Имам 2на матурата по математика. Искам да се самоубия. Помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам 2на матурата по математика. Искам да се самоубия. Помогнете ми!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2787 пъти
Моля редакторите да одобрят тази история защото ми е спешно. Здравейте аз съм на 14 (7-ми клас). Преди малко видях резултатите на матурите. Видях, че по български имам 4. 102 общо по бел имам 52. 500т. Но по математика не ми стигна малко за 3 (имам 15. 500т. ) и имам 2. От тогава когато разбрах резултатите до ся рева но няма смисъл вече... Знам, че няма да вляза в елитно училище но в 8-ми клас ще уча мн и ще вляза в хубаво училище. Та въпросите ми са: Как се изчислява бала? Също и като след 8-ми клас кандидатствам другаде ще ми искат ли оценките от матурата? Няма ли да имам диплома заради една математика?
Чувствам се гадно, защото ходих на уроци и допълнителни часове, учих почти само по математика по другите почти не. По другите предмети имам повече а се занимавам малко с тях. Искам и да питам: Толкова ли съм тъпа че да не разбера тая математика. Мразя се още повече от както разбрах колко имам. Нашите ме успокояват но тати ако разбере съм мъртва. Ще ми гледат ли оценките които съм получавала през годината. Моля отговорете ми... Ако има правописни грешки да знаете, че бързах защото имам да уча по биология за да не си развяля една от малкото шестици които имам. И пак моля редакторите да ми одобрят историята. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 38548945f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Виновна си си сама, но сега и да съжаляваш е все тая. Оценката ти от матурите ти влиза в образуването на бала, потърси как се образува в интернет. Дали ще влезеш някъде сега или след 8-ми клас няма значение, няма да караш 2ри път матурите.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e066a5433c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, само 7ми клас си! Добре е, че осъзнаваш, колко е важно да учиш в елитно училище, ако не успееш да влезнеш в такова, ще се реваншираш когато те приемат в елитен университет. Животът не е свършил, около нас е пълно с хора, които не са били отличници, но се оправят в живота. Не си тъпа. В моя клас имахме едно момиче, което беше отличника и винаги знаеше всичко, но двете й най-добри приятелки не бяха по ученено, когато ние имахме матура в 12 клас, от бързане да им помага на тях, не успя да направи своята собствена и изкара 2, а приятелките й на нейн гръб - четворки. Голям шок, но всичко премина, взе си матурата на поправката, отложи со образованието с 1 година, кандидатства в университет, приеха я и живота продължава. Никой никога не й се е подигравал, всички знаехме, че тя е умна. Това, че имаш 2 на матурата, не означава, че нищо не става от теб и никога не се поставяй в рамка. Важна е поуката и амбицията ти. Не ти върви по математика, значи ти върви по някой друг предмет, просто още не си разбрала.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 77643c5d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се разстройвай, станалото станало. Продължавай да учиш. Разбирам те, аз като бях 7 клас също имах 2 на матура, а по БЕЛ имах 5 и нещо, но влязох в гимназия още същата година защото брат ми имаше по-добра оценка по математика и понеже сме близнаци имало такава привилегия и така учехме заедно и тази година бяхме абитуриенти и чакаме резултати от зрелостните изпити. И да ти кажа, математика масово е най-омразния предмет на повечето ученици включително и на мен. Иначе по български едно време бях фурия, хаха. Просто си отделяй време да учиш, карай да ти се обяснява, ходи на консултации, а това в коя гимназия ще влезеш също не се притеснявай. На 14 искаме едно, като станем 10 клас искаме друго и като мине абитуриентския бал вече съвсем друго мислим да правим.. Един приятел също като теб имаше 2 на матура по математика в 7 клас и остана в ОУ до 8 клас след това си продължи в гимназия и мисля, че е доволен.

Лъвчето

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 615e2468a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Математиката и аз никак не я харесвах. След осми клас, доколкото си спомням, се вземат предвид годишните ти оценки само. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2305263f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прекрасно те разбирам, защото и аз бях в същото положение преди 11 години. Ходих на уроци, почнах да схващам покрай тях нещата, но стресът на изпита ми изигра лоша шега и се издъних. Предполагам и с теб се е случило същото. Баща ми непрекъснато ми крещеше и ми го натякваше като се прибираше от работа и стигнах до там да си събирам дрехи в раницата и да се опитам да избягам от къщи. Баба и дядо ме видяха тогава и го принудиха да престане. Знай едно с тази двойка няма да дойде краят на света дори да учиш в по - обикновено училище пак може да постигнеш много в живота. За жалост понякога родителите не проявяват разбиране към децата си а непрекъснато им натякват за провалите, с което още повече им сриват самочувствието.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7dc0526ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Само да ти кажа набързо - "елитните" са абсолютно толкова "елитни" колкото и кварталните. Ще срещнеш и същото "елитно" държание, което срещаш в кварталното.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 867812da4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз завърших "елитна" гимназия. А тези с ниските оценки влязоха в техникуми /професионални гимназии/ и там усвоиха голяма част от бъдещата си професия. А аз загубих 5 години в тая гимназия, после в университета. Честно да ти кажа - завиждам ти. Защо и аз на времето не изкарах по-ниски оценки и не влязох в проф. гимназия. По съвсем различен начин щеше да се развие животът ми.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: de08d9041a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 1, момичето търси подкрепа тук, а не още допълнителни нападки! Като не можеш да кажеш нищо хубаво по - добре не казвай нищо! И аз имах същия проблем в 7 клас поради това р че се паникьосах и блокирах на математиката, но това не ме прави по - малко човек от останалите, защото въпреки този провал в 12 клас имах високи оценки на матурите и след това успях да запиша и висше. В момента завършвам магистратура и ми предстои защита на дипломна работа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: de83af1631
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Образуването на бала вече не е с оценки, а с точки. Има специалноти при които се вземат 3 пъти точките по Бел и 1 път по математика. Така че, според мен, може да се образува един приличен бал за кандидатстване в някоя езикова паралелка в соу например. Горе главата!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ad2e12a9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не си глупава! В седми клас и аз имах двойка по математика, сега завърших средното си образование с 5.80. По математика завърших с петица в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас, а 12-ти с шестица! Идеята ми е, че няма никакво значение тази твоя двойка. И аз се бях притеснила изключително много, бях ядосана, че не мога да съм в "елитното" училище, което исках, заедно с най-добрата ми приятелка.
Приеха ме в друго с лоша репутация, а приятелката ми в "елитното". Аз почнах да уча, учителите преподаваха много добре, съучениците ми бяха страхотни, а в "елитното" училище, учениците плащаха на преподавателите си за тройка.
Сега съм щастлива, че получих онази "съдбовна" двойка. :)
Където и да попаднеш... Бъди старателна, позитивна, учи и се забавлявай и ще успееш. Понякога е късмет да не получиш това, което искаш, повярвай ми!

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 217450a167
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Колкото и да учиш, изпуснала си си вече шанса, никъде няма прием след осми клас или ако има, е в някой техникум, а там нивото е много ниско.
Виж сега, не може всички да бъдем перфектни, супер грамотни и висшисти. То и затова се навъдиха толкова безработни висшисти или такива, които никога не са работили по специалността си, а са продавачи и бармани. Образованието е под всякаква критика.
Ж19

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d7f9ec1cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Вече съм приета в старото училище което учих преди. Там са го направили по-добро място за учение и паралелката е хубава. А и училището е на 5 минути от дома ми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker