямам познати, които да са завършили тази специалност и нямам от кой да чуя мнение по въпроса..
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: be21dd4a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се разочароваш от СУ. За ПУ не знам.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 93846b4f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Пиша ти в качеството си на биолог-молекулярчик.

Съжденията "химията не е за мен" и "мисля, че молекулярната биология е за мен" са взаимно изключващи се. Молекулярна биология без химия още не е измислена. Ако имаш много пропуски по химия, няма проблем да запишеш специалността и да си успешна. В крайна сметка тези пропуски може да ги попълниш или в един момент да се окажат несъществени. Ако обаче си много зле по химия, генерално посредствена, движиш се между три и четири, няма какво да правиш в молекулярната биология.

Молекулярната биология на практика изучава химическата основа на генома. Няма читав молекулярен биолог, който да не разбира поне малко от химия. През бакалавърския курс на обучение учих пет вида химии: Органична, аналитична, биохимия, ензимология, биохимия на растенията (впоследствие отпадна от плана и вече не се учи). Отделно една трета от материала по растителна физиология си беше чиста биохимия (поне по мое време беше така).

Отделно от всичко това: Много от най-изявените молекулярни биолози, като Крик, Корана, Корнберг, Мълис, изобщо не са биолози. Крик е биофизик, останалите са химици.

Накрая пак ти пиша: Няма значение дали имаш пропуски по химия, няма проблем да запишеш специалността и да завършиш успешно, стига тези пропуски да не ти пречат. И, разбира се, заповядай в Пловдивския университет. Специалността тук е много сериозна. Преподава се разбираемо и достъпно. Преподавателите са компетентни и начетени. Определено има какво да дадат и наистина дават много от себе си. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 035868b9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имам близки, които си намериха доста добре платени работи. Не се отказвай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c66da2cd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Под "химията не е за мен" имах предвид на ниво за специалност "Фармация". Ходя от 2 години на уроци и нивото е с огромно надграждане над учебния материал в средностатистическите гимназии. Ясно ми е, че без химия няма как да се измъкна, дори и в Молекулярната биология.
Благодаря на отзовалите се. Ще кандидатствам в ПУ! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker