При кого да се явя на сертификатен изпит? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

При кого да се явя на сертификатен изпит?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1085 пъти
Здравейте! Бих желала да получа съвет от хора, които практикуват по някакъв начин със сертификат по английски език C2. Първоначално започнах да уча със учебниците на Longman - страшно много ми допада системата им, материалите, които предоставят са много ясно изготвени и като цяло ми беше много приятно обучението до B2 включително. Явявала със се се на състезания, които са по формат на сертификатния им изпит и вадя доста високи резултати и не ги намирам за объркващи или прекалено подвеждащи. Наложи ми се да повторя обучението си чрез учебници на Cambridge и, честно казано, никак не бях очарована. Самата структура на уроците беше някак си хаотична. На тестовете и в самите учебници се намираха грешки прекалено често. Пак имам подготовка до B2 включително, и при тях съм се се явявала на такъв тип състезания и бяха отвратителни, по мое мнение, много дълги и объркващи текстове за четене, които ти изяждат доста от времето с подвеждащите си въпроси. Не вадих толкова високи резултати. Пък и съм чувала гадни истории как ги късат нарочно, но гледам да не обръщам чак такова внимание на такива истории. В интерес на истината, уверена съм, че, където и да се явя сега мога спокойно да си взема B2, тъй като ми се наложи да остана на материала доста време. Имам желанието да се явя на C2 догодина след 12-ти клас, сесията през юни. Твърдо бях решила, че ще се явявам при Longman, въпреки, че почти всяко лице, член на асоцияцията на Cambridge, независимо дали преди са използвали материали на Longman, ще те насочат към Cambridge. Longman били от по-скоро, не ги признавали във всеки колеж/университет както Cambridge и като цяло, едва ли не, Cambridge бил стандарта. Аз отдавна реших, че в чужбина няма да кандидатствам в чужбина, тъй като това, което искам да уча, мога спокойно да си го уча тук и да го практикувам тук, тъй като включва главно социални умения, желая да си уча и да имам стажанства на роден български.
Ето какво породи дилемата ми: Наскоро, ей така, реших да разгледам обяви за работа при липса на опит и практикуването на английски винаги е в предимство. Забелязах как на, не кой знае каква особена позиция, беше специално обозначен сертификат на Cambridge като квалификация за практикуване на английски език.
Този сертификат ще го използвам за малки преводи, преподаване (тъй като си е преподавателска степен, хаха) и предимство при кандидатстване за позиция на някое работно място. Вече съм започнала C1, но сега ще си закупувам учебници и ще се занимавам нон-стоп с това до юни догодина и се бях насочила към Longman, но дали да закупя и да се измъчвам при Cambridge докато е време и не съм хвърлила излишни пари? Имайки на предвид за какво ще го използвам, наистина бих оценила откровени мнения на запознати лица :)
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9c1e36c941
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И за какво ти е това ниво при положение,че няма да следваш в чужбина?Работя в израелска фирма,английският ни е на работно ниво.Казваш преподаване ,в училище няма как да преподаваш,в университет също,курсове ли ще водиш?За работа също е пълна заблуда,че английският ще те изстреля,при нас добрите инженери са си мениджъри без значвнив от езика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker