Матури 7 клас!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Матури 7 клас!!
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1102 пъти
Здравейте, 7 клас съм. На 17 и 19 юни (другата седмица) имам матури! През цялата година си учех и не съм имала проблем с оценките. По математика най-вероятно ще имам 5 за годината, а по български 6. Тази седмица прочетох цялата литература на ново и правя много примерни тестове... бях на пробна матура и изкарах 67 т. по математика, а по български-80. Искам да вляза в НТГ(Пловдив) -банково дело, НЕ ; икономика и мениджмънт, НЕ. Ако изкарам тези оценки на матурите бих могла да вляза, но става въпрос за притеснението, което в момента е огромно. Страшно много се притеснявам да не се изложа нещо. Може ли съвет как да се притеснявам по-малко, ако може и мнения за училището ако някой е знае нещо. Балът се смята оценката по мат+оценката по БЕЛ(от матурата) +оценката по бел и мат от дипломата. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: d05f76f919
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Медитирай. Ще успееш. Погледни в интернет медитация за душевен мир. Дано да съм помогнало.


Енрико. Най-добрия приятел на човека.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0b9f9b1606
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Като човек минал през почти всякакъв тип изпити, включително матури знам, че фрази като "Не се притеснявай", "Всичко ще е наред" не намаляват притеснението ти. Не мисля, че ще намериш начин ( самата аз преди години в 7 клас исках да открия нещо, което да ме успокой, но уви такова нямаше ). Мога само да ти кажа, че учителите плашат прекалено много. Сама ще се увериш на матурата си, че това е лесно, понякога дори по - лесно от тестовете, които правите в училище.
След нея ще осъзнаеш, колко безмислено е цялото притеснение. Помни, че то няма да ти помогне, но може да ти навреди. Учила си и знаеш, притеснението ти е излишно. Вярвай в себе си, можеш, ще успееш. ;).

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 93f1a33a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката: Много благодаря на номер 2.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 33e0a67ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подготовка, спокойствие и увереност в себе си, това е рецептата!
Моят син през 2016г също държа матури и се справи отлично. Какво му помогна? Солидна подготовка, здраво учене. Но наистина дните преди изпитите и на самите изпити напрежението става голямо. Какво му помогна? Преди всичко, че беше спортист -баскетбол тренира. Спорта учи на дисциплина и здрава психика. Ако овладееш страха си от провал, запазиш самообладание и
контрол над себе си - ще дадеш най-доброто от себе си!
Резултатите му бяха впечатляващи благодарение на това, че не се поддаде на страх от провал, превъзбуда сред съученици и учители.
Негови съученички така се провалиха. Отидоха на пробни матури изкараха високи оценки, възгордяха се и прекалено се надцениха, после на датите на самите изпити не показаха здрава, стабилна психика. Така че се отпуснаха до изпитите, , а на самите изпити си "изтърваха нервите ". Резултатите им бяха под нивото им, но изпита си е изпит.
Ние какво правихме? Синът ми учи и поддържа ниво и стабилна психика до последно. И не се поддаде на истерии и психясване. Особено последните 3 дни преди изпитите реших, че няма смисъл да ходи в училище, защото градусите се покачват и настъпва паника, която да му влияе. Това беше тактически правилно, защото на всички изпити си отиде спокоен, стабилен. И затова на изпитите даде най-доброто от себе си, оценките му бяха по-високи от тези на съученичките, които се паникьосаха.
Щом си учила и си се подготвяла здраво, нищо друго не ти остава освен да се успокоиш и да вярваш в себе си, за да покажеш, че наистина знаеш и можеш да се справиш!

"На страха очите са големи! " Спокойно, ще се представиш отлично, запази самообладание и мисли трезво на изпитите! Успех и кураж! Ти можеш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker