Езиков център - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Езиков център
преди: 6 години, 12 дни, прочетена 917 пъти
Здравейте,

имам въпрос към тези, които имат опит или поне виждане относно езиковите центрове.
Завършила съм филология и вече 2 години преподавам в езикова школа в средно голям град. Бих желал да си направя езиков център с преподаване на английски, немски, испански, руски и български език. Някой до сега опитвал ли се е да развива тази дейност и знае ли какви документи са необходими?
За момента съм наясно, че трябва да създам фирма с предмет на дейност - езикови обучения, бях питала и в Министерството на Образованието дали ми трябва нещо от тях, казаха, че не е държавна институция и не ги касае.
Става въпрос за обучения на деца и възрастни целогодишни курсове.

Колко от вас и вашите деца са посещавали часове в езикови центрове, мислите ли, че би било полезно за вас и семейството ви?
Как сте изучавали езици до момента?

Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 дни
hash: ff5be62e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като филолог, който има опит в бранша, макар и не точно с частна езикова школа, а с офис и частни уроци, те съветвам следното. 2 години са твърде малко, за да те познават теб самата в бранша клиентите-т. е. учениците и техните родители (т. е., тези, които плащат). Трябва да знаеш, че няма да имаш проблем, ако си добър преподавател, което ще рече:взискателен с подход при преподаване. Който умее да преподава. И учениците му научават наистина. Уверявам те, това не всеки филолог го може!
Трябва време да натрупаш опит първо като преподавател, да се ошлайшаш така, че още като чуеш и видиш кой как учи езика и какъв му е капацитетът, да знаеш как да подходиш към него! Особено важно при децата!
Едва след това можеш да мислиш за своя школа-след като знаят и познават! Те сами ще дойдат при теб. А доволният клиент води нови клиенти, т. е. приходи.
Това, за което питаш са просто едни формалности, които с ровене в Интернет ще ти се изяснят.
Не е нужно да казвам, че ти е нужен първоначален капитал. Но най-вече една минимум групичка, която да ти е сигурна и която да бъде твоят първи собствен клиент!
После идва уютният офис и куп сметки, разбира се.
Трябва винаги да държиш на качеството, винаги! И на тези, които наемаш на хонорар, винаги проучени и сигурни хора.
Не си играй на дребно с клиентите, не ги заставяй да плащат, без да са се уверили какво им предлагаш. Така веднъж една школа с лош мениджмънт ме изгуби като клиент, след като ми предлагаше да предплатя половината брой уроци (индивидуално) преди още да знам:кой е преподавателят и аджеба, поне веднъж да го видя и усетя, второ:къде ще са уроците (оказа се голяма тайна, имали няколко офиса в града, нямало да ми кажат къде ще ходя точно преди да съм им била сигурен клиент и т. н. )... Пълни глупости, разбира се, че ме отказаха!
А можеха просто да ми предложат 2 пробни занятия (платени от мен), след което да потвърдя, че искам да продължа нататък!
Много добре прецени икономическата страна, но най-вече отношението към клиента и спазване на обещаното.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 2dd16c04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има в момента и евро фонд за такива проекти. Към бюрото по труда е. Мисля, че се води "Развитие на човешките ресурси". Можеш да прочетеш и да отидеш в някоя консултантска агенция да направите проект и да получиш финансиране. Що не. Иначе аз не съм ходила на курсове и съм малко скептична. Завършила съм езикова гимназия, т. е. учила съм 1 година само език в училище и после до края на средното учихме история, биология и физика на италиански. Имам самочувствието, че знам добре езика. Не мисля, че с курс може да се постигнат такива знания, както с езикова гимназия, филология или на място в чуждоговоряща страна. Но, както казах реално нямам опит с курсове. Бих се записала някога за месец, два да си опресня знанията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker