Медицина платено - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина платено
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1906 пъти
Здравейте имам желание да уча медицина, но пробвах на предварителни но ми са ниски оценки и нищо няма да стане, смисъл няма как да влезна държавна поръчка. Друго не бих се представила да работа, от малка го искам. Нашите също и те искат да уча медицина. И те видяха че държавно няма как да влезна и ми казаха платено. Как смятате. Някой платено. По-подробно може би. Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 35f044682e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е най скъпото образование в България, около 7000, лв на година, ако можете да си го позволите, не виждам проблем.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: eb11ce7b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Таксата е 7500 лв. Нямаш право на стипендии и общежитие. В общи линни това е.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0961cd9a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Има право на общежитие, само че е по-скъпо. И един въпрос, щом толкова го искаш, защо не си се подготвяла за изпитите? Но щом разполагаш със средства, запиши платено.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e4d8f2436f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А щом си изкарала ниски оценки на изпитите как мислиш, че ще се справиш с ученето като влезеш платено? И като гледам си мисля, че не ти искаш медицина, а родителите ти. Тази професия не е като другите, трябва да я искаш и много да учиш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f5c6a3716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Като ти гледам правописа... недей, моля те... ти не си за медицина. Не става с пачки да става лекар всеки бавноразвиващ се. Това е МЕДИЦИНА. Тук учим, трудим се, не спим, конкурираме се и даваме всичко от себе си! Просто има хора, които не стават за това. И това са платените. Накрая вземат и убият някого, защот са неграмотни и създават лошо име на цялата гилдия. Просто отиди в УНСС като останалите като теб.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e5b11c82b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще се пробвам сега на изпитите, но ако тази година не стане, няма да се отказвам. Ще уча цяла година и на уроци си продължавам да ходя. Вече ако не стане, тогава ще пробвам друго, което ми е втора възможност. Една година съм по-малка и няма да ми е от значение. Бях на предварителни в Плевен по биология имах 4, 40, а по химия 4, 95. Няма да се отказвам. Ще дам всичко от себе си да постигна мечтата си. От платеното наистина нещо се отказах!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f3c014c40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Номер 5, не мога да разбера що за показател за достоен и можещ лекар е това да назубриш някакви си теми по биология ? Фунията не трябва ли да се стеснява на изхода вместо на входа? А какво ще кажеш за връзкарчетата, бутани от мама и тати нагоре към върха, наготово наследили клиентелата, ааа пациентите. Значи щом някой не може да възпроизведе дума по дума темите по биология, то той не става за лекар? Аз пък смятам, че лекарите с аналитично мислене са по-знаещи и можещи от папагалите. Знам за какво зубрене става въпрос, не, че студентите нещо разбират, те просто трябва да го назубрят. Нима това да инвестираш 42 000 лв. в образованието си не е добър показател за мотивацията на студента? Платените били виновни, ами какво ще кажеш за гимнастиките през Македония? Смятам, че по-добре платено обучение отколкото обучение като чуждестранен студент през Македония.

Към автора: следвай мечтите си! И не забравяй,че те понякога се сбъдват, да не се окаже, че не е това, което си очаквала.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cda36123e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 7, медицината трябва да ти е страст, самият материал да ти се иска да го научиш. И се състои от две дисциплини-биологията и химията, зависи, коя специалност си избрал. Тези с, , аналитично"мислене няма как да измислят нова медицина. Номер 4 и номер 5 са абсолютно прави. Ей, заради тези връзкарчета и простотии напускам България, защото такива хора успяват и са предпочитани пред тези, които са положили усилия и с честност и знания са влезнали. Това са знания, никой не му пука, какво мислиш за дадена тема по биология.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f3c014c40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тези с аналитично мислене няма да измислят нова медицина, но няма да гледат на пациента като на един орган, а биха могли и да се сетят, че проблемът се крие на друго място, такива доктори са истински бисери и огромна рядкост.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 082ad882f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към 7 Спрете с това нещо, наречено, , зазубряне''. Могат да се наизустят 1-5 максимум 10 теми. Но не и 3 учебника по биология огромен конспект от органична и неорганична химия. И въпросните теми по биология служат като азбука за изучаването на език по-нататък. Как ще учиш анатомия с всичките й подробности, латински наименования и аномалии, след като не знаеш най-основното, което се изисква за кандидат-студентския изпит? Ако вие си мислите, че като учите буквите за даден език с РАЗБИРАНЕ, евала. Но такова нещо няма. Сякаш да учиш думи по език. Първоначално започваш да запомняш някои неща наизуст, но след това с много повтаряне и свързване с други дисциплини всичко минава в трайната памет. Моля ви спрете да обиждате учещите хора с това грозно название. Щом за вас е толкова лесно, направете го и вие. И за ваше сведение отсяването не е само на входа. То е през цялото 6-годишно обучение, а дори и след това, когато стане време за специализация. Ако имаш аналитично мислене, но нямаш знанията, то тогава да не казвам за къде е това мислене, защото няма да послужи за нищо. В крайна сметка с учене се развива мозъкът - чрез непрекъснато четене и запомняне. А това съответно развива мисленето. Така че сам/а си противоречите.
Относно авторката: Разбирам желанието ти да учиш медицина. Наистина е трудно, но искам да ти кажа, че в университета никой не уважава тези, които са платено, защото не се справят особено добре и всички знаят, че им пишат тройките само защото си плащат. А и за да влезеш дори платено пак трябва и двете оценки да са ти поне 5, щом си момиче и искаш медицина - най-висок е балът там. Затова те съветвам, да се потрудиш. След като влезеш ще е още по-трудно - всеки преподавател иска да запомняш нещата така, както той ги е предал и трябва да умееш да учиш и запомняш за кратко време.
Желая ти успех :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e63a31ef57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да, но те имат достатъчно знания и са покрили голяма част от материала, за да достигнат до такива изводи и за да го направиш това нещо, да се чоплиш и да мислиш според ситуацията, пак казвам, трябва да ти е страст и кеф да го правиш, после проличава в практиката, след като завършиш, пък да не говорим, че и в университета сигурно няма да го понесеш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e5b11c82b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте. Благодаря, че си дадохте мнението. Имам голямо желание и ще направя всичко възможно да успеея и ако не тая година, а поне следващата да ме приемат държавна поръчка. Това ми е най-голямото желание да уча медицина. А това 6, където съм писала съм аз авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker