Защо повечето преподаватели са такива..? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо повечето преподаватели са такива..?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1516 пъти
Здравейте, пиша тук, за да споделя огромното си разочарование от преподавателите в моя университет, или поне за по-голямата част от тях. Дори не знам как да започна. Накратко, последна година в университет съм, и наскоро ни беше държавния изпит. Тъй като е държавен, очаквах да е по- сериозен от обикновените ни изпити, все пак е държавен, ноо съм била в голяма заблуда.. Темите за нашата специалност бяха доста и наистина научаването им беше трудно за времето, с което разполагахме. Дори аз не можах да ги науча всички, но все пак това не ми е мисълта. Та, на държавния изтеглихме 2 въпроса, по които да пишем. Квесторите ни бяха наши преподаватели, което беше минус за мен. Защо мисля така? Защото тъй като бяха наши преподаватели, оставяха абсолютно всички студенти да преписват на поразия. Виждаха, че се преписва, но просто се правеха не виждат. Единствено правеха забележки от рода на това, студентите да не си вадят листите пред тях, един вид да преписват, но да е по- незабелижимо. Шок. Аз лично не съм преписвала, защото в по-голямата част знаех какво да пиша, а и по принцип не преписвам по изпити, ако ще и тройка да имам. Втория шок, който преживях, беше резултата ми. Не е лош, но.. Написах почти всичко, но като писах съкращавах доста, а и спестих някои подробности, защото мислех, че няма да ми стигнат листите, ии явно това ми е изиграло лоша шега, тъй като явно проверяващите са гледали колко е писано, а не какво. И третия шок, имам колеги, които през тези четири години, не са отваряли учебници, рядко са идвали на лекции, и като цяло едвам връзваха тройките по изпитите, а на държавния имат по- високи оценки от мен. Защо? Аз съм се подготвяла прилежно цял месец и половина за изпита, те не са пипвали учебник, и накрая имат по-високи оценки от мен. Слагат ме, едва ли не на едно ниво с тях, а за мен това е, все едно обида. Говорила съм с двама познати, учили в различни университети, и те споделиха същото. Квесторите си затваряли очите по време на държавния изпит. Защо се допуска това? После иначе всички преподаватели казват, че образованието ни било на ниско ниво, а защо е така, не се замислят. Преподавателите, които оставят същите студенти да преписват масово по изпити, или им пишат тройки, колкото да минат. За второто нямам толкова против. А имала съм и много готини и строги преподаватели, но се срещат рядко.
Знам, че образованието ни не е на цветущо ниво, но никога не бях обръщала такова внимание на това. Сега след държавния ни, съм напълно убедена, че образованието ни... или не, по- скоро преподавателите, в по-голямата си част, НЕ СТРУВАТ. Уникален държавен, уникални квестори. Знам, че стана дълго, но просто не мога да ви опиша разочарованието си....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: fbd555dd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хех, имах един колега, пълен двойкаджия, още по времето, когато във ВУЗ-овете си учеше и се изискваше яко. Трябваше да превеждаме технически текс по английски като кусрова работа, 200 страници, а тогава още не знаехме езика. Цял месец превеждах, седях денонощно заровен в книги и речници (нямаша Гугъл, нямаше интернет, даже). Явих се, изкарах 5.
След няколко дена, когато дойде времето на тяхната група да се явява, дотърча една вечер силно притеснен и ми вика: "Брат, аман-заман, дай ми твоя превод. Главната асистентка едва ли помни толкова много текстове на толкова различни теми. Моля те! ". И аз добра душа - дадох му го.
На другия ден изкара 6.
А кажи ми сега?

Ти един месец си седнала да поучиш. Хех, сериозните студенти учат по 5 години. Медиците, да не ти обяснявам, сигурно 7-8 им се събират. Като сложиш и практикумите, стават 10.

Животът не е справедлив!
Но не завиждай на колегите си, които са преписали. Някой ден, рано или ксно, животът ще ги постави в такива ситуации, дето няма да имат от къде да препишат...

Кой учил - учил! Сергията отдавна е затворена. (визирам образованието у нас като цяло). Оттук-нататък - самообразование и чужбина, ако човек иска истински и качествени знания.

Както казва жена ми: "Аз на доктор, по-млад от мен - не отивам! ". И е права.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cc6ff3eeb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива са защото от 100 студенти ще завършват 10 и това няма да говори добре за университета им. Между другото не е само в България така, от опит казвам. Един работодател няма да гледа изредените шестици, а дали ще можеш да си вършиш работата, така че не се притеснявай за оценките в дипломата, изискванието е просто да я има, ако си достатъчно мотивирана ще се справиш по-добре от половината в работата. Успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker