Има вероятност да остана на поправителен по математика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има вероятност да остана на поправителен по математика
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2991 пъти
Здравейте. В 8 клас съм и имам чувството че достигнах дъното. Та като за начало супер зле съм по математика. Почти нищо не разбирам. За първият срок ми писаха двойка, понеже отсъствах на 3 теста, и ми се наложи на края на срока да правя 3 теста за 2 часа. Та с една дума първият срок съм с двойка. Вторият го почнах със 2 тройки, но сега ми предстои изходно, което не мисля че ще успея да взема. Тоест ще имам 2 и така стават 3, 3, 2, 2, понеже имам две на друго контролно. Общо взето шансът да ме оставят на поправителен е голям и сега съм супер притеснен какво да парвя. Ако може някой да ме ориентира какво представлява и как трябва да се подготвя ще съм му много благодарен. Внимавам в час, ходя на уроци и пиша домашни но пак подобрение няма. А не мога да си представя как ще го съобщя на нашите, понеже баща ми е много строг на тема учене, и това означава че няма да мръдна от нас цяло лято. Това супер много ме отчайва. Даже на няколко пъти ми е идвало както си седя в стаята да ида и да се хвърля от прозореца, просто за да свърши всичко. На всичкото отгоре най-големите утрепки в класа ми са по-добре от мен, плюс постоянно търпя някакви подмятания от тяхна страна. Просто не знам. В главата ми е една каша. Чудя се за кое по-напред да се притеснявам: за това как ще си взема изпита, ако ме оставят, или как ще го съобщя на нашите че съм се провалил и че има вероятност да повтарям 8 клас. Честно казано ако това се случи ще изпадна в някаква депресия. А и на всичкото отгоре сега съм под такъв стрес заради оставащите ми изходни по другите предмети че вече ми е трудно да заспива мнощем. Постоянно съм напрегнат и трудно се концентрирам над каквото и да е. Бях чел за паник атаките и мисля че получавам нещо подобно. Просто не мога да си фокусирам мисълта. Сигурно и тук съм писал доста несвързани неща. Дано все пак е станало ясно какъв е проблемът

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: a575319d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Добре, кажи какво толкова не и разбираш на математиката за 8-и клас? ! Първо, че материлът е малко, освен това са прости и логични неща. Според мен, ако нормален (не бавно-развиващ се) човек слуша в клас, чете си внимателно уроците в учебника, и решава задачите след тях, би трябвало да докара, и то без кой знае какви усилия, поне средно ниво! А с малко помощ от учители и/или родители, нещата би трябвало да стигнат дори още по-далеч...
Иначе на български пишеш доста грамотно (съобразно времената, в които живеем), следователно едва ли си човек със силно ограничени умствени способности. Наистина на някои хора им се удават повече езиците, изкуствата и т. н. отколкото математиката и точните науки... Помисли дали твоят случай не е такъв?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9772c6b98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Брат, няма да те оставят на изпит 100%.

Аз завърших миналата година 12-ти клас. от 8-12клас имахме една кошмарна учителка по Математика и ЗИП-Математика. Беше някакъв ужас при нея. Лепеше двойки наред в дневника. От 26 човека клас само двама-трима при нея имаха хубави оценки. В часовете постоянно се лигавехме и я подлудявахме умишлено, понеже беше много заядлива и за най малкото нещо, гонеше от часовете или правехме извънредно тест на празен лист. Нашия клас беше го беше намразила до дъното на душата си, и не малко пъти е казвала че ние сме най проблемни в цялото училище и ако завършим при нея ще е някакво чудо. Първия срок винаги имах двойка. Втория срок бях със 4 двойки и 1-2 тройки или четворки, но въпреки това за срока ни оставяше 3 и 3 за годината. Да не говорим колко оплаквания имахме от нея при класната, директора и заместник-директорката и тя знаеше за това, тъй като я привикваха доста често заради нас. Но въпреки това завършихме. Ако се бяха гледали оценките на оформянето нямаше как да имаме тройки за годината. Няколко месеца след завършването се засякохме случайно на една спирка и се заприказвахме докато чакахме автобуса, и тя дори сама ми каза:

ако трябваше да бъдем честни вие трябваше да останете на поправителен изпит всичките и да учите цяло лято, но на никой учител не му се занимава да поема допълнителни ангажименти със даден ученик за лятото, а и много добре знам че ако ви оставя на изпит никой от вас нямаше да го вземе. Нарочно ви напрягах с цел да се стреснете и да учите то е за ваше добро.

Днешно време нямат интерес учителите да оставят ученици на поправителен и да се занимават с тях лятото, вместо да си почиват. Така че брат горе главата, говори ако трябва с учителя, покажи му че си заинтересован за годишната оценка, вероятно ще ти каже върху какво да се подготвиш ще го научиш, ще те оформи за годината и ще си завършиш като пич. Аз съм сигурен че няма да те оставят на поправителен 100%. Всичкото това напрежение което всяват учителите е с цел да ви стреснат за да учите но са далеч от мисълта да ви оставят да повтаряте годината.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 10df224d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва да седнал да учиш, ама здраво учене. Няма да спиш, няма да ядеш, а само ще учиш. Няма как да учиш и да имаш двойки и тройки. Аз никога не уча по математика и съм седми клас и пак щезавърша с пълно шест. Даже домашните не си пиша, не преписвам на тестовете, не ходя на уроци. Математиката е най-лесният предмет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 61aeff4fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, моят съвет е да споделиш с родителите си, че имаш сериозен проблем по математика и имаш нужда от помощ - сериозна помощ, а не просто да те пращат да ходиш на уроци. Уроците могат да са много полезни, ако се ангажираш вкъщи да решаваш задачи и да ги пререшаваш. Математиката може да е много забавна, стига да се преподава по правилен начин. Начинът на преподаване в училище може би не е много интересен? Може би просто ти е трудно да схващаш нещата по математика? Помоли твоите родители да те подсещат да решаваш задачи и да ти намерят добър частен учител по математика - не взимат чак толкова скъпо, и това може да ти е много полезно. В математиката всичко са типови задачи - научиш ли ги веднъж, после няма да имаш проблеми. Има някои формули за помнене и трябва малко практика при решаване на задачи. Просто ти трябва добър учител. Не унивай и успех.
Аз съм студент по математика и мога да ти кажа, че математиката е прекрасна наука. Ако не разбираш нещо по математика, просто трябва да му отделиш повече време.
Не се страхувай за това че има риск да повтаряш класа. Образователната система понякога може да е много потискаща. Най-важното е да се учиш и ще видиш, че всичко ще е наред. Има хора, които са учили една година по-дълго, и всичко им е наред. Всичко ще бъде наред. Все пак вярвам, че ти можеш да се справиш дори без да повтаряш класа - трябва да си намериш добър частен учител, който да ти обясни основни задачи както трябва и може би да решите заедно някой примерен тест? Най-важно е да те подкрепят родителите ти. Сподели с тях, че имаш проблем, и че искаш да ти помогнат. Те са най-важните хора в живота ти на този етап и най-много те обичат и искат да си добре и ще бъдат до теб дори и да повтаряш годината. Важното е да им споделиш, за да решите заедно този проблем. Аз имам братче, което имаше проблеми с българския, и родителите ми го пратиха на частни уроци - благодарение на това напредна и си подобри много резултатите. Може би понякога учителите в училище не могат да преподават достатъчно добре. Но важно е и ти да искаш да се справиш с проблема и да се учиш. Всичко ще е наред. Мислено съм с теб и ти пожелавам успех. Дишай спокойно и се радвай на това, че имаш семейство. Че имаш шанса да ходиш на училище и да учиш нови неща. Някой ден това време ще ти липсва и ще се чудиш защо си се притеснявал толкова. Стига да искаш, ще си вземеш всички изпити успешно. Няма страшно. Поздрав и прегръдка за едно смело момче.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 70ec43d6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Е препиши на теста, не е чак толкова трудно - взимаш шише с вода и на етикета- от вътрешната страна - пишеш формулите, аз поне ще препиша на матурите по МАТ

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a6c07252fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз пък не мога да си представя как толкова грамотен 8-класник, внимава в час, пишеш домашни и ходещ на уроци, ще има толкова двойки. А също и как родителите му не са забелязали цяла учебна година какво се случва, никой учител не се е свързал с тях и въпросният ученик чак сега взел да се чуди какво ще прави. ;)
Ж

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 835c9e380e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да си изпуснал основите и сега ти е трудно да хванеш материала. Там, където ходиш на уроци, добре ли обясняват? Върни се малко назад през материала от 5, 6 и 7 клас може нещо да не ти е станало ясно, да си изпуснал нещо важно и сега не можеш да се хванеш да продължиш. Математиката на много хора куца

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bf80dde3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не може във всичко да си добър. Дори и да те оставят не го мисли, а вашите не е нужно да бъдат информирани. Учителите нямат сметка от деца на поправка, така трябва и лятото да работят, а ако те оставят да повтаряш училището получава по-малко пари от държавата за повтарящи ученици, така че споко. юсамо отиди на изходното, ако отидеш имаш 50 на 50 шанс да минеш, ако не се явеш имаш 100 процента шанс за 2ка.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 24a063c0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За съжаление №2 е прав. На поправка ще те оставят единствено ако почнеш да се държиш супер нагло и да се репчиш.

BTW, Аз съм учител в уж супер елитна езикова гимназия. На идиотите, дето са за двойка, им казах да научат един урок и да напишат едно домашно от половин страничка. Вероятно обаче ще оставя една на поправка, защото вече я чакам две седмица тази половин страничка. Очаквам обаче родителите ѝ да пишат жалби до директор, РИО и т. н. и затова хич не ми се иска.

Защо, маминизлатнитакива, изобщо не опитате да научите нещичко. Не за нас, не за мама или татко, а просто така. За самите вас си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d72aa5ea34
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря за коментарите. Вече всичко е точно. Изпитаха ме на 2 квадратни уравнения и ми писаха 3.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker