Глазгоу - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Глазгоу
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 985 пъти
Здравейте! Момиче на 18 съм. Сега ще съм 12-ти клас. От известно време съм се спряла на един университет и като цяло условията доста ми допаднаха, поне според информацията, която предлага интернет. Въпросният университет е Strathclyde University в Глазгоу. Та, пиша това с молба, ако някой може да ми обясни как се случват като цяло нещата с кандидатстването, приема и има ли нужда от някакви сертификати по английски, и ако има - какви? Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68ee901f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей

Шотландия разполага със едни от най-добрите университети на глава от населението в света. Образованието е и безплатно, което допълнително се увеличава конкуренцията за места. При приемане университетите гледат оценките, като изискванията са за високи резултати.

Всеки университет публикува на сайта си какви са изискванията за кандидатстване. Най-добре провери какъв сертификат удостоверяващ английски език приемат. Някои приемат на IELTS, TOEFL, Cambridge и други. Обикновено сертификатите изкарани от тези езикови институции са със давност 1 до 2 години, като служат именно за кандидатстване в образователно учреждение. Изключение правят тези на Cambridge които остават до живот. Не съм сигурен колко време отнема изваждането на тези сертификати, тъй като се минава и подготовка и изпити. Дипломата за средно образование също трябва да се преведе на английски език. Кандидатстването вече тогава става чрез UCAS. Това е агенция във UK която служи като буфер при записването на студенти във образователни инстанции на по-горно ниво. Предлагайки специалности, университетите вписват колко минимум UCAS точки трябва да има човек за да може потенциално да се класира. UCAS общо взето получавайки дипломата ти калкулира оценките ти и изгражда нещо като бал приравнен към UK изискванията. Максимума точки мисля че е 300.

Моят съвет е да идеш във агенция като Integral или Orange. Аз платих около 50 лева мисля преди няколко години и интеграл се погрижиха за всичко. Имат офиси във по-големите градове. Под въпрос е дали работят със конкретно този университет, но може й да работят. Имат база от университети с които имат договорности обаче, като във моят случай само им занесох преведената ми диплома, както и карах изпит там на място вместо да минавам IELTS, TOEFL или други сертификати. Това е защото някои университети, както и този във който учипх аз, предлагат като вариант да се изкара и техен изпит по английски език, предоставен от университета към агенцията заради спогодпата им, улеснявайки кандидатстванията. Като цяло, след като изясните университетите за които можеш да кандидатстваш и минеш потенциално изпит, можеш да направиш до 5 кандидатствания. UCAS позволява до 5 кандидатствания, което ще рече че на пример можеш да подадеш заявление за 5 специалности във 5 университета, можеш да кандидатстваш и за 3 във един и други 2 във втори университет. Опции много, но важното е че само 5 апликации се правят. Избирайки университет/и и специалност/и, документите ти, включително и дипломата биват изпратени на UCAS за обработка. Общо взето агенцията движи всичко и само те информира кое и какво се случва а ти не се товариш със излишни неща. Те оправят документите, те те записват, те ти дават допълнителна информация и т. н. Аз лично съм много доволен. Тъй като става въпрос за Шотландия, а образованието е безплатно там, може да трябва да се кандидатства и чрез SAAS (Student Award Agency for Scotland) за да ти покрият те семестриалните разходи.

Малко е объркващо, но иди и говори със агенция допълнително според мен. Ще могат допълнително да ти се разяснят неща. След като си 12-ти клас, предполагам ще искаш нещо за до година.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker